Nebesakau „palikit M. Jacksona ramybėje“

Visada buvau prieš komercinę Michaelo Jacksono kūrybos populiarinimo kampaniją po jo mirties – nuolatiniai straipsniai, koncertai jo garbei, aukcionai, miuziklai ir neseniai pasirodęs filmas – viso to atrodė per daug. Suprantu, kai gerbėjai legendinio atlikėjo atminimui kuria šokius, stato monumentus, daro flash-mob‘us ir pan. Tačiau šiuo atveju jau norėjosi garsiai pasakyti: „palikit Michaela ramybėje!“, - kalbėjo šokėjas.


Pastarosiomis savaitėmis besiruošiant projektui „Tabami goes Michael Jackson“, Šarūnas kas dieną bando perprasti jo darbus, suprasti choreografijos idėjas, įsisavinti stilių. Anksčiau į jo pasirodymus choreografas tikina žiūrėjęs paprastesniu žvilgsniu: „Nors show palikdavo įspūdį, tačiau per daug nesigilindavau, o dabar iš tikrųjų pajuntu, kodėl jį vadino muzikos karaliumi“.
Nuo šokėjų kumščių kenčia sienos

Vaikinų šokių grupė „Show Makers“ prakaitą lieja kiekvieną vakarą. „Neslėpsim, repetuojant neretai išsprūsta ir vienas kitas keiksmažodis, kartais norisi kumščiu trinktelti į sieną, nes kūnas neklauso ar nespėja kartu su muzika. Kita vertus, supykus greičiau ateina reikiamas rezultatas“, - juokauja šokėjai. „Emocijas tenka prislopinti dar ir dėl to, kad repeticijose dalyvauja šokėja Veronika, o prie merginų visada elgiames gražiau“, šypsosi jie. „Jei pasirodymai pavyks gerai, manau, galėsim džiaugtis, jog žengėme nemažą žingsnį į priekį. Galbūt ir pikti dėdės nebevadins netalentingais?“, - šypsosi šokėjai.

Donatas Montvydas vertas dainuoti M.Jacksoną

„Manau, „Tabami“ sprendimas Michaelo Jacksono vaidmeniui priimti Donatą Montvydą buvo visiškai teisingas. Donatas puikiai dainuoja, laisvai įsijaučia į kūrinį ir niekada jo neatlieka sausai. Nors jis nėra tobula M. Jacksono kopija, tačiau puikiai pagauna daugybę jo judesių.“, - įsitikinęs Š. Kirdeikis. „Taip pat, Donatas prieš kelis metus šoko „Show Makers“ grupėje, todėl neturi problemų su choreografine atmintimi, dirbti kartu paprasta. Kita vertus, Donato energingumas kartais jam trukdo šokti subtiliai – dažnai jis taip įsijaučia, kad pradeda „taškyti“ pro šalį, todėl tenka net stabdyti jo užsidegimą, kuomet choreografijoje atsiranda smulkių detalių. Vadovaujuosi principu „mažiau yra geriau”, - įspūdžiais iš repeticijų dalijasi Šarūnas.

Naujai atrasta sena

Michaelo muzika uždega. Iki šio projekto kartais atrodydavo, jog šokdamas pradedi nuobodžiauti, periodiškai krinta ūpas, atsiranda monotonija kuriant savo kompozicijas, o repetuojant, pavyzdžiui, „Smooth Criminal“, vos pasigirdus muzikai, net ir vidurnaktį, po dviejų valandų treniruotės, kūnas akimirksniu pabunda“, - pasakojo Š. Kirdeikis ir pridūrė, nebandysiantis pakartoti Michaelo ar įrodyti, jog šokėjai yra tokie pat geri atlikėjai, kaip ir pop karalius.

Atėję į renginį pamatys garsiausių M. Jacksono kūrinių choreografijos interpretacijas: „Thriller“, „Smooth Criminal“, „Dangerous“, „Beat It“, „Black and White“ ir kt.

"Show Makers" repeticijos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją