Naujausias “Velnio nuotakos” pastatymas suspindės visiškai naujomis spalvomis ir sudomins įvairaus amžiaus publiką – jame nestigs moderniausių scenografijos, vaizdo ir šviesos efektų, tačiau bus išsaugotas ir lietuvių liaudies kultūros paveldas. Kūrybinė komanda siekia pateikti žiūrovams savo lietuviškojo epo versiją, kurioje visiems gerai žinomi personažai bus autentiški ir lyg nužengę iš žymiausio K.Borutos kūrinio “Baltaragio malūnas, arba kas dėjosi anuo metu Paudruvės krašte”. Juk nedaug kas žino, kad sena prarūgusi davatka Uršulė Purvinaitė jaunystėje buvo tikra gražuolė ir visą gyvenimą svajojo ištekėti už malūnininko Baltraus Baltaragio, o tuometiniame Paudruvės krašte dėjosi kur kas daugiau velniavos nei buvo rodoma anksčiau statytose spektaklio versijose.

Miuziklas statomas bendradarbiaujant su valstybiniu dainų ir šokių ansambliu “Lietuva”, kostiumus ir scenografiją kuria trijų “Auksinių scenos kryžių” laureatė Vilma Galeckaitė – Dabkienė, režisierius-choreografas – Andrius Kurienius, naujosios kūrinio muzikos aranžuotės autorius – Andrius Gružauskas, choreografė – Brigita Urbietytė.

Pagrindinius personažus miuzikle atliks garsūs Lietuvos atlikėjai – Povilas Meškėla, Donatas Montvydas, Evelina Anusauskaitė, Jeronimas Milius, Ilona Balsytė, Vladas Kovaliovas, Rafailas Karpis ir kiti žinomi dainininkai.

Nors pagrindiniuose vaidmenyse - scenos “senbuviai”, tačiau projekto prodiuseriai, siekdami skatinti naujųjų talentų kūrybines ambicijas, spalio 19 d. organizuoja aktorių-šokėjų ir dainininkų atranką, į kurią kviečiami visi norintieji išbandyti savo jėgas didžiojoje scenoje. Gabiausieji laimės galimybę sudalyvauti naujausiame “Velnio nuotakos” pastatyme ir atskleisti visus savo talentus vienoje scenoje kartu su populiariais Lietuvos dainininkais.

Aktorių-šokėjų bei dainininkų atranka vyks spalio 19 d. (trečiadienį) 17 val. valstybinio ansamblio “Lietuva” patalpose (Vytenio g. 50, Vilnius). Būtina išankstinė registracija el.paštu: info@velnionuotaka.lt.

“Velnio nuotaka” spektakliai vyks:

Gruodžio 16 d. – Panevėžys, “Cido” arena
Gruodžio 17 d. – Šiauliai, “Šiaulių” arena
Gruodžio 18 d. – Klaipėda, “Švyturio” arena
Gruodžio 26 d. – Kaunas, “Žalgirio” arena
Gruodžio 31 d. – Vilnius, “Siemens” arena

Bilietai jau prekyboje - „Tiketa“ ir „Bilietai.lt“ kasose bei internetu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją