Kūrybinio kelio pradžioje Rufusas buvo vienas, jis neturėjo jam atstovaujančių vadybininkų ar teisininkų. Tuomet 23 metų atlikėją suviliojo vienos, gerai žinomis, leidybinės įmonės pasiūlytas kontraktas. Pasirašęs jį dainininkas jautė, kad pradeda įgyvendinti savo svajonę, jau tada jis persikėlė į Holivudą, kuris laikomas pasaulio pramogų industrijos sostine. Dabar Rufuso prisiminimai nėra tokie šviesūs: „Labai daug atlikėjų patenka į korporacijų pinkles, kai jiems, dar būnant jauniems, pasiūlomi kontraktai. Tuomet negali įvertinti savo pajėgumų. Į tokią padėtį patekau ir aš“.

Pasirašydamas kontraktą, su viena iš muzikos industrijos gigančių, atlikėjas įsipareigojo įrašyti tam tikrą albumų skaičių. Visą laiką, kol galiojo kontraktas, Rufusas negalėjo laisvai atrinkti savo muzikos ir nuspręsti, kuri daina pateks į albumą, o kuri liks už borto. Tačiau dabar jo nebevaržo kontraktai. Dabar jis gali pats nuspręsti, taip gimė naujas albumas „Vibrate: Best of“. Rufusas pabrėžia: „Tai nėra „garsiausi hitai“, nes teisybę sakant – aš neturiu hitų. Man dar vis nepavyko sukurti nei vienos tokios dainos, kokių jau ne vieną yra parašęs Robbis Williamsas“.

„Kol mano mama buvo gyva, ji buvo geriausia mano patarėja. Ji įvertindavo visas mano dainas, jos nuomonė man būdavo svarbiausia, deja, bet dabar jos nebeturiu“, – Rufusas prisimena savo mamą. Atlikėjo mama Kate McGarrigle mirė 2010 metais. Ši netektis atlikėjui buvo labai skaudi ir padarė didelę įtaką tiek jo asmeniniam, tiek kūrybiniam gyvenimui. Rufuso santykiai su mama visada buvo labai glaudūs, tačiau būdamas 14-os jis savo noru išsikraustė į koledžo bendrabutį, nes kaip pats sako: „Kartu mes praleisdavome labai daug laiko. Nesakau, kad buvo blogai, tačiau mes kartu gerdavome alų ir dalyvaudavome vakarėliuose, pradėjo darytis šiek tiek keista. Man reikėjo atitrūkti“.

Kate McGarrigle mirė nuo labai retos vėžio formos. Apie savo liga ji ir jos šeima žinojo jau 2006 metais. Tuomet ji įkūrė fondą, kurio tikslas buvo padėti šia liga sergantiems žmonėms. Paskutiniame pasirodyme Kate koncertavo kartu su Rufusu ir dukra Martha. Koncertas vyko Londono karališkoje Alberto salėje, jo metu buvo surinkta 55 tūkst. JAV dolerių Kate fondui. Ironiška, kad šis koncertas įvyko likus 6 savaitėms iki Kate mirties.

Rufuso ir Marthos Wainwrightų tėvai - Kate McGarrigle ir Loudonas Wainwrightas III-asis. Tiek Rufuso mama, tiek tėtis – garsūs Šiaurės Amerikos muzikantai. Rufusas ir Martha tęsia šią muzikų dinastiją. Tačiau, kaip sako Rufusas: „Tikiuosi, kad mano dukra turės „normalų“ darbą. Tačiau labai džiaugsiuosi, jei ji taps dainininke“, - šypsodamasis kalba Rufusas.

2013 metais Monrealio (Kanada) centre, kuriame gimė ir visą gyvenimą kartu su šeima gyveno Kate, buvo atidarytas Kate McGarrigle skevras. Taip buvo pagerbta viena svarbiausių visų laikų miesto kultūros asmenybių.

Kaip sako Rufusas: „Po mamos mirties mano gyvenime atsirado didelė tuštuma, nežinojau kaip ją užpildyti. Kelis metus mano galva buvo persmelkta mintimis apie motinos netektį“. Tačiau nuo 2010 metų Rufuso gyvenime įvyko labai daug: jis augina dukrelę, vedė ilgametį partnerį, dabar jam jau 40 metų, jis parašė operą, o prieš kelias dienas išleido ir geriausių dainų rinkinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)