“Kartą vienoje televizijos debatų laidoje Martynas Tyla retoriškai paklausė vieno visuomenės veikėjo: “Kas tu toks? Parduotuvės savininkas?”. Būtent šis įvykis, ši frazė ir lėmė dainos atsiradimą, pagrindinę jos temą. Čia mes kalbame apie kliše tapusius reiškinius televizijos eteryje”, – sako dainos bendraautorius ir atlikėjas Linas Adomaitis.

“Sukurti personažus ir juos apipavidalint tikrai nebuvo sunku – aplink daug gyvų pavyzdžių”, – šypsosi Martynas Tyla. “Kūrinyje “Kas tu toks?” apdainuojamas savęs pervertinimo, susireikšminimo, chamizmo ir tuštybės kultas. Pasimaivė prieš objektyvus “vakarėlių liūtų” susibūrimuose ir jau kiša veidelį į teliką. Tuomet paaiškink, kas tu toks, ką gero padarei?” – sako prodiuseris, kurio balsas dainos pradžioje iliustruoja minėtos debatų laidos fragmentą.

“Šia daina nieko neketiname įžeisti, pavardėmis nesitaškome, visi personažai yra išgalvoti. Samo gitarinės partijos ir “bixiška” maniera įrėktas priedainio vokalas tarsi parakas neša žinią kaip kulką. Ironiškas “bytas” ir gerulis Pusho repas užtvirtina temą”, – kalba Linas Adomaitis.

Kūrinį jau turėjo progą įvertinti naktinių klubų klausytojai, kuriems dar iki premjeros žiniasklaidoje, buvo atlikta šios dainos versija. Taip pat kūrinys “Kas tu toks?” publikuojamas ir soliniame Lino Adomaičio albume “Floating to You”.

Dainos “Kas tu toks?” klausykite čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)