Tai – intriguojanti įžanga į jau suplanuotus išskirtinius koncertus gegužės 6 d. Klaipėdoje, „Kultūros fabrike“, ir gegužės 13 d. Vilniuje, menų fabrike „Loftas“, kuriuos praėjusių metų pabaigoje stiprius sukrėtimus atlaikiusi grupė pavadino „Tik stipriau“. Šiuo metu planuojamas koncertas Kaune.

„Tikri grupės gerbėjai žino, kad niekada neforsuoju savo kūrybos. Dainos užuominos kartais metų metus guli mano galvoje arba kompiuteryje, kol ateina laikas ją užbaigti. Taip nutiko ir su kūriniu „Tik iškart, tik stipriau“. Pagrindinis dainos motyvas – seno gero roko tradicijomis paremta gitaros partija galvoje skambėjo keliolika metų. Tačiau turėjo praeiti daug laiko, kad jis virstų išbaigtu kūriniu“, – sako ilgai ir kruopščiai kiekvieną kūrinį brandinantis, o paskui studijoje įrašinėjantis grupės „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas.

Paklaustas apie ką ši daina, „Lemon Joy“ lyderis šypsodamasis cituoja savo mėgstamą kūrėją – Martiną Gore‘ą iš „Depeche Mode“. „M. Gore‘as kartą prisipažino, kad jam keista, o kartais ir juokinga, kai kiti ieško prasmės jo tekstuose – esą apie tai kurdamas tekstus jis galvoja mažiausiai. Iš tiesų dažniausiai ir man taip nutinka. Nesakau, kad visiškai negalvoju, ką noriu pasakyti. Tiesiog dažniausiai nutinka taip, kad žodžiai susidėlioja pagal skambesį taip, kad įgauna dar kitą, netikėtą prasmę“, – sako jis.

Pasak Igorio, nauja daina yra „apie viską ir apie nieką“ ir skirta jauniems žmonėms arba maksimalistams, kurie ir suaugę nebijo permainų bei yra linkę nuolat keistis. „Jaunystėje atrodo, kad galime pakeisti viską ir iš karto. Nepaisant to, kad ateitis neaiški – nežinia, kur pasukti į dešinę, ar – į kairę. Frazės dainoje specialiai neužbaigtos iki galo – kiekvienas jas gali sukurti pagal save“, – sako jis.

Ši daina greta didžiausių grupės hitų jau skambėjo ypatingame, 20-mečio jubiliejui skirtame koncerte, kuris 2014-ųjų rudenį vyko Vilniuje, „Forum Palace“. Beje, šis koncertas buvo nufilmuotas ir jį galima rasti oficialioje grupės paskyroje „youtube“ svetainėje. Koncerto metu filmuota medžiaga panaudota kuriant „Tik iškart, tik stipriau“ koncertinės versijos vaizdo klipą.

Išskirtinių koncertų serijoje skambės ir daugiau naujų dainų, kurias Igoris Kofas jau repetuoja drauge su gitaristu Olegu Diker, būgnininku Ryčiu Rutkausku ir bosistu Vainiumi Šimukėnu. Taip pat bus galima išgirsti didžiausius grupės hitus, sukurtus per daugiau nei 20 metų trunkančią karjerą.

Visuose „Tik stipriau“ koncertuose kokybiškam įgarsinimui, meniniam apipavidalinimui ir apšvietimui bus skiriamas ypatingas dėmesys. Bilietus į koncertus Klaipėdoje ir Vilniuje galima įsigyti „Bilietų pasaulyje“.

Grupės lyderis pamažu brandina idėjas naujam albumui. Paskutinįjį albumą „Stebuklas“ su vienu didžiausių savo pastarųjų metų hitų – daina „Kažkada“ – grupė išleido 2011 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)