Jau greitai Liepkalnis sutrauks didelę dalį žiemos pramogų mėgėjų. Festivalio „Pūga“ metu snieglenčių ir slidžių entuziastai džiaugsis visomis trasomis, stebės vaikų slidinėjimo varžybas, profesionalių slidininkų ir snieglentininkų pasirodymus. Atsipūsti nuo aktyvios veiklos norintys festivalio svečiai galės pasigrožėti ledo skulptūrų parku.



Vakare renginį vainikuos žinomiausių lietuvių muzikos atlikėjų bei didžėjų muzikos šou.

Vienas iš renginiui besiruošiančių didžėjų – DJ Mamania. Tarp snieguotų Liepkalnio kalvų atlikėjas turėtų jaustis itin patogiai. DJ Mamania pasakoja jau pats apie dvidešimt metų užsikrėtęs viena iš žiemos sporto pramogų.



Snieglentė tapo riedlentės alternatyva



Būtent kelios savaitės iki festivalio „Pūga“ DJ Mamania savo fizinę formą išbandė Prancūzijos slidinėjimo kurorte Paradiski.

Su snieglente žiemomis pramogaujantis atlikėjas pasakojo, kad kasmet stengiasi kartais net porą kartų išvykti į užsienį pasimėgauti snieguotomis trasomis kalnuose.

„Vienos savaitės ir vieno karto mažoka, – šypsojosi vienas žinomiausių Lietuvos didžėjų. – Žinome, Vilniuje turime Liepkalnį, kuris yra nuostabi ir puiki vieta, bet išvažiavęs savaitei į kalnus, supranti, kad ir to reikia“. DJ Mamania skaičiavo, kad per paskutinius dvylika metų jam pavyko į užsienio kalnų kurortus išvykti aštuonis kartus.



Paklaustas, kaip atlikėjas nusprendė lipti ant snieglentės, didžėjus teigė, kad jam tai buvo riedlentės alternatyva.

 „Kažkada daug laiko praleidau ant riedlentės. Labai mėgstu riedlenčių kultūrą, o snieglentė buvo tiesiog alternatyva, nes žiemomis su riedlente pasivažinėti negalėdavau“, – pasakojo jis.



Vis dėlto slidžių aistra DJ Mamania niekada neužsikrėtė. Kaip pasakojo atlikėjas, mokykloje jam yra tekę išbandyti slides, tačiau jos taip ir neužkabino.



Festivaliui „Pūga“ žada papildomai ruoštis



„Kalbant apie žiemos veiklas, labai žaviuosi žmonių entuziazmu, kurie kalnuose vaikšto su šiaurietiškomis lazdomis. Jei žmonės mėgsta vaikščioti, lazdos tai paverčia dar ir sportu. Vienu metu jie nušauna du zuikius – ir pasivaikšto, ir pasportuoja. O kalnuose tam net atskiros trasos yra. Nors pats tuo neužsiimu, bet labai žaviuosi tais žmonėmis“, – savo mintimis apie žiemos pramogas dalijosi pašnekovas.


Renginių stygiumi žiemomis DJ Mamania nesiskundžia. Kadangi pats mielai laiką žiemomis praleidžia ant snieglentės, atlikėjas džiaugiasi, kad šaltu ir snieguotu metų laiku organizuojami įvairūs renginiai. Vis dėlto, atlikėjas prisipažįsta , kad netradiciniams renginiams tenka ruoštis papildomai.

DJ Mamania



„Jaučiu įsipareigojęs į festivalį „Pūga“ pažiūrėti kitaip ir pasiruošti papildomai šiam renginiui. Galbūt muzika, kurią groju kituose renginiuose, čia gali ir nelabai tikti, todėl turiu pasiruošti tam tikriems iššūkiams ir paruošti viską taip, kad būtų labai gerai. Sakyčiau, kad kiekvienam netradiciniam renginiui reikia papildomai pasiruošti“, – atviravo pašnekovas.



Paklausus, kokie iššūkiai gali laukti jo žiemos festivalyje, DJ Mamania atsakė, kad grojant eiliniame klube susirinkę gyventojai dažniausiai jau žino, ko tikėtis iš didžėjaus ir kokia muzika skambės.



„O čia bus iššūkis. Tokių renginių neturiu kas dieną. Lauko sąlygos ir kelia iššūkį, kuriam reikia pasiruošti papildomai. Vis dėlto tikiuosi, kad į renginį man pavyks atvežti šiek tiek nuotaikos iš kalnų“, – vylėsi atlikėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)