Vos prasidėjus koncertui ir stygynių kvintetui suvirpinus stygas, dūmuose ir lempų šviesose paskendusi Monika skaidriu it krištolas balsu uždainavo Tashos Cobb dainą „For Your Glory“. „Aš labai tikiu ir linkiu kiekvienam iš mūsų širdyje nešiotis tikrą tikėjimą... Medžiu, Dievu... Galbūt Jūs tikite tiesiog į meilę. Bet tas tikras tikėjimas mus veda link labai gražių darbų“, – taip vos baigusi dainą ir pasisveikinusi su keliais šimtais klausytojų, tarė M. Linkytė.

Paskutiniai bilietai į koncertą Š. Kotrynos bažnyčioje buvo parduoti dar prieš kelias dienas. Tai įrodė ir pilnutėlė bažnyčia – nebuvo nė vienos laisvos kėdės.

Monika Linkytė

Minorinę koncerto gamą Monika tęsė daina „Krentu žemyn“. Nors prieš ją pradėdama, Monika publikai tarė pozityvia spalva nuslapvintus žodžius: „Kai mes nukrentame, tos duobės mus atveda link labai labai teisingų sprendimų“.

Simbolinį išlydėtuvių koncertą pradėjusi M. Linkytė neslėpė jaudulio, jį išdavė ir drebantis balsas prieš pristatant dainas. „Prisipažinsiu. Šį vakarą jaudinuosi daugiau nei įprastai. Nors jaudulys – sveikas dalykas. Tikiuosi, sulauksiu Jūsų palaikymo“, – šyptelėjo Monika ir sulaukė aidinčių aplodismentų.

Įsisiūbavus koncerto nuotaikai, padrąsėjo ne tik Monika, bet ir publika, už dainas atsidėkodama vis garsesniais aplodismentais. „Jaudinausi, bet jau praėjo, kai Jūs taip garsiai paplojote“, – nusijuokė M. Linkytė.

Kiek pajuokavusi apie nepatogius aukštakulnius Monika vėl grįžo į romantišką koncerto nuotaiką ir padovanojo Jessie Ware dainą „Say You Love Me“.

Monika Linkytė

Temstant vakarui ir pro langus prasiskverbiant vis silpnesnei šviesai, vis kito ir koncerto atmosfera. Lengvą rūką, gaubiantį sceną, spalvino vis ryškesnės prožektorių šviesos, o Monikos dainos viena po kitos darėsi vis energingesnės ir stipresnės nors tokios pat romantiškos ir apdainuojančios trapiausią jausmą – meilę.

Koncertui persiritus į antrąją pusę, M. Linkytė sudainavo jautrią dainą „Stay With Me“. Prieš pat dainą ji pakvietė visus susirinkusius nusišypsoti. „Filmuosime. Jūs atsidursite „YouTube“ kanale“, – besišypsodama ragino dalytis gera nuotaika.

Kaip ir pavasarį, surengdama koncertą šioje bažnyčioje, taip ir dabar, rudenį, Monika klausytojams padovanojo dar niekur negirdėtą dainą. Pavasarį tai buvo daina „Padovanojau“, šįkart – jos ir Leono Somovo kūrinys „Stay With Me“.

Kiek ilgiau nei valandą trukusį koncertą Monika baigė daina, kurios, kaip pati kalbėjo stovėdama scenoje, net nereikia pristatyti. „Po dangum“ – ši daina turėjo tapti paskutiniąja akimirka muzikinėje kelionėje po Monikos Linkytės pasaulį Šv. Kotrynos bažnyčioje, tačiau netylantys aplodismentai ir atsistojusi minia suvirpino M. Linkytės širdį ir ši uždainavo „Walk With Me“.

Sėkme paženklinti metai

Tai ne pirmas kartas, kai Šv. Kotrynos erdvės užsipildo Monikos muzika. Čia ji koncertą rengė dar pavasarį. Būtent čia pirmą kartą nuskambėjo ir viena pirmųjų savarankiškos kūrybos dainų – „Padovanojau“. Tą ji prisiminė ir šį vakarą. Pasidžiaugė, kad dar kartą gali šią dainą atlikti šventųjų apsuptyje.

Kone prieš savaitę atlikėja gerbėjus palepino dar vienu kūriniu – „Šviesõs“. Ši daina taip pat skambėjo šimtams klausytojų.

Nuo 2015-ųjų pavasario, kuomet Monika kartu su Vaidu Baumila atstovavo Lietuvai „Eurovizijoje“, jos naujienos ir pasiekimai liejasi it iš gausybės rago. Kone didžiausiu triumfu tapo šių metų sausį surengti „M.A.M.A. 2015“ apdovanojimai. Į sceną, atsiimti apdovanojimų, Monika lipo net tris kartus.

Jai buvo įteiktos metų kūrinio, metų albumo ir metų atlikėjos statulėlės. M. Linkytė šįmet tapo daugiausia apdovanojimų pelniusa atlikėja. Netrukus po to, jai buvo įteiktas ir Platininis diskas už singlą „Po dangum“.

Monika Linkytė

Rodos, rožių žiedlapiais klotų keliu žengusi atlikėja vasarą nustebino savo gerbėjus bei muzikos industriją nusprendusi atsisakyti iki tol buvusių vadybininkų paslaugų. Jau kelis mėnesius atlikėja pati rūpinasi savo vadyba.

Ir tai – ne vienintelė staigmena, kurią šįmet pranešė atlikėja. Nuo rudens ji pradeda savo žinias tobulinti Anglijos universitete. Ne kartą pradėjusi ir metusi studijas Monika apsisprendė, jos kelias – muzika, tad būtent šioje srityje ji ir gilins savo žinias Londone.

Pastaruoju metu Monikos kūryba įgavo svajingumo, tyro trupumo ir grakštumo – būtent tokią muziką kuria pati Monika. Panašu, kad M. Linkytė išsiskleidė it kurį laiką savojo saulės spindulio ieškojęs gėlės žiedas.

Koncerto Šv. Kotrynos bažnyčioje akirmikos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)