Grupė “José” gyvuoja jau 2 metus. Pirmą kartą sėkmė kolektyvą aplankė 2005 m., kai Roskildės festivalyje su kūriniu “Mini Skirt” jie laimėjo “Demo Derby” apdovanojimą.

Tą pačią vasarą grupė persikėlė į Kopenhagą, kur ir nusistovėjo galutinė kolektyvo sudėtis. Šiuo metu grupėje: Maria José – vokalas, Emil Walter – gitara, Heinzz – sintezatorius, Andreas Røeboe – bosinė gitara ir Johan Luth a.k.a. Dr. Fill - būgnai.

Pasak pranešimo spaudai, “José” – tai roko grupė tikrąja žodžio prasme. Jų dainos labai paprastos, bet energingos ir užvedančios. Savo muzikoje grupė pateikia užkeliančius gitarų rifus, žavingus sintezatoriaus garsus bei organiškas bosinės gitaros linijas ir būgnus.

Būtent gyvi José pasirodymai daro juos išskirtiniais - tai tarsi girta PJ Harvey sukombinuota su “The Doors” sintezatoriumi. Skirtingai nei šiuolaikiniai roko dabitos, grupės vokalistė Maria mielai bendrauja su publika ir aštriu balsu pjausto scenos erdvę.

Jai pasirodžius scenoje įvyksta energijos iškrova, užpumpuojanti adrenaliną klausytojų venomis.

“Ramybės” kultūros centre danus apšildys linksmo ir nuotaikingo roko atstovai iš Plungės – “Naktinė pufaika”. Prieš gerą pusmetį išgarsėję su savo ironiška žinomo kūrinio interpretacija, “Naktinės pufaikos” vaikinai koncerto metu ruošiasi pristatyti naujų savo kūrybos dainų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją