„Visame pasaulyje į festivalius muzikos ir pramogų mylėtojai vyksta ne tik išgirsti gerai pažįstamų atlikėjų, bet ir atrasti naują kūrybą, pamatyti dar tik pradedančias savo kelią grupes. Naujos technologijos muzikos kūrėjams atvėrė kur kas platesnes galimybes kurti ir skleisti savo muziką, todėl, kai kurie iš „Galapagų“ konkurso dalyvių, tikrai stebina savo profesionalumu“, - teigia muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai“ organiztorius Algirdas Barniškis-Blėka.

Šiemet už mėgiamą grupę galima balsuoti ir specialiame interneto puslapyje. Pirmą kartą Lietuvoje tokiam konkursui pasitelkiama žaidimą primenanti balsavimo sistema. Kiekvienas balsas, atiduotas už patikusią grupę, priartina ją per pusė kilometro iki Zaraso salos, kur griaudės festivalis „Galapagai“. Virtualiame kelyje už surinktą tam tikrą balsų skaičių ir tuo pačiu nueitą kilometrų kiekį, grupių laukia papildomi „Peavey“ prizai, skirti gyvos muzikos atlikimui.

Šią savaitę balsavimas prasidėjo Lietuvoje ir Latvijoje, Estijoje ir Baltarusijoje startuos artimiausią savaitę. Už lietuviškas grupes balsus galima atiduoti iki birželio 5 dienos svetainėje: http://battles.rock-distribution.com/ . Internete surinkti balsai bus sumuojami su komisijos įvertinimais, gautais gyvų pasirodymų metu.

Į „Band Battles“ muzikinį mūšį Lietuvoje stoja teatrališkai gotiški „Comedia d'el Arte“, sunkiojo modernaus roko atstovai „Stiffer“, įvairius muzikinius stilius maišantys „Last Coin“, poetiniu roku buriantys „Innuendo“ ir šiuolaikiškai į klasikinį roką žvelgiantys „Alive Way“.

Grupė „Alive Way“ yra išleidusi 2 skaitmeninius albumus, kurių dainas transliuoja daugiau nei 100 JAV, Kanados, Prancūzijos ir Lietuvos radijų.
„Alive Way“ - „Slipped Away“:
Prieš metus debiutinį albumą „Before my eyes“ išleidę „Last Coin“ savo kūryboje varijuoja nuo pop iki disko skabesio, nuo baladžių iki šokių muzikos ritmų.
„Last coin“ - „Wet September“:
Vilniečių kolektyvas „Stiffer“ yra vieni iš nedaugelio sunkiojo modernaus roko atstovų Lietuvoje. Grupė gali pasigirti jau ne vienu pasirodymu festivaliuose po atviru dangumi, grojimu su greičiausiu pasaulio gitaristu Michael Angelo Batio bei pernai išleistu EP albumu.
„Stiffer“ - „Have Fallen“:
„Comedia d'el Arte“ savo kuriamos muzikos skambesį įvardina kaip besisiejantį su progresyviu - neokabaretiniu arba tamsiosios alternatyvos stiliais. Rudenį ši grupė ketina pristatyti savo debiutinį albumą.
„Comedia d'elArte“ - „Memoir“:
Vos prieš metus suibūrusi kompanija „Innuendo“ savo muzikoje pina stygines harmonijas su neįprastomis, kartais ritualinių giesmių motyvus primenančiomis melodijomis.
„Innuendo“ - „Nebijok žiemos“:

Birželio viduryje bus paskelbti laimėtojai, kurie koncertuos vienoje iš trijų muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai“ scenų. Zaraso saloje pasirodymus taip pat surengs tokie scenos galiūnai kaip „Hadouken!“, „Clawfinger“, grupės „Instrumenti“, „Lyapis Trubestkoy“, „Arcadia“, „Yoko Mono“, „G&G Sindikatas“, „Antis“, „The Sound Poets“, „Empti“, „Golden Parazyth“ ir daugybė kitų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją