Vilnius

Vilniuje šiais metais neregėtai daug muzikantų, kurie pirmą kartą dalyvaus Gatvės muzikos dienoje. Iš šiuo metu užsiregistravusių 229 muzikantų ir grupių, beveik 100 dalyvių ši šventė bus premjerinė. Gatvės muzikos dienos komanda džiaugiasi, kad dalyvių būrys nuolat atsinaujina, nors ne mažiau reikalingi ir senbuviai, kurie tęsia tradiciją pasirodydami savo įprastose vietose.

Kaip visuomet aplink Katedros aikštę su akordeonu suksis vienas vyriausių folkloro atlikėjas Bronius, dvyniai Timohi nebe pirmą kartą džiugins energija ant Baltojo tilto, prie Brodvėjaus gros Arbata, Blues Makers, Road Band - Mag`rass, Skyderis, DDT projektas, Gedimino prospektu vėl žygiuos spalvingieji Tarptautinio Tradicinio Džiazo Festivalio - "HARLEM" Lindyhopo Žygis per miestą su gyva muzika, Tibeto skvere tradiciškai pasirodys Domantas Razauskas su grupe ir kt.

Staigmenų taip pat bus ne viena – žiūrovams bus verta dairytis ar tik netyčia nepateko į šokių arba chorų flashmob’ą Rotušės aikštėje ir Gedimino prospekte. Finaliniai šventės akordai nebe pirmą kartą nuskambės ant Gedimino 9 laiptų.

Susigaudyti Vilniaus gatvių muzikinėse programose padės žemėlapiai, kurių bus galima rasti visose Coffee Inn kavinėse. Nuolatiniai GMD draugai Coffee Inn Pilies g.3, Vokiečių g. 18 ir Vilniaus g. 17 vėl pavirs informaciniais centrais, kur besidominčiųjų lauks 50 savanorių, dar 20 savanorių fotografų pabirs į gatves fiksuoti gražiausių akimirkų.

GMD sostinę Vilnių su laikinąja sostine Kaunu originaliai sujungs muzikinis tiltas, kurį inicijuoja projektas GOGOL BORDELLO TRIBUTE, kurie pagroję Vilniuje, kaip keliaujantys čigonai sės į traukinį, važiuojantį Kaunan. Gyva muzika pradžiuginę traukinio keleivius, trumpam nusės Kauno Laisvės alėjoje, ir vėl nenustodami muzikuoti grįš traukiniu į Vilnių ir pasirodymą užbaigs kur pradėję.

Kaunas

Kaune dalyvių skaičius artėja prie 100, išskirtinius pasirodymus Laisvės alėjoje surengs Kauno Studentiškas choras, Nacionalinio Kauno dramos teatro aktoriai, pučiamųjų orkestras iš Danijos ir kiti. Finalas, kaip ir Vilniuje – pusę devintos bendra visų dalyvių mušamųjų instrumentų improvizacija Drum2gether.

Nuo didžiųjų miestų Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio neatsilieka ir Mažeikiai, patenkantys į aktyviausiųjų penketuką.

Užsienis

Pirmą kartą įgyvendintas Lietuvoje 2007 metais, GMD sumanymas greitai plinta ir tarp lietuvių bendruomenių įvairiuose pasaulio kampeliuose. Šiais metais su Lietuva per gatvės muziką vienysis Gruzijos miestai Tbilisis ir Batumis bei Kopenhaga. Kopenhagos GMD sutaps su mieste šeštadienį šurmuliuosiančiu karnavalu, tačiau Danijos Lietuvių Jaunimo Sąjunga kviečia visus prisijungti prie Gatvės Muzikos dienos šventimo jaukiame Frederiksberg'o parke.

Pirmą kartą gatvės muzika skambės Insbruke – mieste vakarinėje Austrijoje, prie Ino upės, Alpių slėnyje.

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjungos iniciatyva šiemet pirmą kartą muzikuos ir Londonas. Ir ne bet kur, o pačioje miesto širdyje esančiuose Viktorijos krantinės soduose. Londone gyvenančius lietuvius organizatoriai skatina: „Suteikiame reikalingą įrangą ir garso sistemą, turime net pianiną – reikia tik Jūsų balso, instrumento ir noro dalyvauti. Na ir gero oro!”

Gerą orą pasikinkęs „mažąją” Gatvės muzikos dieną pirmą kartą minės ir Konektikuto valstijos sostinė Hartfordas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją