Kovo mėnesį visus SEL gerbėjus nustebino it iš giedro dangaus atskriejusi žinia – Egidijus Dragūnas baigia muzikinę veiklą Lietuvoje. Liepos 4 dieną Klaipėdoje, Vasaros estradoje, įvyko pirmasis atsisveikinimo turo koncertas. 


Vis dėlto, muzikinę karjerą SEL baigia tik LietuvojeŠiuo metu sulaukiame daugybės pasiūlymų – iki metų galo suplanuota apie 17 koncertų. Ką veiksim vėliau? Dirbsime, bet jau kitoje rinkoje – nebe Lietuvoje, – sakė E. Dragūnas. – Pasirašėme kontraktą su pasaulinio lygio kompanija ir savo muzikinę veiklą tęsime Vakarų Europoje. Plačiau komentuoti dėl sutarties sąlygų šiuo metu neturiu galimybės.

Į Klaipėdą E. Dragūnas vakar atskrido privačiu sraigtasparniu kartu su savo artimiausiais žmonėmis – Eleonora Sebrova ir aštuonerių metų sūnumi Deividu. Tai vienas pirmųjų koncertų, kuriame dalyvavo atlikėjo sūnus.
E. Dragūno koncerto akimirkos

Koncerte dalyvavo ir gausybė E. Dragūno draugų, taipogi būrys žymių verslininkų ir pramogų pasaulio atstovų. 

E. Dragūno koncerto akimirkos

Likus kelioms valandoms iki koncerto, prie Vasaros estrados pradėjo rinktis žmonės. Dešimtą valandą estrada jau buvo pilnutėlė, tačiau prie įėjimo dar laukė tūkstantinė eilė.

Į estradą E. Dragūnas nuo viešbučio, kuriame buvo apsistojęs, atlydėtas su policijos palyda.

„Nugriaukim šitą seną stadioną. Bet noriu, kad saugotumėte vienas kitą, nesistumdytumėt. Mylėkit vieni kitus. Čia ir mano vaikas yra kažkur... su mergina“, - su susirinkusiais pasisveikino E. Dragūnas.
Egidijaus Dragūno koncertas Klaipėdos Vasaros estradoje

Pirmame atsisveikinimo su Lietuva turo koncerte E. Dragūnas atliko tiek naujas, tiek jau hitais tapusias dainas. Visas iki vienos be išimties gerbėjai atliko balsu, pasitiko ir palydėjo gausiais aplodismentais. „Ar esate girdėję apie Dragūno batalioną? Jūs esate mano armija, mano kariai“, - tūkstantinę minią audrino „selas“. Estradoje po tokių komplimentų 18 tūkst. gerbėjų šūksniai ir plojimai dar labiau sustiprėdavo.

Kaip ir kiekviename savo koncerte po atviru dangumi, taip ir šįkart E. Dragūnas į dangų paleido įspūdingus fejerverkus. 

„Aš dažnai lankau vaikus iš daugiavaikių šeimų. Neseniai taip pat pas vieną lankiausi ir susipažinau su Jūratėle, kurią pakviečiau į savo koncertą. Ji paklausė, ką ten pamatys. Atsakiau, kad bus koncertas. Jūratėlė perklausė: „O fejerverkų bus?“ Pažadėjau jai, kad bus. Jūratėle, jie skirti tau“, - į mažą mergaitę kreipėsi atlikėjas, kai dangų nušvietė įspūdingi fejerverkai.
E. Dragūno koncerto akimirkos

Į SEL atsisveikinimo koncertą pateko ne visi norintieji. Dėl to, kad neturėjo pakankamai pinigų ar nepateko į koncertą dėl vienokių ar kitokių priežasčių, šimtai žmonių renginį stebėjo už tvoros.

Po daugiau nei dvi valandas trukusio koncerto, gerbėjai E. Dragūno paleisti nenorėjo. Bisui išėjęs atlikėjas padėkojo savo gerbėjams: „Aš jus myliu. Ir ačiū, kad mylite mane.“

E. Dragūnas Lietuvos viešojoje erdvėje vadinamas skandalistu, tačiau jau daug metų jis išlieka populiariausias dainininkas Lietuvoje. Be jokių didesnių investicijų į reklamines kampanijas, į SEL koncertus susirenka po keliasdešimt tūkstančių žiūrovų. Kodėl taip yra, kame yra šios grupės ir jos lyderio fenomenas?

Sėkmės paslaptis – tiesiog dirbti savo mylimą darbą ir daryti tai iš visos širdies”, - komentavo SEL grupės lyderis, šį vakarą koncertuojantis 18.000 gerbėjų miniai.

Šiemet gerbėjai turės galimybę pamatyti dar du oficialius renginius. SEL grupės atsisveikinimo koncertas vyks rugsėjo 4 d. Vilniaus Kalnų parke bei gruodžio 5 d. Kauno “Žalgirio” arenoje.

Apie grupę SEL: grupės istorija prasidėjo 1992 m. Šiandien – tai viena daugiausiai bilietų Lietuvoje parduodanti grupė. Pernai gruodžio 6 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje SEL surengė pirmąjį Lietuvos atlikėjų istorijoje „360 laipsnių“ koncertą, kurio dėka buvo pagerintas „Žalgirio“ arenos rekordas, kuris priklausė tam pačiam SEL – koncertą stebėjo 20.024 žiūrovai. Tų pačių metų gruodžio 8 d. SEL albumas „Aš kaip žąsis“ buvo pripažintas platininiu Lietuvoje (vertinant 2009–2013 m. pardavimus). Albumas buvo parduotas daugiau kaip 15.000 kopijų tiražu – visi pinigai gauti jį pardavus buvo paaukoti Egidijaus Dragūno paramos fondui, kuris rūpinasi sunkiai sergančiais vaikais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1113)