Jaunatviškai „Jazz Isand“ – Lietuvos pasididžiavimas. Artūro Noviko džiazo mokyklos auklėtiniai – tituluoti atlikėjai, pelnę ne vieną prestižinį apdovanojimą, surengę daugybę koncertų Lietuvoje ir užsienyje.

Kiekvienas grupės „Jazz Island“ pasirodymas žavi puikiu vokalu, žaismingu, nuotaikingu atlikimu, netikėtomis interpretacijomis. Drauge su savo auklėtiniais scenoje visada koncertuos ir Artūras Novikas.

O jau kitą sekmadienį, birželio 26-ąją, Prisikėlimo bazilikos terasoje koncertuos žaibiškai pasaulio koncertų sales užkariaujantis Naujų idėjų kamerinis orkestras NI&Co.

Kolektyvas išlaiko daug kartų užsienio spaudoje aprašytą išskirtinumą. Be natų atliekama muzika, minimalistinis judesys, jautrus ir įtaigus ryšys su publika, dizainas, emocijas stipriai veikiančios koncertų programos. Visa tai sukuria akademinei muzikai netikėtą formą, nors kolektyvo nariai – ne tik studijavę Lietuvos Muzikos ir teatro akademijoje, bet ir prestižinėse Europos muzikos akademijose, o kai kurie – žinomų Lietuvos muzikų dinastijų atstovai.

NIKO koncertuose publika ploja atsistojusi, įkaitusi atmosfera salėje kur kas labiau primena roko koncertus, kolektyvas, regis, visiškai nesusiduria su „senstančios publikos“ ar kitomis klasikinės muzikos industrijos problemomis.

NI&CO

Vokietijos bei JAV kritikų NIKO įvardijamas kaip neturintis analogų, tapatinamas su roko žvaigždžių ekvivalentu klasikinės muzikos scenoje arba, kiek netikėtai, lyginamas net su kompiuteriais.

Jų atliekamas repertuaras – originali, bet pabrėžtinai intelektuali ir sudėtinga muzika – tik paneigia mintį, kad šiandien publikai reikia groti populiarius valsus ar operų arijas. Orkestro koncertai – tai energijos užtaisas, gebantis išjudinti, sukelti aktyvias diskusijas, bet niekada nepaliekantis abejingų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)