Vasarą išleistos grupės dainos „Tuk Tuk“ vaizdo klipas primena trumpametražį kino filmą ir greitai tapo hitu hiphopo ir trepo muzikos žanrų mylėtojų tarpe. „Tuk Tuk“ vien „Youtube“ svetainėje jau sulaukė virš milijono peržiūrų, muzikos dalinimosi platformoje „Spotify“ daina perklausyta 250 tūkst. kartų.

Sunkus kauniečių grupės darbas nelieka nepastebėtas ne tik fanų, bet ir profesionalų. Praėjusią savaitę paskelbtose Muzikos asociacijos metų apdovanojimų (M.A.M.A.) nominacijose „Flying Saucer Gang“ vardas tarp pretendentų laimėti metų hiphopo grupės titulą puikuojasi jau trečius metus iš eilės, rašoma pranešime spaudai.

Dėl esamos situacijos šiemet grupei FSG teko atšaukti daugybę planuotų koncertų, todėl savo gerbėjų išsiilgę Remigijus ir Germanas Daškevičiai sugalvojo padaryti kažką kitaip ir gruodžio 30 dieną surengs virtualų koncertą iš Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje įsikūrusios „Delfi TV Lounge“ erdvės. Tiesa, norintiems stebėti pasirodymą, teks prieš tai įsigyti bilietus.

Apie šiuos neeilinius metus, artėjantį unikalų koncertą ir kitų metų planus trumpai pakalbinti ir patys FSG nariai.

– Trečius metus iš eilės pretenduojate laimėti M.A.M.A. metų hiphopo grupės titulą. Kaip jaučiatės?

– Nebelieka tiek daug jausmų, kaip buvo pirmais kartais, tačiau, be abejo, vis tiek labai smagu, kad mūsų darbai ir pastangos nelieka nepastebėtos.

– Metų pradžioje pasikeitė grupės sudėtis. Ar kartu pasikeitė ir kuriamos muzikos skambesys?

– Kaip ir pas visus atlikėjus, skambesys kinta visada – tobulėji, atrandi kažką naujo... Kalbant apie ateities vizijas ir planus – jie dar niekada nebuvo tokie aiškūs, kokie yra dabar.

– Vasarą išleidote daug dėmesio sulaukusį hitą „Tuk Tuk". Kaip patys vertinate jo sėkmę?

– Džiaugiamės, kad šis kūrinys buvo toks sėkmingas ir surinko daugiau nei pusantro milijono peržiūrų, jei sudėtume audio ir vaizdo klipą. Tai tikrai vienas linksmiausių projektų ties kuriais esame dirbę.

– 2020-ieji buvo išties neeiliniai. Ko jus išmokė šie metai ir ko labiausiai trūksta?

– Turbūt labiausiai išmokome prisitaikyti prie neeilinių aplinkos sąlygų ir jas palenkti į mums reikiamą pusę. O labiausiai trūksta bendravimo su kitais žmonėmis, o ypač su mūsų fanais, su kuriais galėdavome susitikti per koncertus. Manome, kad koncertų trūksta ne tik mums, bet ir žmonėms.

– Neeilinis bus ir jūsų artėjantis virtualus koncertas gruodžio 30 dieną. Ko galime tikėtis?

– Per šiuos metus įrašėme įspūdingą kiekį naujos muzikos ir dalį jos ketiname pristatyti būtent šio koncerto metu. Dar niekada nesame koncertavę nematydami publikos, todėl, tiesą pasakius, patys nežinome, ko tikėtis. Virtualūs koncertai yra labai išradingas būdas tvarkytis su esama situacija, kai tiek atlikėjams, tiek gerbėjams trūksta pasirodymų. Virtualių koncertų dėka galima namie pasidaryti savotišką festivalį su geromis kolonėlėmis, gera kompanija – kiek leidžiama per karantiną.

– Išduokite ką esate paruošę fanams kitais metais?


– Labai daug naujos kūrybos. Greitai patys viską pamatysite!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)