2013.05.10

SPEKTAKLIAI

Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“

„Mažiau galvosi – greičiau bėgiosi“ („Europa“, 18:00)

„Išėjau pieno“ (Menų spaustuvė , 19:30)

„Pagalys ratuose“ (Menų spaustuvė , 19:30)

„It stebėtum debesis“ (Menų spaustuvė , 19:30)
Naujasis Baltijos šokis (D.Dell nuotr.)

XIV Tarptautinis universitetų teatrų forumas

„Atrakcionas“ (17:00 Vilniaus universiteto teatro salė)

Maskvos atviras studentų teatras (MOST). Režisierius – Georgy Dolmazyan

„Bobok“ (20:00, Lietuvos nacionalinio dramos teatro Mažoji Salė)

Dimitri teatro mokykla (Verscio, Šveicarija). Režisierius – Grigory Lifanov.

„Teatrinė Nemiga“ (Kablys, 21:30)

No theatre“ ir Maskvos nepriklausomos teatro komandos „Vottebe“ organizuojama „Teatrinė nemiga“ kvies Lietuvos teatro mylėtojus praleisti visą naktį teatre, o tiksliau - „ne teatre“.  

Nuo 22 val. vakaro iki 5 val. ryto vyksiantis renginys - vienos nakties teatro maratonas. Jame žiūrovai turės galimybę išvysti ilgai lauktą ir retai rodomą spektaklį - provokaciją „MR.FLUXUS arba ŠARLATANAI?“ taip pat susitikti su V. Masalskio vadovaujamu Klaipėdos jaunimo teatru, teatro naktinėtojams pristatysiančiu spektaklį „BATAI“. Paryčiais finišuosiantį renginį užbaigs „No theatre“ gedulinga komedija - „No Concert“.
No Theatre

„Stabmeldžiai“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 18:00)

Šiuolaikinės ukrainiečių dramaturgės Annos Jablonskajos istorija apie šeimą, kurioje vyrauja chaosas ir psichologinė prievarta, šeimą, kurioje trys buitinių rūpesčių nužmogintos būtybės bando sudurti galą su galu. 

„Oscar Wildes De Profundis“ (Užupio teatras, 19:30)

Vieną valandą trunkantis monospektaklis su Linu Barausku.

„Šikšnosparnis“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

„Su „Šikšnosparnio" kūrybine grupe neatitolome nuo tradicijos, bet tuo pačiu bandėme priartėti prie šiandieninės kalbos, vaidybos, sampratos apie vaidmenį, kad nereikėtų juokingų dalykų daryti dar juokingesniais“, - režisierius Gediminas Šeduikis.

„Visos jos tokios“ (Kongresų rūmai, 19:00)

V. A. Mocarto „Visos jos tokios“ - aistringas, pilnas vulkaniško dramatizmo ir subtilaus humoro, emocinės gelmės ir gyvenimo išminties muzikos šedevras.
Opera "Visos jos tokios"

„Šmėklos“ (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

Pasak režisierius Agniaus Jankevičiaus – Henriko Ibseno pjesės „Šmėklos“ pagrindinė tema - buržuazinės šeimos išorinio blizgesio neatitikimas įsišaknijusiai vidinei tragedijai. Tragedija slypi taip vadinamame „šventame mele“, kada vardan išorinės visuomeninės – bendruomeninės ramybės, autoriteto ir gero vardo aukojami asmeniniai interesai ir poreikiai.

KONCERTAI 

Tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis VILNIUS 2013 (prekybos centras „Gedimino 9“)

12 val. Mušamųjų instrumentų parodos atidarymas

14 val. Tarptautinio mušamųjų instrumentų konkurso dalyvių koncertas

16.30 val. YAMAHA muzikos mokyklos mušamųjų klasės koncertas

17 val. YAMAHA elektroninių būgnų pristatymas. Dalyvauja Simon Edgoose (Anglija)

Vyatuto V. Landsbergio vakaras (Mokytojų namai, 18:00)

Su nauja kompaktine plokštele ir filmų DVD. Nepailstantis kūrėjas Vytautas V. Landsbergis sėkmingai realizuoja save įvairiose srityse. Viena iš jų - dainuojamoji poezija. Pasak paties Vytauto, didžiausiu savo mokytoju jis laiko Marcelijų Martinaitį. Pagal šio poeto eiles Vytautas V. Landsbergis dar ir dabar sukuria nemažai dainų. 

Boriso Grebenščikovo koncertas (Šokio Teatras, 19:00)

„Naminis“ koncertas – tai pasirodymas retai susirenkančia sudėtimi ir bendravimas su publika pasirodymo metu. Būtent bendravimas su žiūrovais ir daro „naminį“ koncertą naminiu.

Gediminas ir Ainis Storpirščiai (Planetariumas, 19:00)

Tėvo ir sūnaus duetas lygiai po penkiolikos metų grįžta į sceną su koncertais pavadinimu „VĖL KARTU PO 15-kos METŲ“. Lygiai prieš tiek metų juos buvo galima sutikti dainuojant įvairių spektaklių dainas, kurias atliko Gediminas Storpirštis ir laibu balsu pritarė Ainis Storpirštis. Šiandien šie du vyrai grįžta su visiškai nauja programa, kurioje gausu abiejų kūrybos.

Neda ir Olegas. Muzikiniai monologai (Grantas, 20:00)

Du žmonės, du likimai, du požiūriai, du balsai. Dviejų žmonių, vyro ir moters, išgyvenimai, patirtys ir mintys apie amžinas vertybes – gyvenimą, meilę ir net... mirtį! Skirtingos istorijos dainų tekstuose, apipintos graudžiais gitaros akordais ir švelniais fleitos garsais.

Donato Montvydo koncertas (Šv. Kotrynos bažnyčia, 19:00)

„Jei nors vienam pasaulio žmogui, įskaitant ir mane, savo kūryba teiksiu malonumo, tuomet norėčiau būti muzikos dalimi“, - taip save pristato pats Donny Montell.
Donatas Montvydas

„LightBeat“ (Artistai, 20:00)

„LightBeat“ atliks labai įvairią programą – nuo džiazo bei bliuzo standartų iki labiau žinomos muzikos cover‘ių. Taip pat bus keletas šviežių savos kūrybos kūrinių – pirmi išpildyti pabandymai lipdant funk, acid ir smooth jazz garsus.

„Soul Stealer“ (Tamsta, 22:00)

Tradicinio heavy metal puoselėtojai - vilniečiai „Soul Stealer“ pasirodys gimtajame mieste! Koncerte išgirsite didžiąją dalį per devynerius grupės gyvavimo metus subrandintos kūrybos, į kurią „Soul Stealer“ sudėjo savo širdis ir sielas. Grupė žada atiduoti 200% savo energijos ir nekantrauja išvysti Jūsų žėrinčias akis, bei šėlti iš visos dūšios drauge!
Jeronimas Milius

VAKARĖLIAI

„Therapy: Adultnapper“ (Opium, 23:00)

Tai, kad šis kūrėjas gimė Las Vegase ir paauglystėje klausėsi pankroko – tik pora iš daugelio idomių jo biografijos detalių. Užuovėją jo talentui yra suteikusios tokios leidyklos, kaip „Superfreq“, „Mule“ ar „Dirt Crew“, o pats prieš keletą metų įkūrė „Ransom Note“. Tamsi filosofinė terapija garsu – Adultnapper kūrybos pagrindas.

James Zabiela (Exit, 23:00)

Dėl rankų miklumo šimtapirščiu vadinamas atlikėjas liks ištikimas sau ir scenoje tradiciškai rikiuos efektų blokus, kontrolerius, „iPad“ planšetes ir kitus moderniausius elektroninius žaislus. 
Nuolatinėje kelionėje po platų pasaulį dreifuojantis James Zabiela į Europą grįžta iš turo po Pietų Korėjos, Japonijos ir Singapūro šokių aikšteles. Senajame žemyne praleidęs vos kelias dienas, jau kitą savaitgalį didžėjus savo plačia ir nuoširdžia šypsena sveikins Brazilijos klubinėtojus.
James Zabiela

„DAI: Stanislav Tolkachev (UA) / Gesta (LV)“ (48 Cechas , 22:00)

Didžiųjų Agregatų Inžinieriai pristato aštuntają ir paskutiniąją šio sezono seriją su svečiu iš Ukrainos – didžėjumi, prodiuseriu, fotografu bei grafikos dizaineriu Stanislav Tolkachev. Taip pat atvyks visiems puikiai pažįstamas, bet kaskart atsivežantis kažką naujo, svečias iš Latvijos – Gesta.

„Dreadbass“ meets „Liondub“ (Warsteiner GLUCK, 22:00)

Bass, nuo kurio veliasi plaukai. Grojikų sąrašo viršuje - pogrindinės bass kultūros karaliai. Stiprus vietinės atlikėjų kariaunos palaikymas. Garsų spektras nuo dub, reggae, dancehall iki breakbeat, future jungle, raggajungle, breakcore bei raggacore. Pozityvių vibracijų ir gerų emocijų užtaisas su šokiais, kurie užsitęsia su bent valandos trukmės paskutiniu kūriniu.

„Gedimino naktys: Finnebassen“ (NO) (Menų fabrikas Loftas, 22:00)

Pasaulio topų viršūnėse jaukiai įsikūręs atlikėjas „Finnebassen“ atvyksta padrebinti Lietuvos padangę bei išjudinti geros muzikos pasiilgusias galvas. Gegužės 10-osios naktį mus savo dažniais virpins ne tik užsienio žvaigždė, bet ir tarp savų sienų pasižymėję ir visų mylimi elektroninės muzikos didžėjai.

„Nothing but Trouble“ (Studio 9, 21:00)

Jei bėdos ir išlįs, tai tik kitą rytą. O penktadienio naktį ūpą kels solidus didžėjų ekipažas ir vienas žaidžiantis vaizdu. DJs: PRANZA (Speed Garage Set), VALDEMAR (Bathhouse), FUNKODELIK (4), CLICKLOUNGE, KHARMA. VJ VYTAS REALTIME (Nosignal).

„Let's have a ya ba da ba doo time“ (Soho , 22:00)

Kyla nauja mada – sugrįžimas į akmens amžių. Šiuolaikiniai „urviniai žmonės“ mėgdžioja savo tolimus protėvius – valgo daug mėsos, maudosi lediniame vandenyje ir eina pasivaikščioti basomis. Atėjo metas nors vienam kartui atverti ir SOHO klubo duris - visiems šiandienos Fredams! Su DJ Perfuro.

„Rembo Meets Morkus“ (Terrano, 22:00)

Penktadienį klube „Tarantino“ prie pulto susitinka scenos senbūvis Morkus ir muzikos gurmanas Modestas Rembo Švoba. Stilinga muzika visą naktį - garantuota!
Modestas Švoba

„Packed“ (Soul Box, 23:00)

Tegu į dėžę jus supakuoja šviežia muzika gegužės 10’ą. Tądien prie pulto stos keturi vardai, įsitikinę, kad taip susipakavę jausitės kur kas geriau. Šokių muzika visą naktį – ypač, kuomet susiduriame su šiais žmonėmis.

Dj‘s: MARKAS (KUMASI MUSIC), RUSHKEYS (RENEGADES OF BUMP), ILLESTPEACE, ZOÉ ZOE (MADTECH). VJ Fou Gudas.

KITI RENGINIAI

„Europos diena“ (Gedimino prospektas)
12.00 – 21.30 val. Restoranų mugė
16.00 – 16.15 val. Šventės atidarymas su visus piliečius vienijančiu kultūriniu akcentu (Kudirkos a.)
16.30 – 19.00 val. Viktorina „Ar pažįsti Europą?“, nugalėtojų laukia prizai (Kudirkos a.)
16.30 – 20.00 val. Dėlionės atrakcija (Europos žemėlapis) prie EPIB’o informacinio stendo, J. Paleckio paroda (Kudirkos a.)
16.30 – 20.00 val. Knygynas (Europos šalių kelionių gidai,Europos šalių virtuvės, kultūra, žodynai, Europos tautų dainuojamosios poezijos CD, geriausi fotoalbumai)(Kudirkos a.)

2013.05.11

TEATRAS

Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“

„Mažiau galvosi – greičiau bėgiosi“ („Europa“, 15:00)

„Aš pamėginsiu“ (Menų spaustuvė, 17:00)

„Meilės dainos“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 18.30)

„Plunksnos ir kulniukai“ (Menų spaustuvė, 20.00)

XIV Tarptautinis universitetų teatrų forumas

Cirkas“ (Vilniaus universiteto teatro salė, 13:30)

Dramos trupė „Minimum“ . Režisierius – Rimantas Venckus

Energija“ (Energetikos ir technikos muziejus, 15:00)

Teatrinė akcija. Autorius – Andrius Pulkauninkas.

„Tango“ (Vytauto Didžiojo karo muziejaus Karo technikos ir transporto skyrius, 16:00)

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Kariūnų teatro studijos karinis - meninis performansas Vilniuje. Scenarijaus autorius – pulkininkas leitenantas Valerijus Šerelis.

„Teatrinė akcija“ (Bažnytinio paveldo muziejus, 17:00)

Autorius – Vytautas Lukaševičius.

Teatrinė akcija „Prisiminimų neuždarysi“ (Genocido aukų muziejus, 18:00)

Autoriai – Dalia Kiaupaitė ir Oskaras Valiulinas.

KITI SPEKTAKLIAI

„Pasaka apie Vėžliuką“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 12:00)

kartais į „Pasaką apie vėžliuką“ susirenka vien suaugę žiūrovai. Ilgą spektaklio amžių lemia išradinga scenografija (lyg pasaulį matytume vėžliuko akimis), netikėtu humoru nuspalvinta personažų traktuotė (pvz. stebuklingomis galiomis, bet menku proteliu apdovanota Laimės paukštė) ir aktorių improvizacijos.

„Paika pelytė“ (Jaunimo teatras, 12:00)

Gyveno karta pelytė. Pati gražiausia, pati protingiausia, pati puikiausia. Bent jau ji taip manė. Ir sumanė pelytė, jog ji nusipelno būti viso pasaulio karalienė. Svarbiausia - surasti galingiausią sostą, kurio ji vienintelė nusipelno. Kas pasaulyje stipriausias? Pelytė nusprendžia, kad saulė yra stipriausia ir pelytė drauge su ja turėtų gyventi danguje, todėl pati viena leidžiasi į ilgą kelionę, kurioje sutinka įvairiausių herojų.

„Kelionė į Afriką arba dar kur nors“ (Vilniaus kamerinis teatras, 12:00)

„Kelionė į Afriką arba dar kur nors“, tai nuotaikingas spektaklis sukurtas pagal Loretos Kavolės pasaką „Žiogo ir Skaičiuotojo nuotykiai“. Spektaklyje Jūsų laukia negirdėti, neregėti, laimės ieškantys personažai: ŽIOGAS, SKAIČIUOTOJAS ir antis BALBINA.

„Mano senelis buvo vyšnia“ (Keistuolių teatras, 12:00)

Tai linksmas pasakojimas apie berniuką Toniną. Apie jo gyvenimą mieste tarp keistų, vis kažkur skubančių suaugusiųjų. Apie Tonino nuotykius, patirtus gyvenant kaime su seneliu Otavianu, su žąsim Alfonsina ir vyšnia Feliče. 

„Stebuklingoji spanguolė“ (Raganiukės teatras, 12:00)

Ekologinė ir aplinkosauginė tematika pasakoje perteikiama alegoriniais J. Ivanauskaitės sukurtais stebuklų ir burtų, įasmenintos gyvūnijos ir fantastinių būtybių pasaulio vaizdiniais. Tokios pasakos inscenizacijoje vaikams susikuriamos jų vaizduotę lavinančios savotiškos vaizdinių sistemos. Pastatyme perteikiamas Jurgos Ivanauskaitės palikimas vaikams ir būsimoms kartoms, kad reikia mylėti ir tausoti Žemę.

„Paskutinysis aistringas meilužis“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 18:00)

Barnis Kešmenas, pusamžis žuvų patiekalų restorano šeimininkas, staiga suvokia, kad jo padorus, kuklus gyvenimas - blankus ir nykus. Jis nusprendžia paįvairinti savo nuobodų egzistavimą ir stačia galva pasineria į neištyrinėtus vandenis - susipažįsta su įvairiomis moterimis. Trys „meilės nuotykiai“, trys skirtingos moterys...

„Cirkas ir magija“ (Siemens arena, 18:00)

Neginčijama naujosios programos puošmena – vienos garsiausiųjų pasaulio iliuzionisčių, pelnytai vadinamos antruoju Deividu Koperfildu, Džiulijos Christi (Julia Christiie) atrakcionas. J. Christiie yra laimėjusi penkių pasaulinių cirko festivalių aukso ir dviejų – sidabro medalius. 2000 metais artistė Meksikos vyriausybės kvietimu ir finansais savo didžiąją Tūkstantmečio programą rodė garsiajame Tabasco mieste.

„Raudonoji Žizel“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Drama, ekspresija, teatrališkumas - pagrindiniai Boriso Eifmano teatro bruožai. Intriguojančio siužeto pagrindu tapo legendinės rusų balerinos Olgos Spesivcevos gyvenimo istorija...

„Damos vizitas“ (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 18:30)

Į nuskurdusį, prasiskolinusį ir jau vegetuojantį savo vaikystės miestelį atvyksta labai turtinga dama Klara Cachanasian. Gyventojai tikisi finansinės paramos, tiek uždarytoms miestelio gamykloms, tiek ir asmeninės kiekvienam. Sužinoję, jog prieš keturiasdešimt metų tarp vietinio krautuvininko Alfredo Ilio ir Klaros čia liepsnojo aistringa meilė, miestelėnai viliasi, jog seni jausmai padės damai apsispręsti. 
Scena iš spektaklio "Damos vizitas"

„Visos jos tokios“ (Kongresų rūmai, 19:00)

V.A.Mocarto „Visos jos tokios“ - aistringas, pilnas vulkaniško dramatizmo ir subtilaus humoro, emocinės gelmės ir gyvenimo išminties muzikos šedevras. Puikiai sukonstruotame siužete dvi įsimylėjėlių poros išmoksta svarbią gyvenime pamoką – kad iliuzinė idealistinė meilė dažnai skiriasi nuo tikro gyvenimo. Šio kompozitoriaus mylimiausia tema yra aistra, bet jis nesmerkia – jam tiesiog idomu parodyt kaip ta aistra gali per labai trumpą laiką sulaužyti idealius žmonių gyvenimus.

KONCERTAI

Tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis VILNIUS 2013 (prekybos centras „Gedimino 9“)

Chorinės ir mušamųjų muzikos koncertas (Švč. Trejybės Graikų apeigų katalikų bažnyčia, 19:00)

Džiazo koncertas „Vein trio“/Šveicarija (restoranas „Neringa“, 19:00)

LT fortepijoninių ansamblių grupė (Lietuvos kompozitorių sąjunga, 18:00)

Norvegijos dienos (Arkikatedra bazilika, 14:30)

Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro koncertų sezono pabaigai (Lietuvos nacionalinė filharmonija, 19:00) 

Boriso Grebenščikovo koncertas (Šokio Teatras, 19:00)

„Naminis“ koncertas – tai pasirodymas retai susirenkančia sudėtimi ir bendravimas su publika pasirodymo metu. Būtent bendravimas su žiūrovais ir daro „naminį“ koncertą naminiu.

„Voice Lab“ (Šv. Kotrynos bažnyčia, 19:00)

Visiems jau puikiai pažįstama Girmantė Vaitkutė, Elzė Zaveckienė, Sigita Šimkūnaitė, Matas Noreika, Vitalijus Veklenko ir Gytautas Vaitkus – tai šeši skirtingi ir stiprūs balsai bei unikalūs charakteriai, žadantys ypatingą ir linksmą šeštadienio vakarą su tikrai kokybiška muzika. 
Girmantė Vaitkutė

VAKARĖLIAI

„Artistų artistas“ (Artistai, 19:00)

Konkurso „Artistų artistas“ finalinis koncertas.

„Žalvarinis“ (Alaus namai, 21:00)

Šiais metais „Žalvarinis“ startuoja atsinaujinusia sudėtimi ir naujomis dainomis. Dalyvaus: Ineta Meduneckytė (vokalas), Laurita Peleniūtė (vokalas), Robertas Semeniukas (gitara), Paulius Jaskūnas (bosas), Simonas Gudelis (mušamieji).

„Freaks On Floor“ (Menų fabrikas „Loftas“, 21:00)

Po ilgos gyvų koncertų petraukos dukart geriausia Lietuvos roko grupė „Freaks on Floor“ skelbia turą per Lietuvą „Blow Job“! 

„Galapagai presents: Golden Parazyth & The Sound Poets“ (Studio 9, 22:00)

Turinčių galingą gerbėjų armiją „Golden Parazyth“ pristatinėti tikrai nereikia. Atlikėjai savo muzikiniu virusu užkrės ne tik Galapagų festivalyje LATE NIGHT SPECIAL programoje, bet ir prieš tai kels stogą Vilniuje, klube „Studio9“. Juos apšildys latviai „The Sound Poets“ - nominuojami kaip viena geriausių šių laikų latvių muzikinių grupių, latviukai pristatys savo angliškų kūrinių programą, su pilna pučiamųjų ekipa.
Golden Parazyth

„Stiffer | Checkpoint Charlie“ (Tamsta, 22:00)

„Stiffer“ yra vieni iš nedaugelio sunkiojo modernaus roko atstovų Lietuvoje. Grupės atliekamas muzikos stilius svyruoja nuo sunkių pietietiško hardroko ritmų iki modernaus metalo gitarų rifų, visa tai papildo melodingas, tačiau agresyvus vokalas.

„Silence Night“ (Opium, 23:00)

Po „Silence Please!“ pristatymo gūsio sausakimšame antrame aukšte – kai kas nauja. Leon Somov su specialia techno programa, niekuomet nesikartojantis „Few Nolder“. Ir Vidis su esminėmis plokštelių kolekcijos naujienomis.

KITI RENGINIAI

„Europos diena“ (Gedimino prospektas)
10.00 – 21.30 val. Restoranų mugė
10.00 – 19.00 val. Viktorina „Ar pažįsti Europą?“, nugalėtojų laukia prizai (Kudirkos a.), tarpuose „Europos piliečių tribūnos“ diskusijos.
10.30 – 17.00 val. Lietuvos muitinės kinologų pasirodymai (Kudirkos a.).

2013.05.12

SPEKTAKLIAI

Tarptautinis šiuolaikinio šokio festivalis „Naujasis Baltijos šokis“

„TUAŠ“ (Menų spaustuvė, 17:00)

„Pamestos akys“ (Menų spaustuvė, 18:30)

„Miražas“ (Menų spaustuvė, 17:00)

„Nužudyti Viktorą“ (Menų spaustuvė, 17:00)

KITI SPEKTAKLIAI

„Bruknelė“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 12:00)

Nauja lietuviška opera vaikams „Bruknelė“ visai neseniai kompozitoriaus Jono Tamulionio sukurta specialiai šiam teatrui. Tikriausiai visi skaitėte poeto Martyno Vainilaičio sukurtą poemą – pasaką „Bruknelė“, tad visi tie veikėjai jums jau pažįstami. Juk opera sukurta pagal šią pasaką, kuri ir pačiam poetui Martynui Vainilaičiui buvo brangiausias jo kūrinys. Nepaprastai gražia ir turtinga lietuvių kalba parašytos eilės, negirdėti žodeliai – tikra atgaiva ir klausytojams, ir dainuojantiems solistams.

„Trys paršiukai“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 12:00)

„Gyveno kartą trys paršeliai – Nifas, Nufas ir Nafas. Jie kiekvienas pasistatė sau po namą – iš šiaudų, iš pagaliukų ir iš plytų. Kuomet juos užpuolė piktas Vilkas, jis sugriovė silpnesnius paršelių namelius, ir visi broliai pasislėpė mūriniame Nafo name. Po to visi drauge nugalėjo ir Vilką“.

„Grybų karas“ (Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažoji salė, 12:00)

Pats šviesaus atminimo rašytojas Justinas Marcinkevičius yra sakęs, jog eiliuota poema vaikams „Grybų karas“ yra populiariausias jo kūrinys. Keletą dešimtmečių vaikų mėgstama, šmaikščiai, muzikaliai sueiliuota pasaka šiandien savo gerbėjų gretose buria ne tik pačius mažiausiuosius, bet ir jų tėvelius.

„Mano batai buvo du“ (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 12:00)

Tai muzikinis improvizacijų projektas, paremtas žaidimais ir šiuolaikine – puikiai vaikams žinoma ir šiek tiek mažiau girdėta – poezija. 

„Undinėlė“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 12:00)

Bene gražiausia H.Ch.Anderseno pasaka atgyja teatro scenoje. Nuostabią istoriją apie beatodairišką meilę, pasiaukojimą ir išdavystę stato daugelio spektaklių vaikams scenarijų autorius, režisierius Jurijus Ščiuckis. Spalvingi kostiumai ir muzika sukuria pasakos atmosferą.

„Mamulė Mū“ (Keistuolių teatras, 12:00)

„Mamulė Mū“ - muzikinis spektaklis vaikams apie romantikę Karvę, panorusią laipioti po medžius ir „tvirtai ant žemės stovinčią“ Varną. Ar įmanoma jų draugystė?

„Raganiukė“ (Jaunimo teatras, 12:00)

Spektaklis „Raganiukė“ – tai istorija apie geros širdies jauną raganaitę norinčią kuo greičiau užaugti ir tapti „tikrai gera ragana“. 

„Paukštyno bendrabutis“ (Lietuvos nacionalinio dramos teatro mažoji salė, 16:00)

Režisierius Valentinas Masalskis: „Pagrindinė pjesės tema – moters ir moteriškumo naikinimas, moters intymumo, motiniškumo, jos individualumo nuvertinimas“.
Spektaklis "Paukštyno bendrabutis" (B.Navanglausko nuotr.)

„Visos jos tokios“ (Kongresų rūmai, 19:00)

V. A. Mocarto „Visos jos tokios“ - aistringas, pilnas vulkaniško dramatizmo ir subtilaus humoro, emocinės gelmės ir gyvenimo išminties muzikos šedevras. 

KONCERTAI

Tarptautinis būgnų ir perkusijos festivalis VILNIUS 2013 (prekybos centras „Gedimino 9“)

Festivalio baigiamasis koncertas (Lietuvos muzikos ir teatro akademija, 18:00)

Dalyvauja: Luis Andrés Chavarría Báez, María de los Angeles Quirós Fernández (Kosta Rika),
Francesca Santangelo (Italija), Lietuvos muzikos ir teatro akademijos duetas Vilius Matijošaitis ir Karolis Kaktys.

KITI RENGINIAI

„Europos diena“ (Gedimino prospektas)
10.00 – 16.00 val. Restoranų mugė (Gedimino pr.)
10.00 – 16.00 val. Viktorina „Ar pažįsti Europą?“, nugalėtojų laukia prizai (Kudirkos a.)
10.00 – 16.00 val. Dėlionės atrakcija (Europos žemėlapis) prie EPIB’o informacinio stendo, J. Paleckio paroda (Kudirkos a.)
9.00 – 21.00 val. Fotografijų paroda „Jaunimo veidas“, projekto kuratorė VDA Unesco kultūros vadybos ir kultūros politikos katedros MA studentė Jogailė Butrimaitė (Odminių skv.)
12.00 – 16.00 val. Knygynas(Europos šalių kelionių gidai, Europos šalių virtuvės, kultūra, žodynai, Europos tautų dainuojamosios poezijos CD, geriausi fotoalbumai) (Kudirkos a.)