2013.04.12

FESTIVALIAI

Tamsiosios muzikos festivalis „Varnanaktis" (Kablys, 19:00)

„Varnanakčio“ ambicija –pristatyti publikai jau „daug apskridusias varnas", t.y. grupes, kurios savo tamsią, į populiariosios muzikos standartus niekada nepretendavusią ir netilpusią muziką Lietuvoje groja nebe pirmus metus. Kol kas tai keturių muzikinių vienetų derinys – „Mano Juodoji Sesuo", „Saprophytes", „DaysOfEclipse" ir „Sraigės efektas". Muzikos klube "Kablys" pamatysime daugiau nei dvidešimtmetį grojančią grupių. Po pasirodymų susirinkusiuosius judins diskoteka su djTokiku, kuris jau atsisveikinęs su scena, vis dėlto sutiko sugroti savo rokenrolišką reikalą.

SPEKTAKLIAI

PREMJERA - „Tik kūdikiai gimsta dori“ (Muzikinis teatras New York, 19:00)

Tai komiška, bet gan pikantiška istorija apie neįtikėtiną situaciją, galinčią nutikti kiekvienam iš mūsų. Tokiose situacijose mes net kreipiamės į Aukščiausiąjį... Komedijos veiksmas vyksta ypač svarbios įstaigos pastate.  Lifte, po sunkios darbo savaitės ir aistrų sekretorės glėbyje, užstringa vienos įstaigos ypač aukštas valdininkas. Tada viskas ir prasideda ir su gan pikantiškom detalėmis.  Kostiumuotam, diplomuotam ir savimi besigėrinčiam vyrui sunku susitaikyti su tuo, kad jis nedidelėje erdvėje lieka visiškai vienas.  Ir norint išsivaduoti iš lifto gniaužtų, tenka gerokai pavargti – čia jau nepadeda nei įtakingos pareigos, nei prabangus išmanusis telefonas, nei valstybinės reikšmės dokumentų prigrūstas lagaminas, nei draugai – jie tiesiog užsiėmę.

„Dezdemona“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Šiuolaikiškas, emocionalus ir intelektualus spektaklis, sukurtas jauno choreografo Kirillo Simonovo ir kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo, jau trečiasis Vilniaus festivalio užsakymu pastatytas nacionalinis veikalas. A. Šenderovo muzika, įkvėpta Williamo Shakespeare'o dramos aistrų, spalvinga, bet taupia instrumentuote kuria mistinę spektaklio atmosferą, vyksmą apgaubia paslapties šydu, baletui suteikia ypatingo šarmo.
Baletas "Dezdemona"

„Škac, mirtie, visados škac...“ (Keistuolių teatras, 19:00)

Sauliaus Šaltenio pjesę „Škac, mirtie, visados škac!” galima būtų pavadinti lietuviškąja „Romeo ir Džiuljetos” analogija. Tai švelnus ir nostalgiškas pasakojimas apie Andrių ir Liuką. Apie naivią ir visagalę pirmąją jų meilę. Apie absurdišką dviejų šeimų nesantaiką, griaunančią šiltus ir trapius jausmus. Tai pasakojimas, kuriame susipina komedija ir farsas, lyrika ir drama.

„Skapeno klastos“ (Užupio teatras, 19:30)

„Ko jį velnias nešė į tą galerą?“ Ir vėl ši garsioji frazė skambės teatro scenoje. Šįkart - naujame Užupio teatro pastatyme jaunimui „Skapeno klastos" (rež. R. Urbonavičiūtė). Pagrindinis pjesės veiksmas sukasi apie Skapeną. Jo niekas neapgaus ir nepergudraus, bet jis sugeba apsukti apie pirštą visus. Pinigai, nauda ir šlovė jaudina pjesės herojus. Tai komedija su lengvu absurdo prieskoniu, kur vienas kitas iš sėdinčių salėje atpažins ir save.

„Skrydis virš gegutės lizdo“ (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

Makmerfis – užkietėjęs lošėjas ir mušeika, norėdamas išvengti kalėjimo darbų, apsimeta nepakaltinamu kvailiu ir atsiduria psichiatrinėje ligoninėje. Deja, čia tvarka pasirodo esanti griežtesnė negu kalėjime, o žmonės – protingesni už viso pasaulio išmintinguosius. Makmerfis pradeda maištauti prieš sistemą ir ginti bejėgius ligonius.

„Tiksinti bomba“ sukurta pagal kanadiečių dramaturgo Michaelio MacLennano pjesę „Beat the Sunset“. Pasitelkęs konkretų dviejų žmonių širdžių pasakojimą, G. Varnas paliečia ir pasaulinę infekcinių ligų istoriją, tačiau spektaklio dėmesio centre – meilės galios analizė ir klausimas, kada iš tiesų žmogus pradeda merdėti? Išgirdęs nepagydomos ligos diagnozę ar į savo širdį įsileidęs baimę gyventi taip, kaip trokšta, mylėti tą, kurio geidžia, priimti kitą žmogų tokį, koks jis yra?
Gintaro Varno spektaklio "Tiksinti bomba" užkulisiai

„Meška“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 18:00)

Šįkart savo garsiosios vienaveiksmės humoreskos neatpažintų ir pats Antonas Čechovas. Visiškai netradicinė klasikinio kūrinio interpretacija ne tik siūlo pažvelgti į jį iš kitos žanrinės perspektyvos, bet kartu kviečia į kelionę po teatrinės kalbos galimybių plotmes. Paties autoriaus pokštu pakrikštytoje „Meškoje“ veiksmas rutuliojasi našlės Popovos namuose, kuriuose, visiškai atsiribojusi nuo visuomenės, ji gedi velionio vyro. Kasdienybę sudrumsčia atklydęs vyriškis, pareiškęs norą atsiimti nemažą sumą, kurią jam esą likęs skolingas josios vyras. Kūrinio originale iš pradžių net dvikovon stoję veikėjai, vėliau prisipažįsta meilę. Tačiau kūrėjai kreipia įvykius kitoniška linkme ir, garsiojo rusų dramaturgo kūrinyje akcentuodami nūdien ypač aktualų skolų susigrąžinimo motyvą, pateikia netikėtą interpretaciją.

„Damos vizitas“ (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 18:30)

Į nuskurdusį, prasiskolinusį ir jau vegetuojantį savo vaikystės miestelį atvyksta labai turtinga dama Klara Cachanasian. Gyventojai tikisi finansinės paramos, tiek uždarytoms miestelio gamykloms, tiek ir asmeninės kiekvienam. Sužinoję, jog prieš keturiasdešimt metų tarp vietinio krautuvininko Alfredo Ilio ir Klaros čia liepsnojo aistringa meilė, miestelėnai viliasi, jog seni jausmai padės damai apsispręsti. Ir iš tiesų, milijardierė pažada miesteliui milijardą, bet... Milijardą jie gaus mainais už Alfredo Ilio mirtį, jaunystėje privertusio ją išgyventi skaudų pažeminimą, kuris apvertė aukštyn kojom visą jos gyvenimą.
Scena iš spektaklio "Damos vizitas"

Lilijomas“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 18:30)

Režisierius László Bagossy: „Ferencas Molnáras – garsiausias vengrų dramaturgas pasaulyje, o „Lilijomas“ – labiausiai žinoma pjesė, vaidinta labai dažnai ir daugelyje pasaulio šalių – žinoma, ir Vengrijoje. Tai, kad jis ir jo pjesė Lietuvoje mažai žinomi, padės man pristatyti „Lilijomą“ žiūrovams, kurie sutiks šį kūrinį be jokių išankstinių nuostatų. (...)Molnáro pjesės kalba labai ypatinga – labai šmaikšti ir lyriška tuo pat metu, joje gausu senamadiškų frazių. Kadangi nemoku lietuvių kalbos, mėginsiu stebėti aktorių reakcijas, ir su jų bei vertėjo pagalba surasti, kaip geriausiai visa tai perteikti žiūrovams.“
Spektaklis "Lilijomas"

„Fotografas arba apverstos taburetės istorija“ (Šokio teatras, 19:00)

Žmogus su objektyvu, fotografas, jis mato tai, ko niekas kitas, ir mato taip, kaip kitas ne, ir mato ten, kur nieko nėr...
Fotografija - jaunas, naujas menas, lyginant su poezija, tapyba ar muzika. Foto užtvindė mūsų gyvenimą, šiandien kultūra, industrija neįsivaizduojama, gal net neįmanoma be fotografijos. Žmogaus veikla daugelyje sričių remiasi foto informacija.

KONCERTAI

IV tarptautinis Jono Švedo liaudies instrumentų atlikėjų konkursas (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija)

Neda ir Labučio džiazo kvartetas (Seacret, 19:00)

Girdėjusių šios grupės muziką įkalbinėti ateiti į koncertą nereikės. O jei šis vakaras jums bus pirma pažintis su Neda ir Labučio džiazo kvartetu, jaučiame pareigą duoti paprastą patarimą – tiesiog atverkite muzikai širdį. Nes šios natos sklinda būtent iš ten.
Tai, ką groja Neda ir Vytauto Labučio džiazo kvarteto muzikantai, kartais atrodo apgaulingai lengva ir paprasta, nors iš tiesų šios kompozicijos – rafinuotos, kupinos netikėtumų ir to, kas apibūdinama neišverčiamu žodžiu draivas.

Vargonų muzikos koncertas (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, 18:00)

Dalyvauja: Fausta Raščiūtė, Aušra Pačegonytė, Marija Čiapaitė, Lolita Liamo, Rūta Striškaitė bei solistės Rasa Pultarackaitė (sopranas), Agnė Stančikaitė (sopranas), Jelena Tkačiova (smuikas).
Neda Malūnavičiūtė

„Dizzy Rockets“ (Artistai, 20:00)

„Dizzy Rockets“ – roko grupė iš Vilniaus, susikūrusi 2010 m. Prisimindami laikus ir muziką, su kuria užaugo, muzikantai paruošė koncertinę programą, kuri palepins kiekvieno roko muzikos fano ausį. Įsimintini gitariniai rifai, energingas vokalas bei žinomiausios 90-tųjų roko grupių (Guns n’ Roses, Soundgarden, Stone Temple Pilots, Skunk Anansie ir kt.) hitai sukurs nepakartojamą atmosferą ir įtrauks jus į tikrąjį roko koncerto šėlsmą.

Arina su grupe „Veto Bank“ (Brodvėjus, 21:00)

Bliuzas, ritmenbliuzas, baladės, roko klasika - visi šie stiliai yra Arinos ir Veto bank atliekamose dainose. Arina scenoje - tai prabangus, neišmatuojamas vokalas ir visaapimantis magnetizmas. Kai ji atsisėda prieš mikrofoną, užmerkia akis, Jūs iškart pasijuntate tarsi „primagnetinti“ prie jos. Jūs daugiau nieko nepastebite, nors ji ir nedaro nieko ypatingo - tiesiog dainuoja. Dainavime telpa visas gyvenimas: meilė, išsiskyrimas, viltys, praradimai ir atradimai, vakarinė malda...

„KeyMono“ (Tamsta, 21:30)

„KeyMono“ ketvertukas vis grįžta į Lietuvą pasimatyti su ištikimiausiais savo kūrybos mylėtojais, draugais ir visais kitais geros valios žmonėmis. Daiva Starinskaitė, Alvydas Mačiulskas, Aurimas Rimeikis ir Marijus Aleksa drebins gyvos muzikos klubą gyvais ir elektroniniais harmonijos pliūpsniais.
Keymono

VAKARĖLIAI

„Black n' Red & Fuzzy Puzzle“ (Soho, 22:00)

Dvi spalvos - juoda ir raudona - karaliauja šiame vakarėlyje ir diktuoja aprangos kodą. Jos turi dominuoti visoje aprangoje – pradedant plaukais, baigiant bateliais. Puoškitės juodų arba raudonų plaukų perukais, juodais ir raudonais drabužiais, naudokite juodos ir raudonos spalvos grimą.

„Grok, kapok ir šok“ (G club, 22:00)

Viskas labai paprasta ir rimta. Balandžio 12 dieną visą naktį dj'ai groja ir kapoja, o Jūs šokate. Tai tikrai labai paprasta ir smagu. Gros: SOUNDSBEAUTY, SERAS SEITON, WEEPEE, IGNAS KLEJ, BLANCA, KANDY KILLERS.

„KHROMA“ (Pogo baras, 21:00)

Alternative metal ir elektronikos sąjungos vaisius - Khroma iš Helsinkio jau šį penktadienį neleis miegoti mūsų kaimynams.

„Photo Shoot“ (Lotus Cocktail Bar, 23:00)

Mėgsti linksmintis ir fotografuotis? Nušauk du zuikius vienu šūviu! Įamžink savo gražiausias savaitgalio akimirkas, gauk profesionalią, retušuotą savo bei draugų nuotrauką laimėk puikius prizus! Geriausias tavo emocijas užfiksuos „LOTUS“ fotografas, o savaitės pradžioje skelbsime konkursą, kurio metu net trijų nuotraukų savininkai laimės viliojančius prizus. Gerų emocijų dozė – garantuota!

„GET PUMPED" (Warsteiner GLUCK, 22:00)

Gros KORNEJ (Contrabass) [BY] - Baltarusijos DJ ir žurnalistas, nuolatos įsitraukęs į globalų ir tropinį BASS judėjimą. Savo muzikoje jis teikia pirmenybę keistiems būgnų, stiprių bosų ir sintezatorių garsams. Tikrame gyvenime jis palaiko nematomos draugystės ryšius su Game Cat, Plaster Billy ir Peking Duck. Taip pat - OPHEX (Club Tropicana).
Nuolatos ieškantis naujų garsų ir stumiantis BASS vibracijas už ribų. Ophex’as savo dj setus nuspalvina netikėčiausiomis dar negirdėtomis melodijomis.

„TECHNOHEADZ“ (48 Cechas, 22:00)

Pats smarkiausias ir tamsiausias „TECHNO“ grįžta pas rave’rius. Nebereikia atsirinkinėti renginių, kur bus grojamas hard techno, industral techno. Nebereikia dairytis atlikėjų sąraše, ieškant mėgstamiausio atlikėjo, laukti skaičiuojant minutes. Viskas, ką reikės padaryti, tai mėgautis tamsiausiuoju techno ir trypti, trypti, trypti… Gros: Pagalvė (Techstylism, Shaded Music), Android & Anber (Evilspot), Cyber (Re:5Pect), Black Fire (Ammo).

„House Mouse“ (Studio 9, 21:00)

House muzikos evoliucija per trijų didžėjų fonotekos prizmę! Neeilinis „grojikų sąstatas“ su taip pat neįprastais jiems muzikiniais stiliais. Trys vinilmeisteriai po vienu stogu su specialiomis muzikinėmis „selekcijomis“. DJs: Pakas (K.U.B.), Tomas Boo (Boogaloo), Swix (Tie Geresni).

„M&D Subsatance feat. Indrė Malakauskaitė“ (Tarantino, 22:00)

Gyvai: „M&D Subsatance“ ir Indrė Malakauskaitė (Lietuvos Balsas). Djs: Curly Music (Jovani@club/ZipFm), „M&D Substance“.

Downtown Party Network“ (Opium, 23:00)

Vienas ištikimiausių klubo bičiulių mini asmeninę sukaktį, ir kur gi kitur, jei ne pas mus? Mes ir visi gimtadienio artistai pasistengsime, kad Saulty šios nakties (o gal ir ryto) nepamirštų ilgai. Ir tuo pačiu palinkėsime, kad projektas „Downtown Party Network“ gyvuotų 100 metų. Gros: SAULTY (Downtown Party Network), BRADKA (Downtown Party Network), TADAS QUAZAR (Mondayjazz), BILLY KRISTAL & KILLL MY DISCO (12 inčų po žeme).

Nick Warren (Exit, 23:00)

Senas geras progresyvas. Tai – kodas, kuriuo penktadienio naktį klubo „Exit Vilnius“ duris atrakins tikra progressive house muzikos legenda Nick Warren iš D. Britanijos. Didžėjus, kuris kartu su John Digweed ir Sasha priklauso auksinei šio muzikos stiliaus sunkiasvorių lygai, į Lietuvą grįžta su trenksmu.

2013.04.13

SPEKTAKLIAI

„Arabiška naktis" (Menų spaustuvė, 19:00)

„Arabiška naktis“ - tai šiuolaikinio didmiesčio „Šecherezados pasakos“. Penki jauni „cezario grupės“ aktoriai drauge su savo pedagogu Cezariu Graužiniu minimaliomis priemonėmis sukūrė užburiantį savo atmosfera pasakojimą apie savęs ir meilės ieškojimą. Vaizdų, garsų ir pojūčių pasaulis pasiglemžia žiūrovų vaizduotę ir gena ją painiais sapnų labirintais, besirangančiais tai po daugiaaukščio namo koridorius, tai po tvankią Arabijos dykumą, kol galiausiai sugrąžina į kiekvienam pažįstamą tragikomišką mūsų dienų tikrovę.

„Arklio Dominyko meilė“ (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

Laukinis arklys Dominykas, kuris mėgo žaisti su varlėmis slėpynių, kuklioj lietuviškoj pievelėj sutinka ir pamilsta gražią ir truputį aikštingą rugiagėlę. Artėjant žiemai, arklys paslepia rugiagėlę po akmeniu, nes šalna kėsinasi ją sušaldyti, ir iš keliauja į Afriką. Jo kelionė įdomi ir sudėtinga...

„Gaidelis pinigautojas“ (Menų spaustuvė, 12:00)

Interaktyvus audiovizualinis spektaklis vaikams, pagal muzikines lietuvių liaudies pasakas – tai unikali galimybė vaikams bei jų tėvams dalyvauti gyvame spektaklio kūrimo procese. Šarūnas Datenis jau ne pirmus metus eksperimentuoja su šiuolaikinės technikos galimybėmis, padedančiomis kurti muziką bei varijuoti garsais. Aktorius siekia, pasitelkdamas lietuvių liaudies folklorą, t.y. ištiktukines pasakas, vaikų ir jų tėvų akivaizdoje inicijuoti garsų ir vaizdų kūrimą.

„Karlsonas ir Mažylis" (Raganiukės teatras, 12:00)

L. Urbonavičiūtės dviejų dalių spektaklis, rekomenduojamas vaikams nuo 3 metų.

„Ledi Makbet“ (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

„Makbetas“ – pati trumpiausia tragedija, manoma, parašyta 1605 m. Ji viena iš nedaugelio W. Shakespeare‘o pjesių, tokių kaip „Otelas“ ar „Ričardas III“, kurioje pagrindinis herojus įvykdo žmogžudystę. Makbetas – ambicingas Škotijos kariuomenės vadas, kuriam trys miško raganos išpranašauja karaliaus sostą. Makbetas suviliotas minties apie galimą valdžią ir pakurstytas savo žmonos Ledi Makbet nužudo Škotijos karalių ir užima jo vietą. Tačiau tai neatneša jam vidinės ramybės. Atvirkščiai, vienas nusikaltimas pastūmėja kitą, ir Makbetas kamuojamas sąžinės graužaties bei nuolatinės baimės pasimeta tarp savasties ir tironiškumo.

„Mano senelis buvo vyšnia“ (Keistuolių teatras, 12:00)

„Mano senelis buvo vyšnia“ – tai linksmas pasakojimas apie berniuką Toniną. Apie jo gyvenimą mieste tarp keistų, vis kažkur skubančių suaugusiųjų. Apie Tonino nuotykius, patirtus gyvenant kaime su seneliu Otavianu, su žąsim Alfonsina ir vyšnia Feliče. Tai pasakojimas apie atvirumą, šilumą ir... meilę – apie tai, kas visam gyvenimui įstrigo berniuko širdyje: svarbiausia yra mylėti ir būti mylimam, – tada galėsi įveikti bet kokią kliūtį. Juk pats senelis Otavianas sakė: „kol tave kažkas myli, tol nesi miręs. Atmink tai.“

„Post scriptum“ (Marijos ir Jurgio Šlapelių namas-muziejus, 20:00)

Ispanų rašytojas ir žurnalistas Miguel‘is Delibes‘as (1920–2010) romane „Penkios valandos su Mariju“ (1966) išskirtinę reikšmę teikia namų, kaip metafizinio vertybių būsto, aspektui. Neatsitiktinai romano herojės Karmenos, rašytojo bei mokytojo žmonos iš Pietų Ispanijos provincijos, gyvenimas perkeliamas į Marijos ir Jurgio Šlapelių namus, kurių sienos tarsi užkonservavo ir išsaugojo čia gyvenusių, kūrusių ir viešėjusių Lietuvos šviesuolių dvasią.

„Stebuklinga spanguolė" (Raganiukės teatras, 12:00)

Pastatytas pagal nacionalinės premijos laureatės Jurgos Ivanauskaitės pasakos vaikams „Stebuklinga spanguolė" inscenizaciją. Spektaklis perteiks ekologinę žinutę vaikams suprantama kalba. Pastatyme perteikiamas J. Ivanauskaitės palikimas vaikams ir būsimoms kartoms, kad reikia mylėti ir tausoti Žemę.

„SUPERAGENTAS 000“ (Menų spaustuvė, 13:00)

Jis – superagentas 000. Ji – jo amžina priešininkė bobulytė nindzė. Jiedu susikaus ne vienoje kovoje, padedami savo bendražygių ir sėbrų. Kovų laukas – teatro scena, kurioje personažus įkūnys teatro „ cezario grupė“ aktoriai ir... žaislai. Vaikai ir tėvai kviečiami stebėti, kaip lengvai galima nugalėti mažųjų susikurtus piktadarius. Tereikia išradingumo ir susikaupimo. Šiomis savybėmis veikėjai toli pranoksta tuos, kurie įnirtingai kaunasi įprastuose veiksmo filmuose.

„Traviata“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 18:30)

Pagal Francesco Marios Piave libretą G. Verdi operą rašė su dideliu įkvėpimu, sukurdamas vieną gražiausių savo veikalų. 1854 m. gegužės 6 d. kitame Venecijos teatre – San Benedetto – pastatytą „Traviatą" lydėjo didelė sėkmė, prasidėjo „vargšės nusidėjėlės" kelionė per pasaulį. A. Dumas sakė teisybę: „Po 50 metų mano Damos su kamelijomis niekas neprisimintų, bet Verdi padarė ją nemirtingą“.
LNOBT "Traviata"

„Vasarotojai“ (Keistuolių teatras, 19:00)

Rusų klasiko, dramaturgo Maksimo Gorkio (tikrasis vardas – Aleksejus Peškovas) 1904 m. parašytos pjesės „Vasarotojai“ įvykių centre – inteligentai, iš liaudies kilę „skalbėjų, virėjų vaikai“, ir jų miesčioniškos, vartotojiškos psichologijos kritika. Pjesės pavadinimas, kaip būdinga M. Gorkiui, – daugiareikšmė metafora, nusakanti jos veikėjų bendrą psichologinę nuostatą, jų norą „pailsėti“. Pjesės personažai vaizduojami paskutinėje dvasinės korozijos stadijoje – sulaužę jaunystės priesaikas, jie lėtai grimzta į miesčioniškos gerovės liūną.

„Baūūūbai“ (Vilniaus kamerinis teatras, 12:00)

„Baūūūbai“, tai nuotaikinga vieno veiksmo baubokomedija su dainelėmis apie mergaitės ir baubų draugystę. Spektaklis sukurtas H. Ullrich knygos „Baubai gyvena palovy“ motyvais. „Baūūūbai“ kiek primena šmaikštų ir visai nebaugų Lietuvos kino studijos sukurtą animacinį filmuką „Baubas“. Ten baubas baisus tol, kol su juo nesusidraugauji. Panašiai įvyksta ir spektaklyje: pagrindinė veikėja – drąsi mergaitė, nebijanti baubų, susidraugauja su jais. Iš pradžių visiems buvo nesmagu, nes mergaitės šeima niekaip negalėjo patikėti, kad baubai egzistuoja ir stengėsi juos išvaryti iš mergaitės „galvos“. Bet mergaitė buvo teisi – baubai egzistuoja. Ir tėvelis sutiko su savo nenuorama dukrele, kad „geriau ir linksmiau gyventi su baubais, negu be jų“.

„Trys paršiukai“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 12:00)

Paskutinėje savo „Trijų paršiukų“ versijoje teatras „Lėlė“ siūlo nuotaikingą ir muzikinį, improvizacinį ir pramoginį reginį – tiek vaikams, tiek jų tėveliams. ... Į sceną išeina nedidelė klajojančių artistų trupė – trys komikai ir Balerina. Jie ruošiasi suvaidinti žiūrovams pasaką apie tris paršelius. Tačiau artistų ketinimams labai trukdo Kiemsargis su savo nepamatuotomis artisto ambicjomis...

„Snieguolė ir septyni nykštukai“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 14:00)

Eiliuotą pasaką šiam vaidinimui sukūrė dramaturgė, teatro „Lėlė“ aktorė Nijolė Indriūnaitė. Ji yra ir šio spektaklio režisierė. „Šioje populiarios pasakos apie Snieguolę ir nykštukus versijoje mes stengėmės išplėtoti stebuklingo veidrodžio, atspindinčio užslėptą pasaulio reiškinių esmę, temą“, - sakė pjesės autorė.

„Chaosas“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 16:00)

Yana Ross: „Spektaklis „Chaosas“ tiria ir scenoje projektuoja šiuolaikinį žmogų – siekiantį viską kontroliuoti, kita vertus, balansuojantį ties plonyte psichologinės krizės ir prievartos protrūkio riba.“ Šioje intelektualioje komedijoje gretinant asmeninius trijų pagrindinių spektaklio veikėjų – skirtingų, tačiau vienodai psichologiškai palūžusių moterų, – gyvenimus su viešais socialiniais komentarais, bus atskleistas mūsų kasdienių kovų brutalumas: pakitusios ir išsigimusios šeimos vertybės, beprotiškas bėgimas ir klupimas ant karjeros laiptų, bukinanti rutina, gimdanti nepagrįstos paranojos nuojautas, trapus balansavimas tarp racionalaus išlikimo ir griaunančios aistros „viską mesti“...

„Gronholmo metodas“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 18:00)

Prestižinė tarptautinė kompanija. Brangiai apmokamos pardavimų skyriaus vadovo pareigos. Keturi kandidatai: šaltakraujis aštrialiežuvis cinikas, šnekus entuziastas, „plieninė magnolija“ ir savimi pasitikintis kietuolis. Ryžtas laimėti bet kokiomis priemonėmis. Ekstremalus darbo pokalbis. Įmantrūs psichologiniai žaidimai. Provokacijos. Gluminančios staigmenos. Nuožmi konkurencija. Kuris iš jų laimės šią „šachmatų partiją“? Kuris iš jų meluoja?..

„Motina (Vasa Železnova)“ (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, 18:30)

Vasa yra Motina. Ne tik viskam gyvybę suteikiantis, bet ir atimti gyvybę galintis pradas. Motina–šventoji, Motina–nuodėmklausė, Motina–likimas, Motina–skola, palaima ir prakeiksmas. Nes iš motinos, cituojant pjesę, „visi žmonės atsiranda“... Ir visa tai telpa vieninteliame Vasos personaže.

„Nuosprendis – metamorfozė“ (OKT / Vilniaus miesto teatras, 19:00)

Režisierius Paulius Ignatavičius: „Kūriniuose, kuriuos pasirinkau inscenizacijai: Nuosprendis, Metamorfozė ir Laiškas tėvui, itin aštriai nagrinėjami tėvo ir sūnaus santykiai. Į paviršių iškeliamas amžino kautynių lauko, kurį mes vadiname šeima, absurdas. Pats Francas Kafka parašė ilgą laišką savo tėvui, bet jo išsiųsti taip ir nepajėgė, vėliau jis išspausdintas kaip atskiras kūrinys. Jis niekada neištrūko iš tėvo nelaisvės, bet tai jo kūrybai suteikė tam tikrą vaizduotės variklį, tam tikrą jėgą bei vidinį konfliktą, be kurio nebūtų parašyti dar iki dabar aktualūs jo tekstai. Aš pasirinkau būtent šiuos kūrinius siekdamas suprasti tai, kas yra pats sudėtingiausias ir pažeidžiamiausias dalykas pasaulyje: šeima.“
Spektaklis "Nuosprendis-metamorfozė" (L.Kasimov nuotr.)

KONCERTAI

Choras „Vilnius“ ir „Giunter Percussion“ (Lietuvos nacionalinė filharmonija, 19:00)

Choro meno vadovas ir vyr. dirigentas Povilas Gylys. Dalyvauja ansamblis „Giunter Percussion“, Karolis Kulakauskas (klarnetas). Programoje – Vaclovas Augustinas, Urmas Sisask, Renāte Stivriņa, Zdenek Lukáš, Samuel Barber, Algirdas Martinaitis, Eric Whitacre, Ēriks Ešenvalds, Hugo Wolf, Howard Don Small, Knut Nystedt, Jonas Tamulionis, Charles Hoag.

„TELE BIM-BAM“ (Vilniaus kongresų rūmai, 12:00)

“Tele bim - bam” – jau virš dvidešimties metų gyvuojanti laida “vaikams ir nevaikams” svečiuojasi Kongresų rūmuose. Per visą savo veiklos istoriją „Tele bim-bam“ kolektyvas sukūrė daugiau nei 70 dainų, o populiariausios jau hitais tapusios dainos – „Mamos suknelė“, „Pupa“, „Voras“, „Baltoji varnelė“, „Tilili“, „Naktelės žiedai“ – šį kartą suskambės šiek tiek kitaip ir leis kiekvienam tėveliui sugrįžti į vaikystę, o vaikučiams – mėgautis puikiai žinomomis dainomis.

„The Ditties“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 16:00)

„The Ditties“ merginos sparčiais žingsniais įžengė į džiazo pasaulį ir jau yra gerai žinomos Lietuvos džiazo scenoje. Šis trio atlieka ankstyvojo swing stiliaus muziką, pasižyminčią siaura tribalse harmonija bei sinkopuojančia ritmika. Trys nuostabios merginos: Veronika Čičinskaitė–Golovanova, Rūta Švipaitė ir Indrė Jurgelevičiūtė žavi savo balsų darna, žaismingumu, vintage stiliaus sceniniais kostiumais bei specialiai parinktu repertuaru, nukeliančiu į svinguojantį ketvirtąjį dešimtmetį.

VII Raimundo Katiliaus Lietuvos jaunųjų atlikėjų konkursas (Kongresų rūmai, 10:00)

Chorinės muzikos pavasario koncertai (Taikomosios dailės muziejus, 13:00)
Dalyvaus Vilniaus dailės akademijos kamerinis choras (vadovai - Arvydas Adamonis ir Asta Rauduvaitė), Latvijos dailės akademijos mišrus kamerinis choras „Senais kalns“. Meno vadovė Linda Pranča.

„Bajan Miks“ (Kongresų rūmai, 18:00)

Duetas  „Bajan Miks“ – tai Pasaulio bajano muzikos čempionai, neturintys sau lygių Rusijoje ir Europoje! Užbūręs daugelio pasaulio šalių žiūrovų širdis su programa „KARNAVAL“ atvyksta į Vilnių.

The Ball & Chain“ turas „Dviejų Dviems“ (Neringa, 19:00)

Jurgio Didžiulio ir Ericos Jennings duetas „The Ball & Chain“ sėda į savo šeimyninį automobilį ir antrą kartą savo gyvenime leidžiasi į jaukų turą „Dviejų Dviem“. Turo metu jiedu pristatys savo naujas dainas, sukurtas Kolumbijoje, bei jau pažįstamą tik patobulintą elegantišką retro muzikos programą.
"The Ball & Chain" koncertas

„Live in Spring“ (Šv. Kotrynos bažnyčia, 19:00)

Ištikimi kolegos ir lengvai makabriškos Lietuvos muzikos personos – Beissoul & Einius, jėgas sustiprinę aštria Shkėmos saksafono muzika – kviečia visus draugus, gerbėjus ir tiesiog elektroninės muzikos mylėtojus į kol kas svarbiausią šventę savo karjeroje: atsisveikinimo su pirmaisiais metais scenoje koncertą „Live in Spring“!

VAKARĖLIAI

„First Station“ (Bix, 20:00)

Grupė „First Station“ surengs grupės 1 metų gyvavimo vakarėlį, kuriame visi galės pasijusti tarsi namuose.

Vilniaus kolegijos dienų uždaromasis renginys (Brodvėjus, 20:00)

Gyvos muzikos garsais pavasario linksmybes žadins mūsų draugai Jam‘in, Baltasis Kiras ir JAMA&W! O naktį iki pat ryto šokdins DJ M&D Substance! Be to, „Brodvėjus“ išvarė tėvus į kaimą, tad dovanoja dar vieną „plotą“ (naująjį barą II aukšte), kur laukia dar daugiau šokių.

„Siela“ (Muzikos rūsys, 21:00)

Lietuvos gotikinio roko pionieriai „Siela“ savo veiklą pradėjo 1990 metais ir tapo laisvės bei maištaujančios roko kartos simboliu. „Siela“ yra viena nedaugelio lietuviškų grupių, kuri nenutilo, nepaseno ir liko ištikima pasirinktam keliui.

„Artistų artistas“ (Artistai, 19:00)

Toliau varžysis: „Fans of the Sky“, „The Society“, „Kazam“ ir „Art of Memory“.

„Dinamitas Fest 2013“ (Kablys, 16:00)

Vienos nakties festivalis „Dinamitas FEST 2013!“ balandžio 13 d. grįžtą į jau namais patapusias alternatyvaus laisvalaikio centro „Kablys“ erdves. Kaip ir kiekvieną sezoną festivalis stebina atlikėjų bei stage'ų gausa. Šį kartą bus įrengtos 3 scenos, kino bei chill salė, VIP zonos. Dalyvaus per 100 atlikėjų, muzikantų, dydžėjų, šokėjų bei kitų hip-hop'o kultūros atstovų.

„Yoko Mono & Willux“ (Studio 9, 21:00)

Puikiai žinomas DJ Mamania ir ne mažiau talentingas būgnininkas Josh McLung savo pasirodymais stebina net ir patyrusius muzikos žinovus. Dueto šou, kurių metu hip hop žengia išvien su roku, sukuria sprogstamą hitų mišinį bet kurioje šokių aikštelėje. Išradingi ir nenuobodūs „Yoko Mono“ nariai kiekvienam pasirodymui parūpina vis kitą dainų sąrašą bei užtikrina, kad vieta prie mikrofono nebūtų tuščia. Šįkart ją užims grupės „SKAMP“ narys Vilius Alesius.

„25th FLOOR“ (Soul Box, 23:00)

25 žvakutes ant torto pučiantis VALDEMAR kviečia kilti viršun! Šokių aikštelėje suksis esami ir būsimi draugai, o gimtadienio liftą valdys būrys kolegų: 12 INČŲ PO ŽEME, ANTANAS ANTANELIS, FUNKODELIK, KASHAR.

„Cairo 360 Allure Down the Nile“ (Soho , 22:00)

Šį vakarą SOHO klubo svečiai iš praeities garsūs, galingi ir mistiški. Tai faraonai, karalienės, žyniai, mumijos ir dievybės. Egipte galima sutikti faraoną Ramzį ir karalienę Kleopatrą net ir SOHO klubo rezidentą DJ Sonare, kurie ir diktuoja Cairo 360 Allure Down the Nile vakarėlio „madas".

„CECHO GIMTADIENIS“ (48 Cechas, 22:00)

Sveikins: ST, Fantas, „Destructive“, „Squadex“, Bromas, Recin’, Berloga, Mashalaksh, „Vizionieriai“.

„Kooky Vibes“ gimtadienis (Warsteiner GLUCK, 20:00)

„Kooky Vibes“ kviečia visus gerbėjus ir kitus laužytų ritmų mylėtojus kartu atšvęsti gimtadienio į naktinį klubą GLUCK.
Gerai praleisti vakarą padės visada užnugarį palaikanti „Sun & Scars“ komanda ir nenuilstantis būrys draugų.

Route 66“ penkerių metų gimtadienis (Route 66, 20:00)

Šiemet Balandžio 13 d. Route 66 sukanka penkerių metų mini jubiliejus! Ta proga kviečiame visus mūsų draugus ir gerbėjus atšvęsti kartu. Jūsų laukia daug malonių staigmenų, o viso vakaro programa rūpinsis specialus vedėjas.

2013.04.14

FESTIVALIAI

Tarptautinis muzikos festivalis „Sugrįžimai“ (Vilniaus arkikatedroje bazilikoje, 14:00)

Dalyvauja: Karolina Juodelytė (vargonai, Lietuva/Vokietija), Dainius Puodžiukas (smuikas, Lietuva/JAV), Ilona Pliavgo (sopranas, Lietuva), Vaclovas Juodpusis (muzikologas, Lietuva).

IV tarptautinis liaudies instrumentinės muzikos festivalis „RIDO 2013“ (Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija)

16:00 Dalyvauja: Regina Marozienė (kanklės, Lietuva) Aistė Bružaitė (kanklės, Lietuva), Jolanta Babaliauskienė (kanklės, Lietuva), Pavel Lukojanov (guslės, Rusija), Gagik Malkhasyan (dudukas, Armėnija), Marija Mirovskaja (fortepijonas, Lietuva), Egidijus Ališauskas (birbynė, Lietuva). Taip pat dalyvauja: Ukrainos nacionalinio radijo bandūrų trio – Tetiana Malomuzh, Anna Cherevyshnyk, Lilia Petrovska, liaudies instrumentų ansamblis „Vaivora“ – Lina Naikelienė, Aistė Bružaitė, Aušrelė Juškevičienė, Gediminas Beržonis, Eugenijus Čiplys.

18:00 Dalyvauja: Julia Pölönen (kantele, Suomija), Kristi Mühling (kanele, Estija), Alena Vorontsova (cimbolai, Baltarusija), Anna Luzanova (fortepijonas)

Taip pat dalyvauja:
Kanklių duetas – Aistė Bružaitė, Jolita Matkienė
Kuoklių ansamblis „Kaarta“ (vadovė Mara Vanaga, Latvija)
Valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ liaudies instrumentų orkestras (dirigentas Vytautas Lukočius)

SPEKTAKLIAI

„Angelų pasakos“ (Valstybinis jaunimo teatras, 12:00)

„Angelų pasakos“ – tai istorija apie danguje, ant debesies gyvenančių dviejų arkangelų Mykolo ir Gabrieliaus draugystę, jų darbus bei rūpesčius. Ar žinojote, kad angelai už nuveiktus darbus privalo atsiskaityti Dangiškajai Kanceliarijai? Tam ne visada lieka laiko, nes be maldų išklausymo ir žmonių gelbėjimo, svarbiausias ir pagrindinis angelų darbas - pasakų sekimas.

„Apie ką kalba vyrai?“ („Domino" teatras, 19:00)

Komedija „Apie ką kalba vyrai?“ – tai puiki proga vyrams pamatyti, kaip jie atrodo iš šono, o moterims pagaliau sužinoti apie ką gi iš tiesų galvoja jų vyrai!
Iš kitos pusės, tai spektaklis, kuris stebina savo intymumu, tačiau šįkart, šaunioji ketveriukė iš „Striptizo erelių“ (Juozas Gaižauskas, Gytis Ivanauskas, Sakalas Uždavinys, Dalius Skamarakas), apnuogina ne savo kūną, o sielą. Aktorių artumas su spektaklio temomis yra be galo svarbus, todėl itin kruopščiai bei ilgai buvo renkama komanda, kuri galėtų ne tik vaidinti, bet gyventi tuo, kas vyksta scenoje. Ko gero, intymiau ir negali būti!
"Apie ką kalba vyrai?"

„Pati labiausia pasaka“ (Keistuolių teatras, 12:00)

Ar jums niekada nekilo klausimas, kuri gi lietuvių liaudies pasaka yra PATI LABIAUSIA iš visų. Nekilo? O štai „keistuoliams" Eimantui, Vytautui, Daliui, Benitai ir Juditai netikėtai šis klausimas labai parūpo. Iš pradžių jie visi susimąstė, o paskui pradėjo ginčytis. Žinoma, ne piktai ir ne visai rimtai, o išdykaudami, pokštaudami, kvailiodami ir dainuodami.

Pelenė“ (Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras, 12:00)

Ir vaikams, ir suaugusiems nėra nieko nuostabesnio už pasaką apie Pelenę. Puikiai žinomą nuo vaikystės, ir net suaugusiems paliekančią laimingos pabaigos viltį... Pagal šią pasaką parašyto S.Prokofjevo baleto muzika - vienas geriausių kompozitoriaus kūrinių, ne kartą pastatytas įvairiuose teatruose. Mūsų scenoje savąją „Pelenės“ interpretacijos veriją rodo M. K. Čiurlionio nacionalinės menų mokyklos Baleto skyriaus moksleiviai.

„Salamandros sapnas. Paveikslas“ (Menų spaustuvė, 19:00)

„Salamandros sapnas. Paveikslas“ – tai įspūdingas šiuolaikinio šokio spektaklis, kurį sukūrė du skirtingų kartų ir patirčių menininkai – teatro metras režisierius ir aktorius Valentinas Masalskis bei viena perspektyviausių Lietuvoje šiuolaikinio šokio kūrėjų Loreta Juodkaitė. Šį netradicinį šokio ir muzikos veiksmą įkvėpė amfibijos salamandros, gebančios atsiauginti prarastas galūnes, mitas.

„Geras šuo Ferdis" (Užupio teatras, 12:00)

Tai nuotaikinga istorija mažiesiems apie šunelį, taksą Ferdį, kuris labiau už viską pasaulyje troško tiesiog būti geru kiemsargiu ir apsaugoti savo kiemo gyventojus: perekšlę vištą ir viščiukus, nepaklusnųjį paršelį ir pasipūtėlį gaidį. Tik štai pasirodė gudragalvė Lapė, trokštanti pagrobti paršelį ir pakenkti visiems kiemo gyventojams.

„Strip Man Show - viskas apie vyrus“ (Valstybinis jaunimo teatras, 18:00)

Tai istorija apie šešis vyriškius, kuriems labai reikėjo darbo, pinigų, pasitikėjimo savimi ir paprastos, žmogiškos meilės. O viskas prasidėjo nuo to, kad du draugai Džordžas Vulfas (aktorius Gediminas Storpirštis) ir Denis Mitchelas (aktorius Giedrius Arbačiauskas arba Arūnas Storpirštis), kaip ir didžioji dalis miestelio vyrų, buvo atleisti iš darbo metalurgijos gamykloje. Kartą į jų užkampį atvažiavo vyrų striptizo grupė, vaikinai pamatė kiek moterų trokšta išvysti juos ir todėl nusprendė patys tapti striptizo šokėjais...

„Vėjų motė“ (Menų spaustuvė, 12:00)

Spektaklis žmonėms nuo 2 iki 102 metų.
Spektaklio kūrėjai: Saulė Degutytė, Snieguolė Dikčiūtė, Valdas Narkevičius, Ligita Skukauskaitė, Tadas Juozapaitis.

„Daktaras Dolitlis“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 12:00)

Dolitlis visame pasaulyje garsus tuo, kad mokėjo gyvūnų kalbą. Tradicinėse pasakose žmonių kalba šneka gyvūnai, o pasakojimuose apie Dolitlį - atvirkščiai. Su savo globotiniais Dolitlis apkeliauja daugybę šalių (net Mėnulyje atsiduria), patiria gausybę nuotykių.

„Batuotas katinas“ (Raganiukės teatras, 12:00)

Spektaklyje sutiksite išmintingą ir šmaikštų katiną bei jo šeimininką Laucių. Gudrusis katinas moko vaikus, jog kiekvieną keblią gyvenimo situaciją galima išspręsti. Tereikia truputį kantrybės ir išminties, ir visi rūpesčiai būs įveikti. Įspūdinga scenografija, murkiantis šmaikštusis katinas nepaliks abejingo net ir didžiausio dienos paniurėlio!

„Coliukė“ (Vilniaus „Lėlės“ teatras, 14:00)

Iš didelės motiniškos meilės ir ilgesio pasaulyje atsiradusi Coliukė sutinka daug įvairių jo gyventojų. Bet surasti tikrai artimą sielą nelengva. Tačiau net tokia silpna ir trapi būtybė, kaip Coliukė, neturėtų prarasti vilties - negali būti, kad šalia gyvena tik šykštuoliai Kurmiai ir Pelės, ar tuščiagarbiai Vabalai. Tik nereikia jiems pasiduoti, ir būtinai surasi tuos, kurie tave supras.

„Murkšlinas ir Turkšlinas“ (Lietuvos nacionalinis dramos teatras, 16:00)

Režisierius Evaldas Jaras: „Ši šviesi, nostalgiją vaikystei, jos atradimams, vaikiškiems rūpesčiams ir džiaugsmams kelianti istorija vaikus įtrauks ir sudomins ne mažiau negu juos atlydėjusius tėvus. Juos kviesime nors trumpam pažvelgti vaiko akimis ir nusikelti į savo „vaikystės namus“, kuriuose karaliauja vienintelis antifizikos dėsnis – nežabota vaizduotė.“

„Gronholmo metodas“ (Lietuvos rusų dramos teatras, 18:00)

Prestižinė tarptautinė kompanija. Brangiai apmokamos pardavimų skyriaus vadovo pareigos. Keturi kandidatai: šaltakraujis aštrialiežuvis cinikas, šnekus entuziastas, „plieninė magnolija“ ir savimi pasitikintis kietuolis. Ryžtas laimėti bet kokiomis priemonėmis. Ekstremalus darbo pokalbis. Įmantrūs psichologiniai žaidimai. Provokacijos. Gluminančios staigmenos. Nuožmi konkurencija. Kuris iš jų laimės šią „šachmatų partiją“? Kuris iš jų meluoja?..

„Nuosprendis – metamorfozė“ (OKT / Vilniaus miesto teatras, 19:00)

Režisierius Paulius Ignatavičius: „Kūriniuose, kuriuos pasirinkau inscenizacijai: Nuosprendis, Metamorfozė ir Laiškas tėvui, itin aštriai nagrinėjami tėvo ir sūnaus santykiai. Į paviršių iškeliamas amžino kautynių lauko, kurį mes vadiname šeima, absurdas. Pats Francas Kafka parašė ilgą laišką savo tėvui, bet jo išsiųsti taip ir nepajėgė, vėliau jis išspausdintas kaip atskiras kūrinys. Jis niekada neištrūko iš tėvo nelaisvės, bet tai jo kūrybai suteikė tam tikrą vaizduotės variklį, tam tikrą jėgą bei vidinį konfliktą, be kurio nebūtų parašyti dar iki dabar aktualūs jo tekstai. Aš pasirinkau būtent šiuos kūrinius siekdamas suprasti tai, kas yra pats sudėtingiausias ir pažeidžiamiausias dalykas pasaulyje: šeima.“

KONCERTAI

Muzikos terapija su Indijos gitaros guru Debashish Bhattacharya (Indija) (Vilniaus mažasis teatras, 19:00)

Debashish – tai Indijos muzikos revoliucionierius, išradęs naują grojimo gitara techniką bei sukūręs tris unikalias gitaras (pramintas „Gitarų Trejybe“), padedančias naujai perteikti tradicinės Indijos muzikos melodingumą ir dvasingumą. Jo koncertai – tai pozityvi energija, taikos ir ramybės oazė.

Teatralizuotas koncertas „Musica mechanica“ (Lietuvos nacionalinė filharmonija, 12:00)

Dalyvauja Čiurlionio kvartetas. Programoje – Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Stewe Reich.

„Nuo madrigalo iki aleatorikos“ (LDM Taikomosios dailės muziejus, 16:00)

Dalyvauja: Ingrida Armonaitė (smuikas), Indrė Baikštytė (fortepijonas)

„Schubert continuum“ (Piano.lt, 16:00)

Vilniaus kamerinės muzikos mylėtojų laukia nepaprastas įvykis. Unikaliai šiltos akustikos piano.lt salėje bus atkurta Vienoje devyniolikto amžiaus pradžioje gyvavusi Musikabend tradicija, kurioje susipindavo dainos, kamerinė muzika, poetinis žodis. Vakarus rengdavo Franzo Schuberto draugai, siekdami populiarinti savo draugo kūrinius. Balandžio 14 dienos koncerte skambės nemirtingi Schuberto muzikos šedevrai: paskutinysis genijaus dainų rinkinys Gulbės giesmė ir didingasis fortepijoninis trio B-dur, D 898, bei poetiniai Schubertto laikų tekstai.

Vakaro programą atliks keturi neramių sielų muzikai, kas vasarą susitinkantys Nepaklusniųjų žemės festivalyje Neringoje. Baritonas Stein Skjervold, vokalo studijas baigęs Norvegijoje ir Vokietijoje, dabar gyvenantis ir plėtojantis savo kūrybinę veiklą Lietuvoje bei Norvegijoje.

„Atsigręžk į vaikus“ (Šv. Kotrynos bažnyčia, 18:00)

Paramos koncertas „Atsigręžk į vaikus“ vyksta jau aštuntus metus. Koncerto ambasadorė - Norvegijos operos solistė Mona Julsrud (sopranas). Šiais metais koncerte taip pat dalyvaus žymios Lietuvos operos solistės Ieva Prudnikovaitė, Judita Leitaitė ir Natalija Krauter, jaunųjų operos solistų grupė „el Fuego“, berniukų choras „Ąžuoliukas“, pianistai Bjornar Robertsen, Feliksas Zakrevskis, Lina Burbaitė, smuikininkės Rima Švėgždaitė ir Paulina Daukšytė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)