„Šiandien mūsų kaimynai, kolegos ir likimo broliai bei seserys stovi petys į petį už savo valstybės ir jos žmonių laisvę. Reaguodami į vykstančią situaciją rengiame paramos koncertą, kuriame visi kartu, vienu balsu siųsime geras mintis, jėgas ir sėkmės žvaigždę besiginantiems“, – taip dar prieš renginį į jį kvietė koncerto organizatoriai.

Susibūrimo tikslas – skatinti rinkti aukas ar kitais būdais prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Nors renginys – nemokamas, įeinant kiekvienas turėjo galimybę paaukoti. Koncertas susilaukė tokio dėmesio, kad visi norintys net netilpo į salę – dalis žiūrovų liko jos prieangiuose ar laukė už durų.

Negalintiems dalyvauti gyvai, koncertas buvo transliuojamas tiesiogiai internete.

„Slava Ukraini!“ – šaukia pasaulis balsu, o mes jėgas siųsti galime fiziškai susirinkę kartu“, – skelbė susibūrimo rengėjai.

Koncerte netrūko ir ryžtingų kalbų, ir emocijų. Žiūrovų buvo prašoma pagerbti tylos minute žuvusiuosius ar savo namus palikusius ukrainiečius. Renginio metu nuskambėjo mintis, kad neretai šiuolaikinis žmogus nevertina turimos laisvės, todėl tokie tragiški įvykiai daugeliui dar kartą primena, kokie esame turtingi.

„Ačiū, kad esate neabejingi mūsų draugams, kurie kovoja prieš piktą marozą už sienos. Norėčiau šiandien nedaugžodžiauti, pasakyti tik vieną dalyką, kuriam, manau, pritarsit – „Русский военный корабль, иди на***“, – scenoje rėžė viena iš pasirodžiusių grupių.

Paramos renginyje pasirodė virš 20 atlikėjų, tarp kurių – Afrodelic, Andrius Mamontovas, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys, Ba., Biplan, Chalat jazz, Flash Voyage, Freestarz, Jausmė, Kamanių Šilelis, Laivo Troupe, Ministry of Echology, Monika Liu, Mood Sellers, Quark effect, Rokas Kašėta, Solo Ansamblis, Strings of Earth, Timid Kooky ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės