Pirmas areninis šou jau įvyko Klaipėdoje, o šią savaitę Sauliaus Prūsaičio ir Iglės sulauks „Žalgirio“ ir Šiaulių arenos. „Galima sakyti, kad mano visa karjera ėjo šių didelių koncertų link. Seniai turėjau tikslą pravažiuoti vieno turo metu visas didžiausias sales. Tačiau, buvo iškilę neįveikiamų kliūčių. Pavyzdžiui, kovidas. Tačiau šiemet, esu tikras, niekas mūsų su Iglute nebesulaikys. Džiaugiuosi, kad pirmas šou Klaipėdoje praėjo išties pakiliai ir smagiai tiek publikai, tiek mums patiems“, – sako S. Prūsaitis.

Lengvai išpardavęs bilietus į mažesnius turo koncertus Mažeikiuose, Birštone, Marijampolėje, jis be vargo ten galėjo rengti po antrą papildomą koncertą, tačiau pasirinko to nedaryti, rašoma spaudos pranešime.

„Visiems, kurie nespėjo nusipirkti bilieto savam mieste, nuoširdžiai siūlau atvykti į arenas. Štai trečiadienį „Žalgirio“ arenoje įvyks pats didžiausias viso turo pasirodymas. Ten bus ir daugiausiai žmonių, ir garso, ir šviesų, ir visų specialiųjų efektų, kurie kuria didelę šventę. Norime, kad žmonės mūsų koncertuose tiesiog pasijustų laimingi. Kad šoktų ir dainuotų drauge, lyg nieko svarbesnio tą akimirką šioje žemėje nebūtų. Įtampų ir problemų kasdienybėje tiek daug, kad yra gyvybiškai būtina nors trumpam nuo jų visiškai atsijungti. Mūsų su Igle dainos ir šėlstanti minia padeda tai padaryti“, – sako jis.

Susėdę dėliotis koncertinės programos, Saulius ir Iglė suprato, kad per abu dainų susikaupė daug daugiau nei viename koncerte galima sugroti. Ir dauguma jų – visiems žinomi ir trokštami hitai. „Didžiausia problema buvo ne ką groti, o ko atsisakyti. Ir išmesti dainą iš programos taip, kad žmonės nepyktų, jog jos nėra“, – juokėsi Iglė, kuriai šis turas – pirma tokio dydžio ir intensyvumo koncertinė patirtis.

Galų gale jiems pavyko sudaryti ir išbalansuoti išties išsamią ir itin galingą programą, kurioje tiek Sauliaus, tiek Iglės didžiausi hitai, tiek bendri jų kūriniai, tarp kurių nėra nė vieno nesėkmingo.

„Nežinau, kaip tai pavadinti? Likimu ar aukštesniųjų jėgų įsikišimu, bet su Sauliumi mums tarsi lemta dainuoti drauge. Jau trys bendri kūriniai yra, nors nieko panašaus neplanavome. Mums labai lengvai einasi: iš pirmo karto pavyksta įrašai, be jokių trukdžių, nesunkiai ir nevargdami, nufilmuojame vaizdo klipus. Jei kas prieš penkerius metus būtų apie tokią mano ateitį papasakojęs, nė už ką nebūčiau patikėjusi“, – juokiasi Iglė.

Šią vasarą pasirodęs „Tas jausmas“ tapo jau trečia bendra ir labai sėkminga Sauliaus Prūsaičio ir Iglės daina. Pirmi du duetai – „Tu nemoki“ ir „Tyliai išeinu pas kitą“ – taip pat sulaukė milžiniško populiarumo ir milijonų peržiūrų.

Saulius ir Iglė susitiko prieš penkerius metus vykusiame „X faktoriaus“ sezone. Jame dalyvavusi Iglė pakliuvo į Sauliaus Prūsaičio komandą ir laimėjo šou. Šiam pasibaigus, mokytojas jautė moralinę pareigą padėti savo buvusiai mokinei. Taip jam kilo pirmojo dueto idėja. Paaiškėjo, kad abiejų balsų tembrai nuostabiai gražiai dera ir atsirado „Tu nemoki“. Kūrinys susprogdino internetą – šiuo metu daina turi 15,5 milijonų peržiūrų.

Antrojo dueto teko palaukti net ketverius metus. Saulius atvirai prisipažįsta, kad nė neplanavo kartoti pirmojo sėkmės ir vėl drauge su Igle dainuoti. Bet... atsirado kūrinys, kuriam būtinai reikėjo moteriškos partijos. „Sąžiningai svarstėme, kas dar galėtų būti tas moteriškas vokalas, bet objektyviai – Iglė buvo ideali šiam vaidmeniui“, – prisimena Saulius. Taip gimė „Tyliai išeinu pas kitą“. Daina irgi sulaukė klausytojų palankumo ir per metus jau surinko tris milijonus peržiūrų.

„Tas jausmas“ su 1,3 milijono peržiūrų per tris mėnesius tapo trečiu ir lemiamu kartu, po kurio abu suprato, kad jau išaugo „mokytojo ir mokinės santykius“ ir susikaupė pakankamai dainų bendriems lygiaverčiams pasirodymams.

Turas „Saulius Prūsaitis ir Iglė“ tęsiasi: 21 d. – Kaunas, „Žalgirio“ arena, 25 d. – Šiaulių arena, 27 d. – Vilnius, „Compensa“ arena, 28 d. – Alytus, 29 d. – Marijampolė (išparduota), 31 d. – Palanga (19 val. – išparduota, papildomas – 22 val.).

Koncertas Klaipėdoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją