Vaizdo klipo herojumi tapo dailininkas (aktorius Vytautas Suslavičius), savo draugams dovanojantis savo paties tapytus draugų portretus, o tuo pačiu ir tapant drauge praleistą laiką. Vaizdo klipe atskleidžiama draugystės svarba žmogui, išryškinama santykių kūrimo ir dovanojimo reikšmė ir prasmė. „Įdomu, jog kūrybiniame procese su operatoriumi Mantrimu Šeškumi išgyvenome visą draugystės niuansų paletę. Patyrėme ir bendravimo pauzę, tačiau įveikę iššūkius vėl džiaugiamės gražiu santykiu“, – prisiminimais apie kūrybinį procesą dalinosi P. Dragūnas.

Režisieriaus žodžiais tariant, pagrindiniu vaizdo klipo herojumi neatsitiktinai tapo Senolis – kūrėjai norėjo akcentuoti, jog santykių kūrimo ritualas yra ne tik neatsiejama draugystės dalis, bet ir dovana - nesvarbu, ar esi jaunas, ar brandus, rašoma spaudos pranešime.

Kartu su brangiais žmonėmis praleistą laiko svarbą pabrėžė ir kompozicijos „Laikas namo“ muzikos autorius Donatas Petreikis. Jis pasakojo kūrinyje sutalpinęs laimę ir džiaugsmą, išgyventą būnant drauge su šeima. „Šį kūrinį parašiau laukdamas kelionės namo. Gyvenu Danijoje, tad patiriu momentų, kuomet labai noriu susitikti su savo šeima. Ne tik ši melodija, bet ir jos pavadinimas išduoda ilgesį ir džiaugsmą grįžtant namo. Nežinau, kas galėtų pakeisti šį jausmą“, – sakė D. Petreikis.

„Saulius Petreikis World Orchestra“ pristato vaizdo klipą „Laikas namo“

Režisierius P. Dragūnas ir operatorius M. Šeškus atskleidė, jog klausydamiesi D. Petreikio kompozicijos, norėjo pajausti nuotaiką ir perteikti ją vaizdiniais. „Labai daug kartų klausėmės kūrinio ir svarstėme, ką jaučiame, todėl vaizdo klipo scenarijų perrašėme ne vieną kartą“, – pasakojo jis. Pasak P. Dragūno, šio kūrinio muzikos tėkmė yra banguojanti, lėtai artėjanti prie kulminacijos. Tai sielai suteikia šilumos, o tuo pačiu perteikia ir artėjimo link namų jausmą. „Pati gražiausia vieta šiame kūrinyje man yra ta, kurioje muzika intensyvėja, o pasiekus kulminaciją lieka tik angeliškas Saulius Petreikio vokalas. Tai taip artima ir šilta – mane įkvepia dovanoti, būti geresniu“, – įspūdžiais apie „Laikas namo“ muziką dalinosi P. Dragūnas.

Vaizdo klipe „Laikas namo“ atsiskleidžia snieguotos žiemos peizažas. P. Dragūnas sakė, jog istorijos herojus yra tik vienas iš senolių, turintis tokią pačią barzdą kaip ir dauguma, tačiau jis neabejotinai kelia asociacijas su Kalėdų Seneliu. „Man atrodo, ne tik Kalėdų Senelis, bet ir kiekvienas iš mūsų galime dovanoti šilumą ir jaukų laiką kartu. Mūsų istorijos herojus tam tikra prasme yra Kalėdų Senelis, skleidžiantis gėrį ir kviečiantis tai daryti mus“, – mintimis dalinosi P. Dragūnas. Pasak režisieriaus, namai šiame pasakojime įgyja filosofinę reikšmę – jie yra ten, kur Senolis juos kuria važiuodamas dviračiu. Istorijos herojus aplanko kadaise mylėtą moterį ir seniai matytus draugus. Pieštuku eskizuojami portretai istorijos eigoje tampa dideliu paveikslu, kuris simbolizuoja ir materialią, ir dvasinę dovaną bei kviečia patiems kurti jaukumą ir įžvelgti stebuklą paprastuose dalykuose. Ne tik per šv. Kalėdas, bet ir visus metus. O „Laikas namo“ muzika kalba pati už save.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją