Dainininką Sashą Song lydi lyriškų baladžių atlikėjo įvaizdis, tačiau muzikantas teigia, kad seniai nėra vien lyrinių dainų atlikėjas, jo muzikinė kūryba ir repertuaras kur kas įvairiapusiškesni. Tai atskleidžia ir naujausia jo daina „Paleisk mane“ bei būsimas albumas, rašoma pranešime spaudai.

„Kurdamas naują albumą siekiau, kad repertuare būtų įvairių žanrų, stilistikos dainų , tačiau turėtų savo kryptį. Albume skambės ne tik elektroninė, klubinė muzika, tačiau ir repo aranžuotės pagal kurias dainuoju. Papasakosiu savo, kitų žmonių gyvenimo istorijas. Albume skambės rimtos dainos apie gyvenimą, tačiau jas lydės greiti, o ne melancholiški ritmai. Viskas balanso palaikymui“, – mintimis dalijasi Sasha Song.

Naujausia Sashos Song daina „Paleisk mane“ siunčiama svarbi žinutė visuomenei. Kūriniu norima pasakyti, kad niekas negali nugyventi kito gyvenimo, todėl nederėtų ir aklai teisti, smerkti kito žmogaus. Priešingai, reikėtų stengtis jį suprasti.

„Koronaviruso pandemija pakeitė visų mūsų gyvenimus. Baisios pandemijos akivaizdoje žmonės tapo lygesni: netektys, skaudūs išgyvenimai mus savitai sulygino, galėjome pagyventi po vienas kito oda, geriau suprasti, kaip ir kodėl elgiasi kitas, kaip jis jaučiasi. Norėtųsi, kad žmonės atjautos nepamirštų ne tik visuotinių nelaimių akivaizdoje“, – pristatydamas dainos siunčiamą žinutę sako muzikantas.

Pasak Sashos Song, kiekvienas klausytojas šią dainą gali suprasti savaip: „Žmogus šį kūrinį gali interpretuoti įvairiai, pritaikyti įvairiausiose gyvenimo situacijose. Šia daina kalbama apie meilę, santykius, apie tai, kad žmogus negali keisti kito žmogaus ir negali nugyventi kito asmens gyvenimo. Jei negali gyventi, kaip tuomet gali jį teisti?“, – mintimis dalijasi Sasha Song.

Sasha Song atvirauja, kad jaučia daugybės žmonių palaikymą, tačiau neišvengia ir visuomenės kritikos.

„Vieni žmonės mane palaiko, mėgsta mano kuriamą muziką, kiti nevengia kritikuoti. Šia daina aš kreipiuosi į juos sakydamas: paleiskite mane, galite nuteisti, bet prieš tai pagyvenkite mano gyvenimą, pagyvenkite po mano oda“, – atvirauja dainininkas.

Kiek giliau pasikapstęs dainos gimimo istorijoje, Sasha Song dalijasi mintimis, kad šis kūrinys daugiaveidis: minoriniai žodžiai pinasi su klubinės muzikos ritmais, tokiu būdu per kontrastus savitai sukuriant nuotaikos ir melodijos dermė.

„Man patinka tokia įvairialypė muzika. Nors daina ritminga, jos klausantis galima šokti, kūrinio nuotaika minorinė, jis skamba melancholiškai. Ši daina tarsi skrydis. Jos klausantis galima atsipalaiduoti, įsiklausyti į žodžius ir įsijausti į situacijas iš savo gyvenimo“, – pasakoja Sasha Song.

Sasha Song prasitaria, kad netolimos ateities planuose – dar vienas jautrus kūrinys, skirtas svarbiam žmogui – vadybininkei Olesiai Mincevičienei, netekusiai savo sūnaus. Pasak atlikėjo, jautria daina norima papasakoti visuomenei apie žmogaus gyvenimą netekus savo vaiko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją