Pavymui hip hopui – elektronika

Nuo „auksinio" jaunimo iki bohemiškių stileivų ir biurų tarnautojų – nauja erdvė industrinėje Klaipėdos bazių teritorijoje intriguoja išties margą publiką. Koncertams, vakarėliams ir mados provokacijoms skirtos renginių platformos vystytojai tiki, kad šią vasarą „Sandėlis No. 74", stūksantis industrinėje Klaipėdos bazių teritorijoje, netruks iš nišinės tapti populiaria susitikimų vieta su „neformato" prieskoniu.

Nekantriai uostamiesčio publikos lauktą sezono pradžią sandėlyje paženklins ne tik hip hopo, bet ir elektronikos dūžiai. Po Lilo ir Innomine plienines „No. 74" duris liepos 2-ąją, šeštadienį, pravers Kastis Torrau ir Donatello. Klaipėda šiemet taps pirmąja, kuriai šie didžėjai pateiks savo muzikinę ataskaitą „Report 2016".

Tonos įdomios muzikos

Energingai pasitikus liepą, naujoji erdvė įvairiaplanio veiksmo pasiūlys kiekvieną savaitgalį. Karštas sezonas po vėsiais betoniniais sandėlio skliautais pakvies į daugiau nei 20 renginių.

Originalumo fluidais liepos 8 d. publiką čia hipnotizuos Vidas Bareikis. Liepos 15 d. Monika Liu „Sandėlyje No. 74" pristatys ilgai lauktą albumą. Moteriškų kerų ir talento invaziją liepos 16 d. pratęs po ilgos pertraukos sandėlį aplankysianti „High Heels" serijos pažiba Anna Hanna su gracingiausios muzikos kolekcijomis, savo vyro Rheeno, Kandy Killers ir RockyRocky vyrukų palyda. Liepos 22-osios vakaras rezervuotas „Shorenai & the Gang", nesibodėsiantiems aštrių muzikinių kampų.

Jūros šventės metu „Sandėlis No. 74" drauge su savo kūrybą čia pristatysiančiais žinomais Lietuvos dizaineriais, didžėjais ir baro miksologais pasiūlys stilingą alternatyvą dryžuotajai masuotei. Vasaros sezoną rugpjūčio 20 d. vainikuos grandiozinis ,,2ru2ra Experiment 22Hours'', kaip ir pernai, stebinsiantis savita mados ir muzikos sinteze, įrėminta kruopščiai apgalvotų vizualinių sprendimų.

Atveria naujus rakursus

Finalinę sezono pabaigtuvių vinį „2ru2ra" komanda „įkals" neatsitiktinai – būtent ji atrado savitą buvusio parfumerijos sandėlio žavesį, kuriuo dvelkia masyvios betono konstrukcijos. Praėjusią vasarą drabužių ir įvaizdžio kūrėjai čia „trenkė" nemenko rezonanso susilaukusį renginį, kuris tapo gaiviu muzikos ir mados kolaboracijos pavydžiu pajūrio padangėje. Sėkmingą „Sandėlio No. 74" gyvavimo pradžią vėliau užtvirtino dar keli renginiai, vykę jau šaltuoju sezonu.

„Šiandien industriniai objektai sutelkia jaunus ar tiesiog naujovėms atvirus miestų gyventojus, meną ir verslą, tai, kas madinga, kas „ant bangos" ir tai, kas konceptualu. Juntame, kad tai įdomu ir Klaipėdos publikai", – pažymėjo viena iš drąsaus prekės ženklo „2ru2ra" įkūrėjų Olga Filatova-Kontrimienė. Žinoma stilistė drauge su bendraminčiais sentimentus gimtajam uostamiesčiui stengiasi išnaudoti produktyviai – įnešdama daugiau spalvų į jo gyvenimą.

„Naujų įspūdžių paieškos žmones veja toliau nuo suvienodėjusių miestų centrų, supanašėjusių barų ir klubų, nuspėjamų pokalbių temų ir pabodusių laisvalaikio scenarijų. Publika pavargo nuo saldumo ir blizgučių. Norisi daugiau laisvės, kurią ir įkūnija „Sandėlio No. 74" idėja", – kalbėjo už renginius naujojoje erdvėje atsakingas Audrius Kolesnikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)