Lietuviškų vasaros hitų balsavime varžosi trys dainos – „Kunigunda“, „Rugpjūtis“ ir „Vasara“, jos klausytojus pavergė milijonus kartų. Taip, perskaitėte teisingai – milijonus. Kiekvienas kūrinys „YouTube“ platformoje turi išties solidų peržiūrų skaičių.

Balsavimą rasite straipsnio apačioje!

Vaidas Baumila – „Kunigunda“

Didžiausiu perklausų skaičiumi – 4,8 mln. – kol kas gali pasigirti Vaidas Baumila ir jo daina „Kunigunda“. Kūrinio ir jo vaizdo klipo premjera įvyko birželio 11-ąją.

Pasak dainos autoriaus, ji atskleidžia autentišką, lietuviškos vasaros atspalvį ir kviečia kiekvieną patirti stiprų, magišką ir sentimentalų ryšį su gamta.


„Šis kūrinys – apie magišką ir stebuklų pilną Lietuvos vasarą. Mitologinė tematika šioje dainoje įpučia kerų kupino jausmo, kuris kiekvieną įneša į smagią kelionę“, – yra pasakojęs V. Baumila.

Vaidas atskleidė, kad šis jo kūrinys gimė sename, istorijų apipintame dvare, todėl ši daina – kaip niekada arti gamtos.

Justinas Jarutis ir Jessica Shy – „Rugpjūtis“

Ne ką prastesniu rezultatu džiaugiasi ir reguliariai bendrais kūriniais klausytojus stebinantis duetas – Justinas Jarutis ir Jessica Shy. Kolegų daina „Rugpjūtis“ šiuo metu turi 3,2 mln. perklausų „YouTube“ tinkle. Kūrinio premjera įvyko liepos 9-ąją.

Daina, sukurta įrašų sesijoje dar šią žiemą, pirmą sykį gerbėjams buvo pristatyta socialiniuose tinkluose ir susilaukė šimtų tūkstančių peržiūrų bei gausybės raginimų ją išleisti oficialiai.

Pirmajai meilei skirtą singlą duetas atliko gyvai koncertuose Šv. Kotrynos bažnyčioje, į kuriuos bilietai buvo iššluoti per parą ir sulaukė dar didesnio klausytojų palaikymo.

„Dainos idėja kilo iš Justino pasakojimų apie savo vasaros meilę – dailią prancūzaitę, kurią jis kažkada paauglystėje įsimylėjo rugpjūčio mėnesį“, – atskleidė Jessica.

„Rugpjūčio žvaigždėtas dangus, šiltas oras ir saulėlydžiai yra tiesiog užburiantys. Visi kažkada turėjome savo vasaros simpatiją, su kuria teko atsisveikinti“, – pridūrė Justinas.

Jazzu – „Vasara“

Atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu savo pirmuose koncertuose po karantino klausytojams dovanojo naujausią dainą „Vasara“, kuri greitai tapo naujuoju jos hitu. Liepos pirmąją su vaizdo klipu, nufilmuotu dainininkės sodyboje, išleistas kūrinys šiuo metu turi 1,1 mln. perklausų.

„Mano šeimos sodyba Dzūkijoje – tai vieta, į kurią bėgu nuo pasaulio, kai noriu pasislėpti, pailsėti. Kartu tai yra mano kūrybinė erdvė, kurioje rašau dainas, medituoju, – pasakojo Jazzu. – Toje sodyboje rengdavau ir kūrybines dirbtuves, ir crazy vakarėlius, apie kuriuos žino visas Vilnius. Ten suvažiuoja mano draugai – artistai, asmenybės. Ten vyksta labai daug mano gyvenimo. Tad kai reikėjo pasirinkti lokaciją klipo filmavimui, man net nekilo klausimų, kur tai vyks. Norėjau apie vasarą dainuoti ten, kur gyvenu – gamtos prieglobstyje. Pastebiu, kad tapau gamtos vaiku: atsigręžimas į save sutapo su atsigręžimu į gamtą. Mano meilė Donatas buvo tas Tarzanas, kuris pakvietė į gamtą. Joje geriausiai ir jaučiuosi.“


Atlikėjos širdies draugas Donatas Ivanauskas nusifilmavo ir dainos „Vasara“ klipe: romantiškas poros bendravimas prieš kameras vyko visiškai natūraliai. Taip pat elgėsi ir į sodybą suvažiavusi draugų kompanija: klipe yra ir nuogų maudynių naktį, ir pašėlusių šokių, ir karštų bučinių.

Tarp susirinkusiųjų buvo gerai žinoma fotografų pora – Naglis Bierancas bei Lukas Gricius, aktorius Gytis Ivanauskas, atlikėjas Alen Chicco, renginių organizatorė Agnė Grigaliūnienė ir kiti.

Balsavimas

Delfi kviečia išreikšti savo nuomonę apklausoje ir atskleisti, kuri daina jūsų širdį šį šiltąjį sezoną pavergė labiausiai?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)