Juk beveik absoliučiai visi „Ryšių kiemelio 837“ organizuojami renginiai yra nemokami, jei kalendoriuje nenurodyta kitaip.

Pirmadieniai – džiazo metas. Rugpjūtį laukia net keturi programos „Jazzlong“ vakarai, kuriuose pasirodys „tribute’ą“ John Coltrane legendai rengiantis A. Gotesmano trio (rugpjūčio 5 d.), Tado Petkevičiaus Grajausko ir Romano Lyvkovo duetas (rugpjūčio 12 d.), grupės „Swinging Band“ (rugpjūčio 19 d.) ir „Sheep Got Waxed“ (rugpjūčio 26 d.).

Savaitgalių per greit pasiilgstantys klubinėtojai antradieniais „Ryšių kiemelyje 837“ gali jaustis kaip namuose. Rugpjūčio 6-ąją į vakarą pavadinimu „Greitas Grūvas“ kviečia į techno pusę krypstantys didžėjai, rugpjūčio 13-ąją kolegę už pulto kviesis Vilniaus vakarėlių magė Anna Hanna, rugpjūčio 20-ąją – ramesnių ritmų komandos „Groove Tribe“ metas“, o rugpjūčio 27-ąją house pasaulį tyrinės „Smile 837“ ciklo dalyviai. Jie, beje, į kiemelį užsuks ir penktadienį, rugpjūčio 16-ąją.

Kaip ir kitais vasaros mėnesiais, trečiadieniais po atviru dangumi judesius repetuoja įvairių Kauno šokių mokyklų atstovai. Tiesa, su viena svarbia išimtimi – rugpjūčio 21-ąją „Ryšių kiemelyje 837“ vyks tradicinis kauniečių pamėgto dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ vakaras, kuriame savo kūryba dalinsis Kostas Smoriginas, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, grupė „Arbata“ bei Vytautas Kairys.

Grįžtant prie šokių vertėtų pažymėti, kad trečiadienį, rugpjūčio 7-ąją į repeticiją lindyhopo gerbėjus kviečia „Šokis.lt“. Rugpjūčio 14-oji ir 28-oji – gatvės šokių komandų „Šokių bunkeris“ ir „In Beat“ vakarai.

Gyvo garso ketvirtadieniai rugpjūtį spės įvykti net keturi. Tiesa, rugpjūčio 1-osios renginys, kuriame koncertavo „Andrius Dereviancenko Quartet“, jau baigėsi, bet į nutrūktgalvišką muzikinį pasimatymą rugpjūčio 8-ąją tikrai spės visi norintys. „Volfas Engelman Gyvai“ cikle tąvakar pasirodys šeimyninis Ericos ir Jurgio Didžiulių duetas „Ball & Chain“ su savo programa „Bad Ass Retro“.

Po trumpų vieno vakaro atostogų gyva muzika į „Ryšių kiemelį 837“ grįš rugpjūčio 22-ąją kartu su viena jaukiausių šviežių Lietuvos grupių – „Garbanotas bosistas“. Rugpjūčio 29-ją į Kauną užsuks šiemet visus svarbiausius festivalius apkeliavę vilniečiai roko eksperimentatoriai „Without Letters“.

Net du rugpjūčio penktadienius kartu praleisti kviečia ciklas „Pure Jazz“. Rugpjūčio 16-ąją Kauną nustebins „Certain Case Project“ muzikinė sintezė, jungianti įvairią elektroniką ir bebop improvizacijos tradicijas, apimanti tiek meditatyvinę atmosferą, tiek klubinę nuotaiką, persunkta džiazo. Projektą papildo ir „Keymono“ vokalistės Daivos Starinskaitės vokalas. Rugpjūčio 30-ąją vasaros palydas pradės Bristolio „Lund Jazz Quartet“, kartu tapsiantys ir paskutine šiemet „Pure Jazz“ dalyvausiančia grupe. Po džiazo koncertų kojas ir rankas „Ryšių kiemelio 837“ lankytojams toliau mankštins didžėjai.

Rugpjūčio 23-oji – verta apsibraukti kalendoriuje, jei tikite lietuviška elektronika. Naują, gaivią ir jausmingą, tuo pačiu tvirtai gatvėje besijaučiančią programą čia pristatys talentingas prodiuseris Fingalick. Palaikymą jam organizuos didžėjų Vaiper ir Nightjar duetas „Oogle Vision“ bei šių kolega Laurynas Bowtie.

Po kiekvieną šeštadienį vykstančių ir spintą pravėdinti raginančių blusturgių „Bazaras su Kovaldu“ kiemelyje rugpjūtį vakaros didžėjai. Rugpjūčio 3-ąją – „Partyzanų“ jungiamas „Kontaktas“, rugpjūčio 10-ąją ir 24-ąją – „Debesis Nr. 9“ su „K.U.B. Collective“ didžėjais. Rugpjūčio 17-ąją kiemelis atostogaus.

Sekmadieniais visi, susikibę rankomis su šeimos nariais ir geriausiais draugais, laukiami vėlyvuosiuose pusryčiuose. Taip pat rugpjūčio 4-ąją spektaklį „Paršelių nuotykiai“, rugpjūčio 18-ąją – „Joniukas ir Grytutė“ vaidins „Raganiukės teatras“. Spektaklių mažiesiems pradžia – vidurdienį.

Nuolatiniai kiemelio renginių lankytojai jau įprato istorinių mūrų apsuptyje kasdien vakarieniauti. Šviežią, subalansuotą ir nenuobodų maistą čia pat veikiančios virtuvės meistrai ruošia net iki 1 val. nakties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją