“Serge Groove” – tai naujas saksofonininko Sergejaus Vichrovo (Seržo) projektas, kuriame taip pat dalyvauja elektroninės muzikos programuotojas Andrius Bernatonis. Muzikantas atlieka gyvą džiazo muziką, kuri pagardinama hiphopo, triphopo,
drum‘n‘bass
ir
house
citatomis. Nenuostabu, kad šis “šviežias” kolektyvas praėjusį sekmadienį debiutavo prestižinio festivalio “Kaunas Jazz 2005” programoje.

“Serge Groove” muzikinis stilius išsikristalizavo egzotiškame Šiaurės Europos mieste Bergene, kur pastaruosius metus Sergejus studijavo garso inžineriją bei džiazinį saksofoną vieno geriausių Norvegijos saksofonininkų Olavo Dale klasėje. Ten jis susipažino ir studijoje bendradarbiavo su tokiais žinomais norvegų džiazo bei elektroninės muzikos grandais kaip Stianas Nybo ir Ralphas Myerzas. “Serge Groove” lyderis debiutavo ir kaip muzikos filmams kūrėjas – sukūrė garso takelį kartu su norvegų kompozitoriumi Johanu Modalhu Leiva.

Tai jau ne pirmas bendras Segejaus Vichrovo projektas su Lietuvos didžėjais ir kompanija “RyRalio”. Dar prieš 4 metus jis pradėjo saksofonu improvizuoti su įdomiausiais to meto šalies plokštelių meistrais - dabartiniu jo muzikiniu partneriu DJ Erichu, Klaipėdos kolektyvo “One Ear Stereo” nariu DJ Geniu, “RyRalio” įkūrėju DJ Karaliumi. Su pastaruoju jis buvo subūręs jazzy folk house stiliaus grupę “Daisy Trio”, su kuria sėkmingai koncertavo Lietuvoje ir užsienyje. Na, o pernai vykusiame festivalyje “Kaunas Jazz” Seržas grojo su norvegų multiinstrumentalistu Espenu Selviku bei amerikiečių gitaristu Mike'u Gallaheriu.

“Malonu stebėti, kaip mūsų senas draugas Seržas per šiuos metus tapo tikru profesionalu, bet nepamiršo ir elektroninės muzikos. Neveltui sakoma, kad visa Šiaurės Europa dabar yra originaliausių muzikinių idėjų kalvė, ir jis išnaudojo progą prie kūrybinių turtų prisiliesti tiesiogiai. Esu įsitikinęs, kad “Serge Groove” šauniai praskaidrins klausytojus”, - sakė vienas iš “RyRalio” dueto narių DJ Karalius.

Vakarėlį “Jazzy Airlines” pradės ir užbaigs DJ Lauris Lee ir Karalius. Jie šį mėnesį JAV kompanijoje išleidžia kartu su Kalifonijos prodiuseriu Rithma įrašytą plokštelę “Funk Is Still Alive” ir dabar ruošiasi plačiai ją pristatyti pasaulyje. Vienas pirmųjų “užsienietiškų” pasirodymų numatytas legendiniame Maskvos klube “Propaganda“ jau gegužės mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją