Atšaukia koncertus

Dėl antirusiškų nuotaikų balandžio pradžioje buvo atšauktas ir į lapkričio mėnesį perkeltas Michailo Tureckio choro projektas „Gražiausi Rusijos balsai - „Soprano 10“ .

Koncertus organizuojančios įmonės „Medusa Concert“ vadovas Remigijus Knabikas DELFI portalui pasakojo, jog taip jie nusprendė pasielgti savo iniciatyva.

„Esame surengę kelis Rusijos atlikėjų koncertus, bet tai niekada nebuvo prioritetas. Tačiau M. Tureckio choro projektą nusprendėme perkelti į rudenį dėl jaučiamų antirusiškų nuotaikų. Žmonės vengia Rusijos atlikėjų. Todėl ir koncertų salėse jų kurį laiką girdėsime mažiau“, - neabejoja R. Knabikas.
Tureckio choras

Antirusiškos nuotaikos

Anot jo, koncertų organizatoriams svarbiausia tai, kad renginys finansiškai nebūtų nuostolingas. Galimai dėl įtemptos situacijos Ukrainoje žmonės boikotuoja Rusijos artistų koncertus. Todėl, pasak R. Knabiko, vežti atlikėjus iš Rusijos yra finansiškai rizikinga.

„Koncertų vežėjai suinteresuoti, kad jų atvežamas renginys atsipirktų. O šiuo metu Rusų atlikėjų populiarumas yra sumenkęs. Jei žmonės pirktų bilietus, neabejoju, kad visi organizatoriai juos į Lietuvą vežtų. Tačiau dabar jaučiasi antirusiškos nuotaikos. Kol situacija nenurims, daugiau Rusijos artistų atvežti mūsų planuose nenumatyta. Manau, kad su panašia situacija susidūrė dauguma Lietuvos organizatorių“, - neabejoja „Medusa Concert“ vadovas.

Viskas - ne dėl politikos

Juras Vėželis, „Seven Live“ generalinis direktorius DELFI portalui pasakojo, jog jų įmonė į Lietuvą neveža Rusijos žvaigždžių jau keletą metų.

„Įmonėje dirbu 5 metus. Per tą laiką nesame atvežę nei vieno Rusų atlikėjo. Todėl tai tikrai nėra politiniai reikalai. Tiesiog nemanome, kad tokie atlikėjai gali būti įdomios mūsų publikai. Esame įsitikinę, kad Europoje, Didžiojoje Britanijoje, Amerikoje mūsų klientams yra kur kas įdomesnių atlikėjų, todėl koncentruojamės į juos. Mūsų tikslas yra šviesti ir ugdyti gerą skonį“, - sakė „Seven Live“ generalinis direktorius.

Koncertus organizuojančios įmonės „Live Nation Lithuania" direktorius Alius Karblikovas įsitikinęs, kad nereikėtų meno sieti su politika.

„Nemanau, kad tai gali būti siejama. Yra politiniai dalykai, kurių aš nepateisinu. Bet aš tikrai nemanau, kad muzika gali būti skirstoma pagal kalbas ar teritorijas“, - sakė A. Karablikovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (854)