Iš 90 galimų balų jauna dainininkė surinko 89. Vos vienu balu nuo jos atsilieka Vladimiras Kvasnica iš Ukrainos ir Davidas Deilas iš Čekijos.

Po lyderių trijulės ketvirtoji sąraše yra lietuvių atlikėja Rūta Ščiogolevaitė, surinkusi 86 balus. 30-metė dainininkės, kuri yra nacionalinių dainų konkursų „LATGA–2009“ ir „Nauja daina–2010“ laureatė, numeris konkurse buvo 16-tas.

Primename, kad 2008 m. konkurso nugalėtoju tapo ir 10 tūkst. dolerių (apytikriai 24 tūkst. litų) premiją gavo lietuvių atlikėjas Donatas Montvydas.

Po 83 balus surinko Dimitras Atanasovas iš Bulgarijos, Ališeras Karimovas iš Kazachstano, Kristina Skarlat iš Moldovos ir Mari Karne iš Rusijos.

Vitebsko publika, kaip visada, labai palankiai vertino jaunus atlikėjus, sutiko juos audringais plojimais ir neslėpė savo emocijų, jei komisijos vertinimas nesutapdavo su jos nuomone. Nuoširdžią žiūrovų simpatiją iškovojo Ališeras Karimovas, Vladimiras Kvasnica ir Kristina Skarlat, praneša „Belta“.

Šiandien konkursas baigsis, tačiau intriga išliks iki rytojaus, nes didysis festivalio prizas ne visada įteikiamas atlikėjui, surinkusiam daugiausiai balų. Be to, konkurso sąlygose numatyta, kad komisija gali skirti antrą ir trečią premijas.

XX tarptautiniame estradinės dainos atlikėjų konkurse „Vitebskas–2011“ dalyvauja 20 atlikėjų iš 20 šalių. Komisijai vadovauja Baltarusijos kultūros ministras Pavelas Latuška.

Jubiliejinis festivalis „Slavianskij bazar“ Vitebske prasidėjo liepos 8 d. Festivalio scenoje pasirodo ir Rusijos šou verslo žvaigždės, tokios kaip Valerijus Leontjevas, Dima Bilanas, Nadežda Kadyševa ir kt.

O Baltarusijos televizija pareiškė griežtą kritiką Dmitrijui Medvedevui už tai, kad pirmą kartą per 20 metų Rusijos prezidentas nepasveikino festivalio dalyvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją