Be senųjų šlagerių, „Skylė“ atliks ir 10 visiškai naujų kūrinių, kurie netolimoje ateityje suguls į grupės albumą „Atlantida“.

„Laikas patikrino mūsų kūrybą ir leido įsitikinti, kad tokios muzikos poreikis išliko ir šiandien. Todėl subrendę ir surimtėję grįžtame į lietuviško intelektualinio roko nišą, kuri per dvejus „Skylės“ tylėjimo metus kažkodėl taip ir liko neužimta“, - sakė grupės lyderis kompozitorius Rokas Radzevičius.

Pasak jo, grupės atsikūrimas nėra reklaminis triukas ar dirbtinis veiksmas, inspiruotas nostalgijos praeičiai. Tai visiškai natūralus reiškinys, padiktuotas naujų kūrybinių sumanymų, reikalaujančių jų įgyvendinimo.

„Žodis „atsikuria“, kalbant apie „Skylę“, netinka, nes mes nebegrįžtame į praeitį – žengiame į visiškai naują, aukštesnį kūrybos etapą, kuriame jau renkamės esminius dalykus“, - sakė grupės vokalistė Aistė Smilgevičiūtė.

Pasak jos, kokybiškai skirsis ir grupės kuriama muzika – ji tapo sodresnė, atsirado gelminių etno motyvų, pakito ir požiūris į dainuojamą tekstą. Jos teigimu, dabartinė „Skylės“ muzika jungiama su stipria poezija, kurioje suklūstama ties esminiais dalykais.

Taip pat kiek pakito ir grupės sąstatas. Be Roko, Aistės ir dar trijų senųjų grupės narių „Skylėje“ gros ir du nauji muzikantai. Tai boso gitara grojantis Gediminas Andriškevičius ir buvęs roko grupės „Tarantula“ lyderis gitaristas Jonas Krivickas.

Dvejų metų pertrauka nuo 1991 metų grojančios „Skylės“ kelyje siejami su Roko Radzevičiaus panirimu į stambųjį roko muzikas žanrą – miuziklą.

2002 metais drauge su poetu Rimvydu Stankevičiumi “Skylės” lyderis sukūrė didelio populiarumo tarp muzikos gerbėjų sulaukusią roko operą „Jūratė ir Kastytis“, 2003 metais to paties poeto libretu sukūrė miuziklą „Saulės žemė“, o 2004 m. drauge su jaunu poetu Dainiumi Gintalu Alytuje pristatė savo miuziklą „Žuviaganys“.

Grupės narių teigimu, „Skylė“ nuo pat savo gyvavimo pradžios reiškė gerokai daugiau nei muzikinę grupę. Ji visuomet veikė kaip kūrybinio sąjūdžio geizeris, įtraukdamas į bendrą veiklą literatūros, teatro, dailės, kitų menų atstovus.

Su „Skylės“ veikla glaudžiai susijęs Vegos Vaičiūnaitės „Miraklio“ teatro gyvavimas, grupės paskleistos idėjos inspiravo nemažą kiekį festivalių, kūrybos vakarų, meno sesijų.

1998 m. „Skylė“ atstovavo Lietuvai „Pasaulio jaunimo festivalyje“ Lisabonoje, 1999 m. grupės vokalistė Aistė Smilgevičiūtė – „Eurovizijoje“, vykusioje Izraelyje. Per keturiolikos metų veiklos laikotarpį „Skylė“ yra išleidusi daugiau nei 10 albumų, dalyvavusi bendruose muzikos projektuose drauge su ryškiausiomis Lietuvos muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją