Pirmadienį vykusios spaudos konferencijos metu grupės vokalistas Jonas Čiurlionis pasakojo, kad muzikos festivalis prie garsaus Niujorko nepriklausomo kino forumo rengiamas jau antri metai.

Per dešimt dienų festivalio scenose prisistatys apie 150 įvairiausių žanrų - džiazo, sunkiojo roko, bliuzo, hip hopo ir kitų - muzikantų, kurių klausysis garsių kompanijų - "Columbia Rec.", "Arista", EMI, "Billboard", MTV, "Rolling Stone" atstovai.

Festivalio nugalėtojams bus siūlomi kontraktai, gastrolių turai.

J.Čiurlionio manymu, "The Skys" turėtų išsiskirti iš gausios muzikantų įvairovės jau vien tuo, kad grupė ketina groti gyvai - tokių festivalyje bus ne tiek jau daug, lietuvių rokeriai pasirodys vieną dieną su 18 "tikro garso" komandų.

"The Skys" žiniomis, šiame festivalyje Niujorke dar nėra dalyvavusi nė viena lietuvių grupė.

Su 1995 metais susikūrusia grupe yra bendradarbiavusi vokalistė Aistė Smilgevičiūtė, džiazo būgnininkas Gediminas Laurinavičius, saksofonininkas Liudas Mockūnas.

2001 metais "The Skys" sukūrė muzikinį spektaklį "Civilised", kuris buvo parodytas sostinės Jaunimo teatre, grupė dalyvavo ne viename roko muzikos renginyje Lietuvoje ir užsienyje.

Šiuo metu grupė intensyviai repetuoja ir tikisi dar prieš kelionę išleisti savo trečiąjį albumą "Postmodern Game". Kartu su grupės nariais - J.Čiurlioniu, Aleksandru Liutvinskiu (gitara), Gediminu Alekna (bosinė gitara), Algirdu Kučinsku (klavišiniai) ir Vitalijum Katyšovu (mušamieji)-į kelionę vyks ir du kviestiniai muzikantai - vokalistė Rasa Jasiulionytė ir grupės ''The Road Band'' saksofonininkas Darius Kodikas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją