Rokenrolo šlovės panteoną taip pat pasiekė " The Righteous Brothers", Billas Medley (Bilas Medlis) ir Bobby Hatfieldas (Bobis Hatfildas), kurių 1965 metais įrašytas hitas "You've Lost That Lovin' Feeling" padėjo išsikristalizuoti to dešimtmečio stiliui " blue-eyed soul", ketvirtadienį pranešė organizatoriai.

"Naujokai atstovauja daugeliui įtakingų roko žanrų, tarp jų - 7-ojo dešimtmečio "soul", sunkiajam metalui ir 8-ojo dešimtmečio anglų pankrokui", - sakoma direktorės Suzan Evans (Siuzan Evans) pranešime spaudai.

18-oji priėmimo į Šlovės muziejų ceremonija įvyks kovo 10 dieną Niujorke. Kaip ir anksčiau, šia proga tikriausiai vėl susivienys prieš kelerius metus iširusios grupės.

"The Police", "The Clash" ir "Costello.." pasekė tokiomis grupėmis, kaip "The Ramones" ir "Talking Heads", kurios pernai tapo pirmosiomis "punk" ir "naujosios bangos" grupėmis, patekusiomis į Šlovės muziejų.

Stingas, kuris buvo "The Police" bosistas ir pagrindinis vokalistas, savo tinklalapyje www.sting.com rašo: "Labai didžiuojuosi "The Police" palikimu. Mes buvome velniškai gera grupė ir tai dar neišnyko".

"The Clash" išgarsėjo pankų eros priešaušriu ir kritikavo karą, rasizmą bei apverktiną britų ekonomikos būklę. Pasaulinės sėkmės sulaukė tokie jos hitai, kaip "Rock the Casbah". Grupė iširo 1982-aisiais.

1977 metais išleistas pirmasis E.Costello solinis albumas "My Aim Is True" buvo pagrįstas pankroku. Vėliau jis iki 9-ojo dešimtmečio vidurio grojo kartu su "The Attractions" - klavišininku Steve'u Nieve'u (Stivu Nivu), bosistu Bruce'u Thomasu (Briusu Tomasu) ir būgnininku Pete'u Thomasu (Pitu Tomasu), o dar vėliau žavėjosi džiazu, bendradarbiavo su Burtu Bacharachu (Bertu Bakaraku).

AC/DC išgarsino agresyvus Anguso bei Malcomo Youngų (Anguso ir Malkomo Jangų) gitarų skambesys ir pagrindinio dainininko Briano Johnsono (Brajeno Džonsono) balsas, taip pat - tokios dainos, kaip 1980-ųjų "You Shook Me All Night Long".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją