Kaip pasakojo dainą pristatanti J. Miliauskaitė, kurti jai svarbu visus metus ir, anot pašnekovės, daina nebūtinai turi skambėti visus 12 mėnesių kasdien. Jei kūrinys bus klausomas ir vien tik per šventes, trumpą laiką, atlikėjai svarbiausia, kad jis spinduliuotų gerą nuotaiką, skelbiama pranešime spaudai.

„Ši daina skatina kitokias mintis. Svabu ne tik švęsti ar iššauti fejerverką. „Kalėdos - viltis" kviečia apmąstyti praėjusius metus, prisiminti savo artimiausius žmones. Kiekvienos Kalėdos – tai laikas, kai visi susitinkame su sau brangiais žmonėmis, visi kažko naujo tikimės. Naujoji daina yra apie viltį. Tai, apie ką svajojome šiemet ir ko nepasiekėme, galbūt pasieksime kitais metais, galbūt sutiksime, ko nesutikome. Tai, kas buvo negero, reiktų padėti į stalčių ir žvelgti į priekį tik su šviesiomis mintimis", - pasakojo J. Miliauskaitė.

Paklausta, koks kūrinys gali tapti Kalėdų hitu, kuris galėtų būti klausomas ne vienerius metus, J. Miliauskaitė įvardijo keletą momentų. Anot jos, svarbiausia yra gerai įsimenanti melodija, kūrinio pop charakteris, kai klausančiajam tiesiog norisi linguoti daug nesigilinant į teksto prasmę.

„Juk daugelis pasaulyje gerai žinomus kalėdinius kūrinius dainuojame dažnai net nesigilindami ir nesuprasdami, apie ką jie yra. Dažniausiai tai yra labai šviesi, gėrį ir optimizmą nešanti muzika", - kalbėjo kalėdinį kūrinį pristatanti J. Miliauskaitė ir pridūrė, kad kuriant naujas dainas specialiai ir sąmoningai ji nekonstruoja muzikos būtinai taip, kad daina taptų hitu. Kaip ji pati sako, svarbiausia yra kurti ir būti išgirstai.

„Kūrėjas niekuomet nekuria keturioms sienoms. Be abejo, tikslas ir yra toks, kad daina būtų išgirsta, sulauktų atgarsio, suteiktų gerų emocijų klausantiesiems. Ir jei žmonėms patiks „Kalėdos - viltis", jei jie dainą pasigaus bent tai trumpai kalėdinei akimirkai - būsiu labai laiminga", - pasakojo pašnekovė.

Pasiteiravus, kaip švenčia šias Kalėdas, atlikėja sakė esanti žmogus, kaip ir daugelis mūsų, ir jai esą svarbūs yra tie patys dalykai. Šeima, šiluma, ramybė, pabuvimas kartu su artimaisiais, dovanos, šviesi nuotaika.

„Pabuvimas kartu – tai yra Kalėdų prasmė. Lapkritis yra niūrus mėnuo, gruodis yra dar niūresnis. Tačiau tuo pačiu tai yra laikas, kai visame pasaulyje žmonės vieni kitiems dovanoja šviesą", - kalbėjo J. Miliauskaitė, ir baigdama pokalbį, savo gerbėjams palinkėjo dvasinės stiprybės, tikėjimo savimi ir gyvenimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)