Muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. Metų hiphopo atlikėju nominuotas Omerta pasakoja, kad tokio albumo dar nebuvo išleidęs nei vienas hiphopo atlikėjas. Ar nereikėjo ir pačiam Omertai pasitaupyti, po metų kitų išleisti trečią, ketvirtą savo albumą? Kam jų tiek daug įrašyti vienu metu?

„Praėjusių metų rudenį planavau išleisti antrą albumą. Turėjau įrašęs 18 kūrinių. Tačiau mane aplankė tokia įkvėpimo banga ir kūryba įkvėpė kūrybai. Per pusmetį įrašiau dar vieną kompaktą. Turbūt tai manyje užgimė, augo, brendo ir pagaliau atėjo laikas tai paleisti. Kūriniai buvo kaip našta, kurios nebenorėjau nešiotis“, – pasakojo atlikėjas, į naują albumą sudėjęs beveik 40 kūrinių.

Juos jaunosios kartos reperis įrašė kartu su Svaru, Kastetu, Pushu iš iš „G&G Sindikato“, Karolis Ramoška iš „Kurak“, Gabriele Sinkevičiute, Paškiumi iš roko grupės „Anbo“. Iš viso dvigubą albumą Omerta įrašė su 25 įvairaus muzikinio žanro atlikėjų.

Kaip juos visus pavyko pasikviesti kartu įrašyti bendrus kūrinius? Ar hiphopo scenos vilkai nekonkuruoja su jaunąja karta?

„Visus juos pažįstu asmeniškai. Žinoma, konkurencija yra bet kokios muzikos scenoje. Ypatingai hiphopo kultūros pasaulyje. Reperių muzikinės kovos seniau būdavo labai populiarios. Negaliu sakyti, kad Lietuvos reperiai yra labai vieningi, bet didžioji dalis palaiko vieni kitus, ypač dabar, kai vyksta esminis lūžis lietuviško repo scenoje. Jeigu seniau buvo tik vienas kolektyvas, kuris reprezentavo ir tempė visą kultūrą paskui save, tai dabar tokių grupių, atlikėjų yra daug daugiau“, – DELFI pasakojo Omerta.

Įdomu tai, kad naujausius reperio kūrinius prodiusavo muzikantai iš Lietuvos, Amerikos, Puerto Riko ir Lenkijos.

„Labai intensyviai ieškojau prodiuserių iš užsienio. Savo albumui prodiusuoti pasirinkau tokią spalvingą komandą iš įvairių šalių dėl to, kad ji suteiktų įvairesnio skambesio mano dainoms“, – paaiškina jis.

Kaip prodiuseriai iš Amerikos ar Puerto Riko reagavo į Lietuvos reperio užklausas? Pasaulyje mūsų šalis, niekam ne paslaptis, nėra populiari reperių valstybė...
Reperis Omerta

„Visko buvo, – juokiasi jis. – Kai kurie užsiprašė neadekvačių honorarų. Jie nesupranta, kad pas mus nėra rinkos ir tie pinigai, kuriuos mes uždirbame iš muzikos, vėl skiriami muzikos kūrimui. Todėl be galo džiaugiuosi, kad per pastaruosius metus dirbau su labai talentingais naujosios kartos prodiuseriais iš Lietuvos – Raude ir FRGMNTS. Mes esame puiki komanda ir tikiuosi, kad šiuo albumu mes tai įrodysime“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)