„ONYX yra gyvos repo legendos ir aš be galo džiaugiuosi, kad man teko garbė padirbėti su tokio lygio žvaigždėmis. – džiaugėsi Ironvytas. – Visas mūsų darbas truko ilgiau nei pusmetį. Karantinas ir judėjimo ribojimas apsunkino visą procesą, bet gautas rezultatas atperka visus sunkumus. Daina ir vaizdo klipas gavosi tikra bomba ir aš tikiu, kad mūsų lietuviškos muzikos rinkoje, o ypač repo bendruomenėje ji nuaidės labai garsiai“.

„Hip hop connecting people” kūrinys sujungia ankstyvąją Lietuvos hip hop‘o raidos istoriją su to meto iš muzikinių kanalų iš Amerikos atkeliavusia gatvės kultūros mada, rašoma pranešime spaudai.

„90-aisiais ONYX‘ai buvo viena populiariausių repo grupių Lietuvoje. Būdamas vaikas aš jų kasetes sukau ištisai. Visas rajonas jų klausė. Ką čia rajonas, jų klausė visi. Tokie hitai kaip „SLAM”, „Shut ‘Em Down” ar „Bacdafucuo” yra įrašyti į pasaulinę gangsta repo istoriją.

Kai nusprendėme padaryti bendrą kūrinį, temą nebuvo sunku pasirinkti – pavadinimas „Hip hop connecting people” iškart šovė į galvą. Juk mes tik atgavę nepriklausomybę buvome pametę identitetą, jaunimas gatvėse nežinojo, į ką lygiuotis, kaip gyventi ir štai, iš vakarų atėjus repo kultūrai daugelis atrado save. Neaiški ateitis, ribotos galimybės, laukiniai 90-ieji, kuomet reikia kovoti už save, ir štai muzikiniuose TV ekranuose pasirodė tokie kaip mes – ištroškę laisvės ir kovojantys už savo ateitį. Atrodė, kad kažkas suprato mus. Taip tas virtualus tiltas mus ir sujungė”, – kalbėjo Ironvytas.

Prie dainos ir vaizdo klipo kūrybos prisidėjo visas būrys žmonių: nuo praeityje garsių grupių narių, aktorių iki šių dienų kovinio sporto elito atstovų.

„Prie šio projekto dirbo begalė žmonių, kuriems esu be galo dėkingas, nes darbo buvo išties daug. Kai su muzikos prodiuseriu Donatu Tamašausku-Dzouns ir koncertų vadybininku Julian Verdee pasinėrėm į šią avantiūrą žinojome, kad reikia padaryti viską itin profesionaliai, nes šį vaizdo klipą pamatys ne tik Lietuvos rinka. Taip pat ir ir grupės ONYX nesinorėjo nuvilti.

Operatoriaus darbą patikėjome Maksimui Vilčinskyj, kuris kartu su praeityje garsios grupės XXL nariu Giesha ne vieną parą sėdėjo prie montažo darbų, kad rezultatas butų šimtaprocentinis. Vaizdo klipe nusifilmavo aktoriai Marius Repšys, Žilvinas Tratas, boksininkas Evaldas Petrauskas, MMA kovotojai Tomas Pakutinskas, Laurynas Urbonavičius ir būrys mano bičiulių, kurie su entuziazmu filmavimo aikštelėje kantriai praleido ne vieną valandą”, – vardijo reperis.

Vaizdo klipą IRONVYTAS x ONYX – „Hip hop connecting people” gerbėjai pirmieji galės išvysti jau liepos 1 dieną, 21 valandą ir didžiajame ekrane, kino centre „Multikino“ vyksiančioje oficialioje premjeroje. Po premjeros visi norintys naująjį vaizdo klipą ras ir „Youtube“ platformoje, Ironvyto kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)