Kaip rašoma RIA pranešime spaudai, šiuo metu be galimybių paso lauke vykstančiuose renginiuose žiūrovų skaičius neribojamas, tačiau visi jie turi užimti sėdimas vietas. Tokiose vietose prekiauti maistu ir gėrimais draudžiama, nors jokio įtikinamo paaiškinimo, kodėl maitinimo paslauga ir stovimos vietos nėra saugios, nėra.

Renginių industrijos asociacijos valdybos pirmininkas Valdas Petreikis sako, kad renginių industrijos profesionalai yra dėkingi vyriausybei dėl įsigaliojusių renginių atlaisvinimų, tačiau visiems sektoriams dar galiojančius ribojimus būtina suvienodinti nedelsiant.

„Visiškai nesuprantama, kodėl tūkstančiai žmonių neribotai gali naudotis kavinių ir barų paslaugomis gatvėse, bet renginyje tai yra uždrausta. Taip pat nėra jokios objektyvios priežasties, kodėl nėra leidžiami stovimi bilietai – lauke tokie renginiai yra visiškai saugūs. Verslui dirbtinai sudaromos kliūtys veikti, tuo tarpu kai miestų šventės planuojamos neatsižvelgiant į jokius saugumo reikalavimus“, – įsitikinęs jis.

Situaciją, kai neturintieji galimybių paso gali naudotis lauko kavinių teikiamomis paslaugomis, bet renginyje esant tokioms pačioms sąlygoms negalima įsigyti net vandens, kvestionuoja ir „Bravo events“ vadovas, Renginių industrijos asociacijos valdybos narys Vaidas Zdancevičius.

„Suprantamas Vyriausybės noras skatinti visuomenės skiepijimą. Sutinku, kad iš susidariusios situacijos išeisime tik masinės, gausios vakcinacijos dėka. Tačiau Vyriausybės nustatyti dirbtiniai suvaržymai renginiams yra nepateisinami. Kalbu apie renginius lauke, kuriuose gali dalyvauti žmonės be galimybių paso. Tai yra aplinka, analogiška bet kuriai lauko kavinei. Remiantis dabartiniais ribojimais, tokiuose renginiuose negalima vykdyti prekybos. Tai niekaip negali prisidėti prie gausesnės vakcinacijos. Viskas baigsis tuo, kad žmonės tokiuose renginiuose patirs diskomfortą, nes karštą vasaros dieną negalės įsigyti net vandens, o mes, verslas, negausime pajamų. Visi bus pikti ir tai visai neprisidės prie skiepijimo“, – neabejoja jis.

Renginių industrijos asociacijos valdybos narys, kūrybos namų ELITAZ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius sako, kad asmeniškai organizuotuose popandeminiuose renginiuose, kuriuose dalyvavo Vyriausybės atstovai ir Seimo vadovai, teko aptarti ir dabartinių renginių reguliavimo logines spragas. Jis tikina, kad asmeniniuose pokalbiuose ne vienas aukštas pareigūnas ir pareigūnė pripažino, kad dabartiniai renginių reguliavimai stokoja nuoseklumo ir nepaveja bendro visuomenės gyvenimo ritmo.

„Renginių organizatoriai turi pagrįstų lūkesčių, kad artimiausiu metu Vyriausybė ras politinės valios nutraukti dvigubų standartų taikymą ir pasirūpins, kad renginių dalyviai nebūtų laikomi išskirtinio reguliavimo getuose. Svarbus ne tik lygiateisiškumo principas. Renginių galutinis išlaisvinimas gali reikšmingai nulemti ir ekonominį sektoriaus atsigavimą – sektoriaus, kuris sulaukė nuožmių suvaržymų ir, deja, paikos pagalbos. Esu įsitikinęs, kad Vyriausybei užtenka kompetencijų į problemą pasižiūrėti gerokai plačiau nei vien karantino seselės žvilgsniu. Todėl kartu su kolegomis viltingai laukiame greitų Vyriausybės sprendimų“, – teigia Renginių industrijos asociacijos valdybos narys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)