„Delfi“ laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“ grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius drauge su dainos vaizdo klipo režisieriumi Sauliumi Baradinsku papasakojo ne tik apie užplūdusias pagyras iš viso pasaulio, bet ir apie klipe užslėptus simbolius, patirtus didžiausius iššūkius bei kuo grupė nustebino net didžiulę patirtį muzikos rinkoje sukaupusios įrašų kompanijos „Warner music“ atstovus.

„Esu labai laimingas, matydamas dainos sėkmę, tai rodo, kad judame teisinga linkme. Tai ne tik grupės ar klipo režisieriaus pasiekimas, bet ir visos Lietuvos, nes mes atstovaujame savo šaliai. Tai, sakyčiau, laimėjimas Lietuvai“, - teigė V. Valiukevičius.

„Labai smagu, kad klipą vertina ne tik lietuviai, bet ir visas pasaulis, dalinasi reakcijomis. Aš mūsų pasiektą rezultatą įvertinčiau labai puikiai. Galvojau, jei per savaitę surinksime 100 tūkstančių peržiūrų, bus gerai, o matant gerokai didesnius skaičius jaučiuosi fantastiškai“, - savo kūrinio sėkme džiaugiasi ne vieną muzikinį vaizdo klipą prieš tai kitoms grupėms jau sukūręs S. Baradinskas.

Režisierius neslepia, kad kuriant vaizdo klipą jam buvo suteikta tikrai daug laisvės, svarbiausia buvo nepamišti, kad darbas skirtas „Eurovizijai“, todėl reikėjo nenutolti nuo konkursinio pasirodymo.

„Smagu, kad į procesą įsitraukė labai daug žmonių, savo srities profesionalų. Kaip režisierius jaučiau svarbią užduotį drauge su grupe padaryti perėjimą nuo jau puikiai visiems žinomos praėjusių metų dainos „On Fire“ į visiškai naują etapą. Manau, mums puikiai pasisekė, nes parodėm viską, ką norėjome. „On Fire“ buvo hitas ir tas hitas turėjo „atsisėsti užkulisiuose“, nes taip ir nebuvo išvažiuota į „Euroviziją“. Ir būtent ten, žiūrint į veidrodį, prasidėjo naujas etapas. Taip pat smagu, jog mūsų žinutė, kad kai tu šoki vienas, nesi vienas – su tavimi šoka ir dar kiti įkūnyjami personažai, buvo įvertinta puikiais atsiliepimais“, - sakė S. Baradinskas.

Prakalbus apie tai, kiek mįslių žmonėms paliko vaizdo klipas ir kiek simbolių iš tiesų jame paslėpta, V. Valiukevičius sakė, kad tokia ir buvo viena iš jų idėjų. Žiūrovai jame pastebėjo ir užuominų iš serialo „Tvinpyksas“, ir scenos grandų judesių, choreografijoje įmanoma nesunkiai atpažinti ir legenda tapusį Arvydo Sabonio šokį.

„Tačiau nesinori pateikti visų atsakymų, palikome laisvę spėlioti, interpretuoti, surasti paliktas užuominas. Labai smagu, kai leidi žmonėms įsitraukti į visą veiksmą“, - teigė „The Roop“ lyderis.

„Vizualiką įkvėpė aštuntasis praėjusio amžiaus dešimtmetis, kai populiariajai kultūrai daug įtakos turėjo Holivudas, tokios žvaigždės kaip Michaelas Jacksonas, Freddie Mercury, kitos asmenybės. Išgirdus dainą norėjosi sukurti spalvingą diskoteką, todėl visi simboliai – sąmoningos mūsų nuorodos žiūrovui, nes mes esam sukurti to laikmečio, esam tie vaikai, kurie užaugo su MTV. Smagu, kad žmonės tai atrado ir suprato, nes juk šokdami vieni ne kartą esam įsivaidavę esantys Jacksonai ar Mercury‘iai“, - sumanymą atskleidė režisierius.


O ar ilgai truko Vaidotui išmokti jau virusiniu internete tampantį „pirštų šokį“, atskirai po vieną judinti antakius?

„Viskas, ką matote klipe, niekas nebuvo daryta per prievartą, tai į scenarijų pateko todėl, kad yra paimta iš mano gyvenimo, kyla iš mano vidaus. Gal todėl žmonėms taip ir patinka sumanymas, nes tai yra artima, labai natūralu, nesuvaidinta“, - tikina grupės vokalistas.

Paklaustas apie tai, ar lengva buvo filmuojantis ne tik kas stovėti, bet ir šokti avint aukštakulnius, V. Valiukevičius pasakojo, kad tai jam buvo tikras iššūkis.

„Prisipažinsiu, skaudėjo kojas po filmavimų. Kelias valandas pastovėti ant aukštakulnių, būtų dar nieko, bet kai teko tai daryti 12 valandų, tai labai jautėsi. Nors mano batai skiriasi nuo moteriškų aukštakulnių, jie atsiųsti iš vienos užsienio parduotuvės, nors visi likę rūbai buvo specialiai siūti mums ir mūsų pasirodymui. Bet nors jie ir yra vyriški, kulnas lyg nėra labai aukštas, bet dabar tikrai užjaučiu moteris, kurios visą dieną avi batus su kulnu“, - juokėsi apie didžiausią iššūkį pasakodamas Vaidotas.

Apie ateities planus V. Valiukevičius pasakoja nenoriai – išlaiko intrigą.

„Esame daug visko priplanavę, tačiau plačiai apie tai pasakoti aš nenorėčiau. Argi gerai pasakoti apie filmo pabaigą, kai jis dar nė neprasidėjo? Galiu pasakyti, kad mes tikrai ruošiamės ir turime daug minčių, kaip toliau populiarinti dainą ir skleisti Lietuvos vardą. Jeigu laimėsime nacionalinę atranką, mes jau turėsime planą, ką daryti toliau“, – kalbėjo pašnekovas.

Šiųmetinė „The Roop“ eurovizinė daina gerbėjų ausis, kaip buvo planuojama, turėjo pasiekti ne anksčiau sausio 22-osios ryto. Tačiau nelegaliais būdais „Discoteque“ internete imta platinti dar išvakarėse.

Grupės prodiuseris Lauras Lučiūnas „Delfi“ sakė, kad kalti gali būti į teisiniuose dokumentuose pateiktas sąlygas gerai neįsiskaitę kitų šalių radijo stočių atstovai. Pirmąjį kartą radijo eteryje daina buvo perklausyta Serbijoje, paskui – Čekijoje ir Italijoje. Per anksti daina ėmė plisti „Youtube“ platformoje bei socialiniuose tinkluose.

„Tai yra siurprizas ne tik mums, bet ir „Warner music“. Kad jau klausėsi dainos, mums pirmieji pradėjo rašyti žmonės, iš kitų šalių. Vienas čekas perdavė, kad daina jau buvo nuskambėjusi vienoje internetinėje Čekijos radijo stotyje. Man buvo atsiųsta nuoroda, vedanti į internete įkeltą dainą. Aš tą nuorodą iš karto nusiunčiau „Warner music“, tuomet pastebėjome, kad daina jau atsidūrusi ir „Youtube“. Tarptautinės įrašų kompanijos atstovai mums pasakė taip: „Tokie dalykai vyksta tik aukščiausio lygio atlikėjams. Taip nutinka, pavydžiui, Dua Lipai“. Ką gi, mes link to einame (juokiasi.). Tačiau tai tikrai nebuvo kažkoks reklaminis triukas. Mes kaip tik norėjome, kad daina buvo pristatyta visiems vienu metu, būtų išlaukta, o ne šiaip išbarstyta kaip koks prieš laiką iššautas fejerverkas“, – kalbėjo V. Valiukevičius.

„The Roop“ lyderis pasakojo, kad įrašų kompaniją be galo nustebino ir „Discoteque“ vaizdo klipas, todėl V. Valiukevičius S. Baradinskui pranašauja tarptautinę sėkmę.

„Kai „Warner music“ parodėme vaizdo klipą, jie paklausė: „Čia jūs Lietuvoje tokį sukūrėte?“ Taip, Lietuvoje mes turime daug gerų ir talentingų žmonių. Jie buvo tiesiog „apšalę“, kai išvydo Sauliaus darbą. Ką gali žinoti, gal į jį bus kreipiamasi ir dėl kitų kūrinių, gal teks kurti Dua Lipai? Sauliau, ruoškis“, – patarė V. Valiukevičius.

Tuo tarpu pats S. Baradinskas pagyras priėmė kuklindamasis.

„Prisimenu, kai pirmąjį kartą su Vaidotu susitikome pasikalbėti ir užlipome į Trijų kryžių kalną – klipo idėjoms generuoti mums reikėjo didingos vietos, kurioje viską matytume iš viršaus. Mes tada nutarėme, kad nesvarbu, koks spaudimas bus, Vaidotą ir „The Roop“ žmonės myli dėl to, kad jie yra tikri ir nuoširdžiai nori laimėti. Jie dėl to daro daug. Man buvo gražu žiūrėti, kas vyko aikštelėje. Prie šio klipo dirbo daug talentingų žmonių. Mes labai gerai ir prasmingai praleidome laiką. Tai be galo jaučiasi klipo gale. Man džiugu, kad tiek įrašų kompanija, tiek žmonės, tiek grupė – visi yra patenkinti. Mes ir dirbome, kad būtų gerai“, – kalbėjo S. Baradinskas.

V. Valiukevičius sureagavo į „The Roop“ pranašaujamą sėkmę nacionalinėje atrankoje į didžiąją „Euroviziją“, kur po dviejų atrankos etapų į pusfinalį pateko dar dešimt kitų dalyvių. Nors daina „Discoteque“ išskirtinėmis teisėmis gyvai nuskambės iš karto finale, tačiau jau ir dabar neretai yra pavadinama „nugalėtoja“, grupės vokalistas neslepia atkreipęs dėmesį ir į konkurentų pasirodymus.

„Man buvo įdomu pasižiūrėti, kaip atrodo scena, kaip yra filmuojama, kaip atrodo čia dalyvaujantys žmonės ir kokias dainas jie pristato. Nemanau, kad tie atlikėjai ar grupės turėtų prarasti motyvaciją. Vienaip ar kitaip šita atranka yra labai puiki vieta pasirodymui. Be to, Lietuva yra tikra nenuspėjama, tad baigtis gali visaip. Nė vieno nenurašau. Taip pat noriu pasakyti, kad aš jau kurį laiką nebelyginu savęs su kitais. Net gi dabar nežinau, kuris iš jų yra už mus stipresnis. Tas lyginimasis su kažkuo man gyvenime tikrai nepadėjo. Užtenka tikėjimo savo grupe“, – patikino pašnekovas.

Visą pokalbį su V. Valiukevičiumi ir S. Baradinsku galite pamatyti „Delfi“ laidoje „Eurovizija: gal pagaliau?“, kurios įrašą rasite straipsnio viršuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)