„Dainos tekstas lipdėsi ilgą laiką. Daina per tiek metų išgyventa ir išjausta. Trūko tik muzikos. Vienišo vilko idėja pradėjo suktis galvoje matant, kaip vyko gero draugo skyrybos su žmona. Tad kas tas Vienišas vilkas? Tai tas, viengungiu likęs draugas, tai vienišas keliautojas, turintis ilgą savo praeities istoriją. Vienišas vilkas – tai Chuckas Norrisas filme „Lone wolf McQuade“. Arba tai žiaurus vilkų medžiotojas, slapta esantis prisiekęs Kylie Minogue, atsidavęs gerbėjas... Net jeigu tai būtų vieniša vilkė – šioje dainoje kiekvienas gali išgirsti ar pajausti save. Atrasti dalelę savęs jos žodžiuose. Lietuvos miškuose dabar ypač paaštrėjusi vilkų medžioklės tema. O oficialūs skaičiai, kurie tuos vilkus suskaičiuoja ir nuteisia, yra tiesiog žvėriški“, – taip apie dainos atsiradimą pranešime spaudai pasakojo Adomas Stančikas.

„RebelHeart“ nustebina grupei netikėtu atlikimo skambesiu

Muzika šiai dainai, pasak grupės narių, buvo perkuriama keletą kartų.

„Bendradarbiavimas tarp Kauno ir Klaipėdos sudėtingas, visi esame menininkai su savo kūrybiniais darbais ir užimtumu. Beveik metus buvo ieškotas visoms pusėms patinkantis ir artimas „Vienišo vilko“ skambesys. Dainos stilistika – tai roko muzikos ir aktorinio teatrališkumo sintezė. Tai charakterinis kūrinys, kuris, tikimės, savo skambesiu sudomins klausytoją. Šioje dainoje yra visko. Nuo stebinančio teksto iki saviironijos, nuo išgyvento jausmo iki jumoro. Labai norime, kad ši daina savo teksto ir muzikos prasme paliestų kiekvieną, kuris ją išgirs“, – premjerą pristato grupės nariai.

Prie garso įrašo suvedimo ir masteringo dirbo bei savo skambesio jam taip pat įnešė ir garso režisierius Gintautas Litinskas. Gintautas publikai gerai žinomas kaip dainų autorius, atilikėjas bei ilgametis grupės „Studija“ bosistas.

Gyvai šią dainą pirmą kartą „RebelHeart“ ir Adomas Stančikas atliks 02.29 d. grupės 28-ojo gimtadienio koncerte, Kaune.

Dainos nuoroda:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)