Kaip buvo pranešta iškart po koncerto, Vilniaus policija sulaukė 7 gyventojų skambučių, kurie skundėsi dėl didelio triukšmo vėlų pirmadienio vakarą.

Žmonės skambino ne tik greta esančios iš M.K. Čiurlionio g., bet ir netoliese esančio Savanorių pr., taip pat keli skambučiai gauti iš kitoje Neries pusėje esančių Karoliniškių.

Triukšmu skundėsi A. P. Kavoliuko g. bei Sausio 13 g. gyventojai. Net 3 žmonės skambino iš V. Druskio g.

Ir nors buvo teigiama, kad įvyko tik susistumdymas prie scenos ir didesnių incidentų neužfiksuota, internete paplito keli vaizdo įrašai, kuriuose akivaizdžiai matomas agresyvus kai kurių už tvoros likusių žmonių elgesys.

Viename vaizdo įraše, kuris atsidūrė „TikTok“ platformoje, matoma, kaip vienas iš agresyvių vyrų daužo tvorą, spardo ją ir necenzūriniais žodžiais keikia šalia jos stovėjusius apsauginius.


Dar viename vaizdo įraše galima pamatyti, kaip vyras peršoka tvorą ir jo nespėja pagauti atbėgęs apsauginis.

Panašu ir tai, kad medžiaga buvo nufilmuota sėdint medyje.


Delfi primena, kad pirmadienio vakarą tūkstančiai melomanų susirinko į Vingio parką, kur vyko ilgai lauktas vokiečių grupės „Rammstein“ koncertas. Įspūdingą pasirodymą pradėję skandalistai iškart sulaukė publikos reakcijos – pradėta ploti, šokti ir dainuoti mintinai išmoktus dainų žodžius.

Prieš pat 21 val. gausi gerbėjų minia pradėjo judėti arčiau scenos – tai buvo ženklas, kad už kelių minučių prasidės ne vieną mėnesį lauktas koncertas. Ir jie buvo teisūs, mat netrukus į sceną įžengė grupės „Rammstein“ nariai.

Išvydus grupės lyderį ir balsą Tillį Lindemanną, susirinkusi minia tiesiog pašėlo. Panašu, kad nuo čia prasidėjo tikrasis koncertas, nukėlęs vilniečius ir miesto svečius į nostalgiją primenančius laikus.

Beje, grupės koncerto klausėsi ne tik į jį atvykę svečiai, bet ir už Vingio parko ribų bei renginio teritorijos stovėję smalsuoliai.

Buvo galima pastebėti, kad ant įvairių suoliukų, pievų patogiai įsitaisę vilniečiai taip pat klausėsi ryškiausių „Rammstein“ kūrinių.

Tiesa, tiek koncerto garsą, tiek fejerverkus bei šviesas galėjo matyti ne tik susirinkusieji parke, o ir aplinkinių rajonų gyventojai. Dar vykstant repeticijoms policija sulaukė ne vieno skundo dėl per didelio garso.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Delfi primena, kad kaip buvo prognozuota, visi bilietai į grandiozinį koncertą ir pirotechnikos šou buvo išpirkti dar gruodžio mėnesį. Tai pirmas kartas šalies istorijoje, kai į didžiausioje koncertinėje erdvėje po atviru dangumi vyksiantį pasirodymą išparduoti visi bilietai.

Didžiausias ir techniškai sudėtingiausias koncertas istorijoje

Apie tai jau rašė viso pasaulio žiniasklaida: scenos konstrukcijos, neretai iškylančios aukščiau stadionų stogų, ugnimi ir liepsnomis nušviestas šou, puikiai sustyguotas grupės pasirodymas, „Rammstein“ inscenizacijų humoras ir patosas – visa tai yra unikalus reiškinys muzikos pasaulyje.

Pasiruošimo darbai šiam neeiliniam renginiui prasidėjo iki koncerto likus daugiau nei 2 savaitėms. Norint tinkamai paruošti šou, kuriuo tūkstančiai gerbėjų galėtų mėgautis saugiai ir sklandžiai, nuo gegužės 9 iki 24 dienos Vingio parke buvo vykdomi įvairūs ribojimai: draudžiamas pėsčiųjų eismas estrados teritorijoje, vėliau ribojamas transporto judėjimas, buvo pratęsti pro Vingio parką važiuojančių autobusų tvarkaraščiai.

Į koncertą atvykę gerbėjai:

Koncertas į Vilnių pritraukė per 10 tūkst. turistų

Lietuvos sostinė sulaukė tūkstančių grupės „Rammstein“ gerbėjų iš užsienio šalių. Buvo laukiama itin gausaus turistų skaičiaus iš Vokietijos, Lenkijos, Latvijos, Suomijos bei kitų šalių. Jau dabar žinoma, kad koncerto dienomis Vilniuje yra užimti visi viešbučiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją