Tūkstantinė gerbėjų minia dar gerokai prieš koncertą rinkosi į areną, nekantraudami išvysti dvejus metus lauktą ir daug žadantį grupės pasirodymą. Gausiausias ir nekantriausias gerbėjų būrys, kaip ir reikėjo tikėtis, susibūrė prie pat scenos. Išgirsdavę kelis elektrinės gitaros akordus iš užkulisių, fanai nevengė išreikšti savo ilgesio šūksniais ir švilpimu.

Rodos, kad į vieną karščiausių koncertų Kaune rinkosi ne tik paprasti Lietuvos mirtingieji, bet ir Lietuvos įžymybės. Su būriu draugų buvo pastebėtas ir legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis.  Krepšininkas koncertu mėgavosi sėdėdamas VIP ložėje. Taip pat koncertu mėgavosi ir dainininkas Deivis Norvilas, Vladas Kovaliovas ir dainininkė Mia.

Šiek tiek po 20 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje „Rammstein“ pasirodymą svečių teisėmis pradėjo švedų gotikinio metalo grupė „Deathstars“. Grupė iš Stokholmo buvo išrinkta keliauti kartu su industrinio metalo grandais „Rammstein“ viso turo „Made In Germany 1995 - 2011” po Europą metu. 2010 metais antrąjį koncertą Lietuvoje surengę „Rammstein“ savo apšildančia grupe buvo pasirinkę „Combichrist“. 

Tiesa, po pirmų kūrinių „Deathstars“ Lietuvos publikai padėkojo lietuviškai ir toliau ėmė siausti scenoje. Nors per pirmąsias grupės dainas dauguma koncerto žiūrovų ir netryško entuziazmu, tačiau įpusėjus jų pasirodymui, apšildančiai grupei pakako ir plojimų, ir gerbėjų šūksnių.

Scenoje „Rammstein“ pasirodė atėjo pro būrio apsauginių praskirstytą gerbėjų minią, nešini Lietuvos ir „Rammstein“ vėliavomis. Drauge su savimi atsigabenę milžinišką kiekį pirotechnikos grupė savo pasirodyme dar kartą pademonstravo, kad vien dainomis publikos nepapirksi.

Grupės „Rammstein“ klavišininkas Flake Lorenz‘as ir vėl drąsiai dalyvavo teatralizuotame ugnies pasirodyme. Tik šį kartą ne gulėsi į vonią, o leidosi išverdamas milžiniškame puode, kurį į sceną atsivežė vokalistas Tillas Lindemann'o. Pastarasis į sceną išėjo persirengęs virėju, tačiau bendras jo vaizdas labiau priminė „Džeką Skerdiką“ ar kanibalą. Vokalistas be gailesčio iš ugnies patrankos bandė išvirti grupės narį, kuris galiausiai pasirodymo lakstant žiežirboms nuo lubų iššoko iš puodo ir išbėgo iš scenos.

Grupės pasirodyme neapsieita ir be tam tikrų keblumų. Grupės gitaristai, vienos dainos metu dainavo į degančius mikrofonus, o pasirodymo pabaigoje vienam iš jų jis nukrito ir degė atvira liepsna toliau. Laimė, kad pagalbininkų būrys, kurie yra pasiruošę tokiems netikėtumams, šią gitaristo klaidą ištaisė ir ugnis čia pat scenoje buvo užgesinta.

Dainą „Du hast“ tradiciškai salė traukė kartu su grupe, o žmonėms virš galvų, kaip ir prieš 11 metų ar dvejus metus, lėkė fejerverkų strėlės. Dar vienas pasirodymas, kurį tradiciškai savo koncertuose demonstruoja „Rammstein“ - plaukimas valtimi, kurią neša minios iškeltos rankos. Šį kartą ja plaukė gitaristas, o ne klavišininkas.

Šokiruoti savo koncerte linkę „Rammstein“ ir šį kartą nepraleido progos užtvirtinti savo skandalistų vardo. Grupės būgnininkas, virtęs blondine su ryškiomis lūpomis, per didžiąją ir mažąją scenas jungiantį tiltą atsivedė keturpėsčius ir pusnuogius savo grupės narius, kuriuos ropoti ragino botagu. Šios sadomazochistinės scenos tikrų grupės fanų neturėjo šokiruoti, mat lytinio akto imitavimas ir tam tikri erotiniai motyvai jų pasirodymuose - dažni.

Daug bendrauti su publiką nelinkę „Rammstein“, šį kartą pademonstravo didesnį dėmesį Lietuvos gerbėjams. Gale koncerto nuskambėjo ne tik padėkos žodžiai, bet ir koncerto metu grupės vokalistas prabilo lietuviškai: „Rankas į viršų“, - tiesa, šiuos žodžius, visų pirma, T. Lindemann'as ištarė vokiškai.

Šėlstanti Lietuvos publika išsireikalavo ir kelių bisų, kurie buvo palydėti milžiniškomis ovacijomis ir šūksniais. Koncertas, kuris truko daugiau nei tris valandas, kaip reikiant išjudino Kauno „Žalgirio“ areną ir jame buvusius grupės gerbėjus.

Į Lietuvą šio pirmadienio popietę „Rammstein“ atvyko po koncerto Hanoveryje (Vokietija). DELFI pavyko įamžinti grupės „Rammstein“ atvykimą į vieną sostinės viešbučių Kaune. Skandalingieji muzikantai neslėpė geros nuotaikos, tačiau vengė šalčio ir iškart pasuko į viešbutį. Į Kauną „Rammstein“ grupės nariai atskrido privačiu lėktuvu, o į netoli arenos esantį viešbutį muzikantai buvo atvežti dviem vienodais „Mercedes – Benz“ markės mikroautubusais.

Dar sekmadienio vakarą į Kauną atvyko ir visa „Rammstein“ komanda - daugiau kaip 100 žmonių aptarnaujančio personalo komanda iš Vokietijos į Lietuvą atkeliavo 6 komfortabiliais autobusais, juos atlydėjo 24 sunkvežimiai su scenos, garso, šviesos ir pirotechnikos įranga. Pirmadienio vidurdienį į Nemuno salą buvo atvežta pusantros tonos dyzelino, kuris reikalingas papildomiems elektros generatoriams.

Pasiruošimo darbai „Žalgirio“ arenoje prasidėjo ne ankstų rytą, kaip įprasta, o apie 2 val. nakties. Šiam vakarui buvo statomos dvi scenos, sujungtos ilgu podiumu, kuris pirmą kartą leis Lietuvos žiūrovams iš arti pamatyti visus „Rammstein“ narius.

Šios „Rammstein“ gastrolės laikomos didžiausiomis per visą grupės karjerą ir jau dabar drąsiai galima teigti, kad šis koncertas Kaune taps ne tik geriausiu 2012-ųjų metų renginiu, bet ir visų laikų įspūdingiausiu šou Lietuvoje.

Jau seniai renginio organizatoriai kalbėjo, kad „Rammstein“ koncertas Kaune taps ne tik geriausiu 2012-ųjų metų renginiu, bet ir visų laikų įspūdingiausiu šou Lietuvoje.

Šį vakarą provokacijų ir skandalų nevengiantys muzikantai savo gerbėjams pristatė naujausią geriausių dainų albumą „Made in Germany 1995–2011“, o koncerto metu buvo galima išgirsti tokius legendinius singlus kaip „Haifisch“, „Pussy“, „Mein Land“ ir kitus.

Dar 2011 metų lapkričio pradžioje Bratislavoje pradėję savo pasaulinį turą „Made In Germany 1995 - 2011“ dainininkai iki šių metų pabaigos žada surengti daugiau kaip 60 koncertų įvairiose Europos šalyse, o taip pat JAV ir Kanadoje.

Koncerto akimirkos - DELFI galerijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)