Beveik visos 800 vietų buvo užpildytos. Vienu subtiliausių JAV pop muzikos kūrėjų laikomas Rufus Wainwrightas atliko akustišką (tik su fortepijonu ir gitara) geriausiųjų savo dainų programą. Koncertas Vilniuje buvo skirtas pristatyti praėjusio mėnesio pabaigoje išleistą rinktinį atlikėjo albumą „Vibrate: The Best of Rufus Wainwright“.

Pasirodymas prasidėjo Rufus komplimentais lietuvių grožiui: „Nuostabūs rytų europietiški veidai. Žmonės čia yra labai žavūs.“

Koncertą taip pat stebėjo ir atlikėjo vyras Jornas Weisbrodtas, su kuriuo susituokė daugiau nei prieš metus. Jam Rufus Wainwrightas skyrė vieną iš naujausių kūrinių pavadinimu „Argentina“. „Kas žino, galbūt tai padės gėjų santuokoms atsirasti ir Lietuvoje“, – prieš pradėdamas kūrinį tarė muzikantas ir buvo palydėtas žiūrovų plojimais.

Dažnai dramatišką ir minorinę Rufuso Wainwrighto muziką pašviesino jo sesuo, taip pat muzikantė Lucy Wainwright Roche. Ji pradėjo koncertą atlikdama savo solines dainas ir bandydama prakalbinti publiką. Jai tai pavyko padaryti tik vienam iš žiūrovų užsiminus, jog „reikia ką nors pasakyti apie krepšinį“.

Flirtas su publika baigėsi tuo, kad atlikėja kultinio amerikiečių dainininko Bruce'o Springsteeno kūrinį su žodžiais „Everybody's got a hungry heart“ (liet. „Visi turi alkanas širdis“) dainavo kaip „Everybody's got a basketball“ (liet. „Visi turi po krepšinio kamuolį“).

Vėliau Lucy Wainwright Roche scenoje pasirodė ironiškai persirengusi amerikiečių aktore Liza Minneli. Kartu su broliu jie skaitė iš anksto pasiruoštą lietuvišką dialogą ir atliko keletą bendrų dainų. Tarp jų – ir apie komplikuotą Rufus Wainwright ir Lizos Minneli ryšį sukurtą „Me and Liza“.

Sužavėjęs publiką tiek savo muzika, tiek šilta asmemybe, Rufus Wainwrightas sceną paliko tik po dviejų pakartojimų, žiūrovams plojant atsistojus.

Vilniuje atlikėjas dar praleis ir penktadienį. Kitas jo koncertas įvyks sekmadienį Vroclave, Lenkijoje. Vėliau turas tęsis į Čekiją, Vokietiją ir kitas Europos šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)