Į ketvirtadienio vakarą surengtą koncertą atvyko Monika Linkytė, Vilija Matačiūnaitė, Victoras Diawara ir Vilius Alesius, taip pat verslininkas Antanas Zabulis ir kiti žinomi šalies žmonės.

Buvusi beprotiškai populiaraus dueto „Moloko“ vokalistė jau 10 metų eina solinės karjeros keliais. Į Vilnių ji atvyko prieš kelias savaites išleidusi puikiai įvertintą trečiąjį solinį albumą „Hairless Toys“. Su muzikantų grupe, daugybe scenos kostiumų ir specialiais vaizdo efektais atvykusią Roisin Vilniuje sveikino ne tik tūkstančiai gerbėjų, bet ir keletas į sceną žengusių mūsų šalies žvaigždžių – „Skamp“, Giedrė Kilčiauskienė, solinę programą pristatė Erica Jennings ir „Beissoul ir Einius“.

Dainininkė iš Airijos radijo stotims yra padovanojusi ne vieną įsimintiną hitą. „Overpowered“, „You Know Me Better“, „Sing it Back“, „Movie Star“, „The Time is Now“ – tai toli gražu ne visi kūriniai, kurie nuolat skamba šokių aikštelėse. Turtinga atlikėjos ir dueto „Moloko“ singlų kolekcija nepamiršta ir naujojo turo metu.

Jos koncertai nuo pat solinės karjeros pradžios glosto ne tik gerbėjų ausis, bet ir akis – atlikėja gerai žinoma dėl savo puikaus stiliaus pojūčio, įdomių kostiumų ir choreografijos. Ji padėjo pagrindą šių dienų kūrybiškai ekstravagancijai ant scenos, t.y. netgi tokioms atlikėjoms kaip Lady Gaga.

R. Murphy jau gerą dešimtmetį yra tikra stiliaus ikona, bendradarbiaujanti su žymiausiais dizaineriais ir šmėžuojanti svarbiausiuose Londono, Paryžiaus, Niujorko mados renginiuose. Tačiau nuolat įvaizdžio sprendimais stebinanti dainininkė tikina, kad juos sukuria pati. „Tiesiog renkuosi dizainerių, kurie man patinka, darbus. Pavyzdžiui, man labai patinkia Garethas Pughas ir Martinas Margiela. Prieš pradėdama muzikinę karjerą, norėjau tapti mados fotografe, todėl man tai labai artima“, – sako Roisin.

Su „Moloko“ kūryba Roisin Murphy tapo viena iš pagrindinių veikėjų 90-ųjų trip-hopo scenoje. Po skyrybų „Moloko“ viduje, airių kilmės dainininkė pradėjo stulbinančią solo karjerą ir išleido du visame pasaulyje pripažintus albumus – „Ruby Blue“ ir „Overpowered“.

Scenoje ji atsidūrė dėl meilės. Kai prieš 21 metus viename vakarėlyje Roisin sutiko vyresnį prodiuserį Marką Brydoną, pati ji užkalbino. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio – taip atsirado duetas „Moloko“. „Svarbiausia buvo jausmai, o muzika – tik priedas prie jų. Kai 2003-aisiais „Moloko“ išsiskyrė, išsigandau, kad daugiau niekada negalėsiu kurti muzikos“, – viename interviu prisipažino Roisin. Ryšių su buvusiu mylimuoju ir „Moloko“ partneriu Marku ji beveik nepalaiko jau daugiau nei dešimtmetį: „Susitinkame tik per bendrų pažįstamų vestuves ir laidotuves. Apie muziką nesikalbame“.

Kuriant pirmąjį „Moloko“ albumą dainininkai sugalvojo vaizdo klipuose vietoj savęs rodyti lėles. Viena jų net atsidūrė ant grupės singlo viršelio. Roisin ir Markas tikėjosi išlikti „incognito“ ir niekada nekoncertuoti. Tačiau nutiko kitaip – po kelerių metų „Moloko“ jau šokdino didžiules festivalių minias, o Roisin suvokė, kad būti scenoje – jos mėgstamiausias užsiėmimas.

Koncerto akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)