Naujoji „Depeche Mode“ daina buvo pristatyta Berlyne dar pernai specialiai tarptautinei žiniasklaidai skirtame renginyje. „Ghosts Again“ savyje talpina tipinį „Depeche Mode“ skambesį: vaizdingą Dave‘o Gahano dainuojamą tekstą, kurį lydi hipnotizuojantis Martino Gore‘o gitaros skambesys.

„Man ši daina yra tobula melancholijos ir džiaugsmo pusiausvyra“, – sako grupės vokalistas Dave‘as Gahanas. „Nedažnai sukuriame dainą, kurios pačiam nenusibosta klausytis, tad džiaugiuosi galėdamas ja pasidalinti“, – priduria M. Gore‘as.

„Ghosts Again“ vaizdo klipą sukūrė ilgametis „Depeche Mode“ kolega, „Memento Mori“ albumo viršelio autorius Antonas Corbijnas.

„Memento Mori“ – 15-asis studijinis „Depeche Mode“ albumas ir pirmasis po tragiškos vieno iš grupės įkūrėjų, klavišininko Andrew „Fletch“ Fletcherio mirties 2022 m.

Albumą prodiusavo Jamesas Fordas kartu su Marta Salogni, o jo kūrimo darbai prasidėjo ankstyvuoju Covid-19 pandemijos laikotarpiu, tad ir albumo temos yra tiesiogiai susijusios su tuo laiku.

Iš viso „Memento Mori“ susideda iš 12 kūrinių ir apima platų nuotaikų spektrą. Albumo pasirodymo proga paskelbtos ir muzikinės gastrolės. Arčiausiai Lietuvos „Depeche Mode“ pasirodys Taline, Dainų slėnyje.

Daugiau nei 100 milijonų įrašų pardavusi ir daugiau nei 35 milijonams gerbėjų visame pasaulyje grojusi grupė „Depeche Mode“ išlieka nuolat kintanti ir išskirtinai įtakinga muzikine jėga šių dienų pasaulyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją