Dviejų dalių koncerte skambės ne tik kompozicijos iš naujo albumo, bet ir populiariausios S.Brightman dainos – „Time To Say Goodbye“, „A Question of Honour“, arijos iš miuziklo „Operos fantomas“ ir kiti žinomi kūriniai. Ypatingu scenografijos akcentu taps didžiulis, net 164 kvadratinių metrų ypač aukštos rezoliucijos LED ekranas, leidžiantis drauge su S.Brightman pasinerti į nepamirštamą kosminį nuotykį.

Dainininkė kartu su savo muzikantais, šokėjomis, 30 žmonių techninio ir aptarnaujančio personalo komanda į Kauną atvyks penktadienį, po pasirodymo Rygoje. Kartu keliauja ir sunkvežimiai su visa koncertui reikalinga garso ir apšvietimo technika. Užkulisiuose bus įrengti 11 persirengimo kambarių, tarp jų - erdvi drabužinė, patalpa repeticijoms bei specialus kambarys susitikimui su gerbėjais po koncerto. Organizatorių prašoma pasirūpinti ne tik kvalifikuotu pagalbiniu personalu, bet ir surasti profesionalią siuvėją pagalbai rūbinėje. Koncerto dieną parengiamieji darbai „Žalgirio“ arenoje prasidės pusę septynių ryto.

Populiariausias sopranas pasaulyje

Sarah Brightman pasaulinė sėkmė yra unikali. Savo aksominiu sopranu ji pavergė klausytojų širdis 1981 m. miuzikle „Katės“, kurį sukūrė jos buvęs vyras, garsus britų kompozitorius Andrew Lloydas Webberis. Specialiai jai buvo sukurtas ir kitas garsus miuziklas „Operos fantomas“. Tačiau platininis ir pasaulinis prasiveržimas – tai 1997 m. išleistas albumas „Time To Say Goodbye“, kuris buvo parduotas 3 milijonų kopijų tiražu, užkariavo JAV topų viršūnes ir išsilaikė ten net 35 savaites bei tapo platininiu 21 pasaulio šalyje. Titulinis singlas, atliktas duetu su Andrea Bocelli „Time To Say Goodbye“ buvo parduotas daugiau nei 5 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje ir tapo daugiausiai parduotu singlu Vokietijos muzikos istorijoje.

Jos balsas, tarsi akinantis saulės spindulys - kibirkščiuojantis, žėrintis įvairiomis spalvomis, užburiantis. Sarah Brightman yra pasaulinis fenomenas. Jos įspūdingi albumai: „Dive“, „Time To Say Goodbye“, „Eden“, „La Luna“ ir „Sarah Brightman: Classics“, „Harem“ ir kiti buvo parduoti daugiau nei 20 milijonų kopijų tiražu visame pasaulyje, o teatrališki ir kerintys koncertai jaudino ir žavėjo šimtus milijonų klausytojų ir TV žiūrovų. Per savo karjerą Sarah Brightman dainavo kartu su Jose Carreras, Placido Domingo, Andrea Bocelli ir kitais žymiais atlikėjais bei pelnė daugiau kaip 180 auksinių bei platininių apdovanojimų daugiau kaip 40 pasaulio šalyse. Dainininkės turtas vertinamas 36 mln. svarų sterlingų (apie 148 mln. litų), o bendras parduotų albumų skaičius viršija 30 mln. egzempliorių. S. Brightman – pirmoji atlikeja, kuriai nusišypsojo sėkmė du kartus būti pakviestai atlikti kūrinius Vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijose.

Kelionė į kosmosą

S. Brightman aktyviai užsiima ir filantropine veikla, ji yra UNESCO taikos ambasadorė 2012-2014 m. Atlikėja jaučia pareigą skatinti visus taupyti vandenį, gamtos išteklius ir atsakingai mąstyti apie pasaulio ateitį. Tam tikslui ji 2015 m. kartu su dar dviem kosmonautais kosminiu laivu „Sojuz TMA-18M“ iš Kazachstano stepių pakils į kosmosą. Tarptautinėje kosminėje stotyje dainininkė praleis 10 dienų, per tą laiką 160 kartų apskries mūsų planetą. Taigi pastaruoju metu tarp gastrolių S.Brightman dažnai keliauja į Rusiją, kur intensyviai treniruojasi ir rengiasi didžiausiam savo gyvenimo nuotykiui. 53 metų atlikėja taps pirmąja muzikos žvaigžde, pakilsiančią į kosmosą - negana to, dainininkė ketina ten įrašyti ir dainą!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)