„Turėti koncerto filmą, apipintą dokumentikos elementais man, kaip muzikantui ir labai mėgstančiam šį dokumentikos žanrą, visuomet buvo svajonė ir siekiamybė. Todėl gavęs pasiūlymą sukurti koncerto filmą ilgai netrukau sutikti“, – sako J. Jarutis.

„Telia“ TV segmento vadovė Vitalija Kibildė pastebi, kad J. Jaručio koncertas buvo pirmasis karantino šviesoje perkeltas renginys ir simboliškai tapo pirmuoju grandioziniu šou didiesiems muzikos renginiams sugrįžus. Tai įkvėpė būtent juo pradėti koncertų filmų ciklą, rašoma spaudos pranešime.

„Šios Kalėdos atspindi drąsią „Telia TV“ ambiciją įkelti koją į kokybiško lietuviško turinio visatą. Tai pirmasis mūsų, J. Jaručio ir „Elitaz“ komandos kūrinys, į kurį sudėjome visą širdį. Tokią dovaną pirmiausia įteikiame tiems, kas mums brangiausi – „Telia TV“ klientams. Bet tai tik pradžia, su šiuo kūriniu atveriame PLAY duris ir pažadame dar ne sykį nustebinti jau kitąmet“, – sako V. Kibildė, ji yra ir viena iš šio filmo idėjos autorių.

Naujas muzikos įvykių rodymo standartas

Kūrybos namų „Elitaz“ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius pasakoja, kad filmuojant šį dokumentinį projektą kameros buvo kaip niekada arti. „Žmonės turės unikalią progą stebėti Justino kasdienybę: jo susitikimus su artimiausiais šeimos nariais, jautrias jaudulio ir nerimo akimirkas prieš koncertą ir emocingus bei atvirus susitikimus su artimiausiais, apsikabinimus ir net bučinius. Taip pat galėsite sužinoti, kaip gimsta topuose karaliaujanti muzika, kas įkvepia jos kūrėją ir su kuo jis dalinasi savo kasdienybe darbe ir laisvalaikio metu“, - kalba G. Jaunius.

Pasak jo, Lietuvoje labai populiarus atlikėjas J. Jarutis ne tik sutiko būti filmuojamas ištisą parą, bet ir pats prisidėjo prie filmo montavimo. „Labai mėgstu dirbti su vaizdo medžiaga, kurti klipus, sėdėti prie montažo, todėl darbuotis kartu su režisieriumi Tomu Skamaročiumi buvo vienas malonumas“, – sako muzikantas.

Ilgametis Kūrybos namų „Elitaz“ bendradarbis T. Skamaročius yra ir viso „Telia“ koncertų filmų ciklo vyriausiasis režisierius. Jis yra sukaupęs unikalią tarptautinę patirtį filmuodamas olimpiadas, svarbiausias krepšinio rungtynes bei tokius projektus, kaip „The Voice“, pagrindines mūsų šalies apdovanojimų ceremonijas ir kitus ryškiausius šalies renginius.

Staigmenų laukia ir daugiau

„Kūrybos namai „Elitaz“ nuosekliai puoselėja gyvos muzikos kultūrą. Tai darome jau daugiau nei 16 metų ir nebus per skambu pasakyti, kad „Telia“ ir „Elitaz“ bendradarbiavimas audiovizualinių kūrinių produkcijoje atveria naujas galimybes tiek muzikos kūrėjams ir atlikėjams, tiek ir melomanams. Mūsų vertybės ir požiūriai į turinio gamybą sutampa – kokybė svarbiausia. Šiuo ciklu brėžiame naują muzikos įvykių rodymo standartą. Muzikos koncertus palydėdami dokumentika, žiūrovams sudarysime unikalią progą šlovės aukštumose esančius talentingus žmones pamatyti ir tose akimirkose, kurios dažniausiai lieka nepasiekiamos nei kameroms, nei pašaliniams žvilgsniams. Bet ne šįsyk“, – sako Kūrybos namų „Elitaz“ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius.

Nuo gruodžio 24 d. iki pat Naujųjų metų išskirtinį Justino Jaručio koncerto filmą visi „Telia TV“ žiūrovai galės pamatyti visiškai nemokamai. Nespėjus to padaryti, nuo sausio 3 d. koncerto filmą bus galima pamatyti „Telia TV“ užsisakius naująją PLAY turinio biblioteką už 6 Eur/mėn.

Rudenį pristatyta PLAY platforma yra nuolat pildoma vis naujais filmais ir serialais. V. Kibildė užsimena, kad jau ateinančiais metais PLAY nustebins ir su dar daugiau naujienų. „Nuo šiol PLAY yra pagrindinė „Telia TV“ žaidimo aikštelė. Galiu pasakyti tik tiek, kad jau kitąmet PLAY žiūrovams dovanos nenutrūkstamą naujienų srautą ir pasirūpins, kad šalti žiemos vakarai prabėgtų nepastebėti“, – intriguoja „Telia“ TV segmento vadovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)