Pirmasis koncertas įvyks šį trečiadienį, 19 val. “Džiazo palėpėje”, kur klausytojai išgirs Liudo Mockūno ir Marco Ducret duo. Kaune pirmą kartą viešintis vienas neįpraščiausių gitaros atlikėjų jau daug metų sėkmingai bendradarbiauja su L. Mockūnu, prieš trejus metus kartu jie išleido kompaktinę plokštelę “Silent Vociferation”, tapusią melomanų diskusijų objektu. Kartu dalyvaudami tokiuose projektuose kaip “Toxicum”, “Megaphone”, “Copenhagen Art Ensemble” jie ne kartą pasirodė kaip duetas, kuris apibūdinamas kaip netikėtų idėjų ir sąskambių kupinas dviejų muzikos asmenybių dialogas.

Penktadienį, “Daugirdo” viešbutyje koncertų maratoną pratęs visų keturių muzikantų projektas “Megaphone”, naujai suskambėsiantis po ketverių metų petraukos. “Megaphone” muzika apibūdinama kaip neortodoksiškas mišinys, kuriame galima išgirsti ir gražių baladžių motyvų ir prasiveržiančių solo, kino įtampos, etninių Baltiškų himnų elementų, tai vienas įdomiausių projektų, kuriame dalyvauja L. Mockūnas.

Šeštadienį, kvartetas spės surengti ir meistriškumo kursus VDU muzikos akademijoje, į kuriuos nuo 11 iki 14 val. kviečiami visi norintys dalyvauti.

M. Ducret minties viražais ir technika jau ne kartą žavėjo lietuvių publiką. 2004 metais šis neribotų galimybių gitaristas dalyvavo „Toxikum“ projekte Birštono džiazo festivalyje, pasirodė festivalyje „Vilnius Jazz“ su savo trio ir L. Mockūnu. Šis savamokslis unikumas, tikras žmogus-orkestras meistriškai valdo akustines ir elektrines, boso ir baritoninę gitaras. M. Ducret yra vienas iš nedaugelio Europos muzikantų, įsiliejusių į JAV džiazo gyvenimą. Tai nulėmė ir ilgametė M. Ducret partnerystė su amerikiečiu saksofonininku Timu Berne.

Gitaristas taip pat groja su Adamu Nussbaumu, Davidu Sanbornu, Bobby Previte'u, Franco Ambrosetti, Didier Lockwoodu, Miroslavu Vitous ir kitais džiazo korifėjais, rengia savo trio, tenteto, solinius projektus.

Saksofonininkas Liudas Mockūnas, kryptingai dirbantis ir be atvangos grojantis, palaipsniui pelnė kaip rimto ir į kompromisus nesileidžiančio muzikanto reputaciją. Baigęs mokslus Lietuvos Teatro ir Muzikos Akademijoje ir Danijos Ritmo muzikos konservatorijoje, apkeliavęs ne vieną pasaulio šalį, L. Mockūnas grojo beveik visoje Europoje, JAV, Izraelyje, Turkijoje, Japonijoje bei Kinijoje. Muzikantas nuolat bendradarbiauja su Marc‘u Ducret, Barry Guy, Vladimiru Tarasovu, Stefan‘u Pasborg‘u, Mats‘u Gustafsson‘u, Jacob‘u Anderskov‘u, Mikko Innanen‘u, Copenhagen Art Ensemble ir kt., yra grojęs su Andrew Hill‘u, Scot‘u Colley, Nasheet‘u Waits‘u ir kt. Saksofonininkas apdovanotas įvairiais prizais tarp jų „Vilnius Jazz“, „Birštonas Jazz“, „Mūzų Malūno” ir „Lietuvos Muzikų Sąjungos” prizais už nuopelnus Lietuvos džiazo kultūrai.

2004 su savo grupe „Toxikum“ pelnė prestžiškiausią muzikos apdovanojimą Danijoje „Danish Music Award“, o 2011 m. Auksinį scenos kryžių Kompozitoriaus nominacijoje už muziką spektakliui „Prakeiktieji“ (rež. A. Areima, OKT teatras).

Stefanas Pasborgas įsitvirtino Europos džiazo, o ypač eksperimentinės muzikos scenoje, kaip aukščiausio lygio būgnininkas, kompozitorius ir grupių lyderis. Dar studijuodamas Kopenhagos ritminės muzikos konservatorijoje (ją baigė 2002 metais) jis pelnė konservatorijos Talento prizą. S .Pasborgui atiteko ir solisto prizas 16-ajame Europos džiazo konkurse Vokietijoje, I prizas 5-ajame Europos improvizacinės muzikos konkurse Prancūzijoje.

2004-aisiais būgnininkas pelnė Danijos muzikinį apdovanojimą kaip Metų muzikantas, o jo ir L.Mockūno autorinis albumas “Toxikum” buvo pripažintas Metų džiazo atradimu. S. Pasborgo kompaktinį diską “TriplePoint” Niujorko žurnalas “All About Jazz” įtraukė į 2007-ųjų geriausių debiutinių albumų penketuką.

Būgnininkas yra nepriklausomos įrašų kompanijos ILK vienas įkūrėjų.Netrukus bus paskelbta dviejų mėnėsių klubo programa, kurioje ir kameriniai duetai ir didelės sudėties kolektyvai, o stilistinė skalė balansuoja tarp tradicijos, groove, eksperimento ir free džiazo.

Savamokslis muzikantas yra ir Paulas Brousseau. Pasitelkęs spalvingą instrumentų arsenalą – įvairius klavišinius, sintezatorių, perkusiją, elektroniką, jis kuria labai savitą skambesių pasaulį. P. Brousseau muzikuoja Louis Sclaviso ir M. Ducret ansambliuose, vadovauja kvintetui, yra bendradarbiavęs su daugelių prancūzų džiazo meistrų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją