Gyvo garso koncertą paplūdimyje surengė vienas garsiausių šalies atlikėjų - Andrius Mamontovas.

„Nereklamavome jo koncerto festivalyje todėl, kad norėjome žaisti tik su garsiais užsienio vardais. Vienas populiariausių muzikos festivalių Lietuvoje norėjo atiduoti duoklę savo dalyviams ir padaryti staigmeną penktojo festivalio proga - padovanoti vieno geriausių šalies atlikėjų pasirodymą, - DELFI paaiškino festivalio atstovas Mantas Kanišauskas. - Labai tikime, kad Andriaus muzika praskaidrins apsiniaukusį pajūrio dangų.“

„Jūs esat fantastiški!“, - po pasirodymo dėkojo publikos šiltai sutiktas dainininkas.
Andrius Mamontovas Karklės festivalyje

Kai prie jūros koncertavo A. Mamontovas, didžiojoje festivalio scenoje pasirodė Marijonas Mikutavičius. Šių scenos grandų koncertai šiek tiek persidengė. Dėl to ypatingai liūdėjo dailiosios lyties festivalio dalyvės.

„Myliu ir Mikutavičių, ir Mamontovą. Kaip man tą meilę dabar padalinti?“ - retoriškai klausė tarp dviejų koncertų besiblaškanti mergina.

Marijono koncertą vėliau prie gausaus žiūrovų būrio prisijungė pasižiūrėti ir pats A. Mamontovas. Po pasirodymo jis socialiniame tinkle pasidalino savo įspūdžiais.

„Tik Karklėje supratau, kad niekada nesu gyvai matęs Marijus Mikutavičiaus koncerto. Skambėjo puikiai. Nuotaika pakili ir pilna džiaugsmo. Be jokių atbulinių minčių ar sarkazmo džiaugiuosi, kad turime Lietuvoje tokių atlikėjų. Tai, kad juos galime suskaičiuoti praktiškai ant vienos rankos pirštų, tik primena, kaip juos privalome vertinti. Ačiū, Marijau“, - dėkojo A. Mamontovas.

„Įsivaizduokite, kad jūs rankose laikote ne lietsargius, bet saulsargius. Ir dabar turėtų šviesti saulė, o merginos apnuogintų savo krūtis“, - publiką gera nuotaika bandė užkrėsti M. Mikutavičius. Tačiau susirinkusieji trypė jau seniai išmintą žolę ir tryško gera emocija.

Beje, scenoje M. Mikutavičius pasirodė su sutvarstyta ranka. 

Antrosios festivalio dienos akimirkos - DELFI galerijoje: