Istoriniam koncertui iš Paryžiaus katedros buvo pasiruošta per rekordinį 3 mėnesių laikotarpį, rašoma spaudos pranešime. Prie šio projekto dirbo daugiau nei 100 menininkų ir inžinierių, kurie remdamiesi originalu atkūrė virtualų Paryžiaus katedros vaizdą. Renginio metu pats Jean-Michel Jarre gyvai grojo iš studijos esančios netoliese katedros, o jo avataras koncertavo virtualioje Paryžiaus katedros erdvėje.

Kameros filmavo veiksmą studijoje, taip pat ekrane buvo rodomas skaitmeninis Paryžiaus katedros vaizdas su virtualiu muzikos virtuozu. Realybė maišėsi su virtualia, o vietomis buvo netgi sunku atskirti, kur tikra, o kur – technologinė pažanga. Iš viso šį koncertą stebėjo 75 mln. žiūrovų visame pasaulyje. Įrašo peržiūros nuolat auga.

Naujausio Jean-Michel Jarre albumo pristatymo koncertas stipriai užkėlė kartelę 2021 m. pasirodymams internete: „Šiandien yra pats geriausias laikas kurti muziką“, – vertindamas šių dienų technologinę pažangą sakė Jean-Michel Jarre.

Po virtualios premjeros pasirodė gausybė muzikos kritikų įvertinimų šiai elektroninės muzikos legendai, o jo 12 kūrinių albumas jau dabar yra vadinamas šedevru.

Prancūzų kompozitorius, prodiuseris, novatorius Jean-Michel Jarre yra elektroninės muzikos pionierius, kuris nenustoja stebinti. Jo sąskaitoje – jau 21 studijinis albumas. Jam priklauso ir keturi Gineso rekordai – į jo koncertus susirinko daugiausia žmonių istorijoje: 1 mln. lankytojų Konkordijos aikštėje Paryžiuje 1979 m., 1,3 mln – Hiustone 1986 m., 2,5 mln. – vėlgi Paryžiuje 1990 m., o 1997 m. Jean-Michel Jarre atėjo paklausyti netgi 3,5 mln. maskviečių.

Per savo karjerą Jean-Michel Jarre teko pasirodyti net tik milijoninėms žmonių minioms, bet ir surengti koncertus iš istorinių pasaulio vietų. Pavyzdžiui, Egipto piramidžių Saharos dykumoje, Juodosios jūros ar Eifelio bokšto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)