"Mes kaip tik dalyvavome koncertų ture su "Aerosmith" ir Kidu Roku (Kid Rock)", - žurnalistams apgailestaudamas sakė reperis "Run". - Tačiau Run ir DMC be Jay niekam nerūpi. Jis buvo trečioji mūsų grupės dalis. Todėl "Run DMC" nuo šiol oficialiai yra pensijoje".

Kai kuriose roko grupėse galbūt įmanoma pakeisti būgnininką, tačiau "Run DMC" visada egzistavusi kaip trijų įkūrėjų grupė. Todėl po vieno nario mirties viskas turi baigtis.

37 metų Jam Master Jay, kurio tikrasis vardas - Džeisonas Mizelas (Jason Mizell), praėjusios savaitės trečiadienį Niujorko Kvynso rajone buvo nušautas savo įrašų studijoje. Antradienį tūkstančiai amerikiečių ir hiphopo gerbėjų iš daugelio valstybių atsisveikino su nužudytuoju.

Prieš repo žvaigždės laidotuves keli tūkstančiai gedinčiųjų susigrūdo į gedulingas pamaldas Kvynso katedroje, o prie jos susirinko keli šimtai Kvynso rajono gyventojų. Bažnyčioje skambėjo "Run DMC" muzika, o gerbėjai baltais "Adidas" sportiniais bateliais - velionio skiriamuoju ženklu, skandavo policininkams "Suraskit žudiką".

JAV prokuratūra ieško nusikaltėlio tarp amerikiečių reperių ir įtaria, kad Dž.Mizelas (Jason Mizell) tapo nusikalstamo sąmokslo auka. Žudiko pėdsakų kol kas nerasta. Praėjus trims dienoms po "Run DMC" nario nužudymo, šeštadienį Bronkse buvo nušautas repo vadybininkas Kenetas Volkeris (Kenneth Walker), tvarkęs Jam Master Jay globotinio, reperio "50 Cents", reikalus. Skelbiama, kad Jam Master Jay paliko kalną skolų.

Jis - jau mažiausiai trečias nuo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio vidurio nužudytas garsus amerikiečių reperis: 1996 metų rugsėjį Las Vegase nežinomi asmenys nušovė Tupaką Šakurą (Tupac Shakur), o 1997 metų kovą Los Andžele buvo nušautas "The Notorious BIG", tikrasis vardas Kristoferis Volesas (Christoper Wallace).

Jam Master Jay garsėjo kaip taikus šeimos žmogus ir draugiškas kaimynas, savo dainose, priešingai negu kiti hiphopo kultūros atstovai, propagavęs teigiamus gyvenimo aspektus. Jo palaikai palaidoti Vestčesterio apygardoje esančio Vait Pleinz (White Plains) miestelio kapinaitėse.

"Run DMC" buvo pirmoji repo grupė, pelniusi auksinius ir platininius albumus, parodžiusi savo vaizdo klipą per MTV ir atsidūrusi ant garsiojo "Rolling Stone" žurnalo viršelio.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją