Į albumą sudėjo ir politiką, ir jausmus

Bobas Dylanas niekada nemėgo bendrauti su žiniasklaida. Netgi savo santuoką jam pavyko išlaikyti paslaptyje apie šešerius metus. Tačiau po kone penkių metų pertraukos jis ir vėl sutiko duoti vieną interviu, kuris vakar buvo publikuotas „The New York Times“.

Išskirtiniame pokalbyje vienas geriausių visų laikų dainų kūrėjų palietė itin platų temų spektrą – nuo Prancūzijos revoliucijos iki pasaulį šokiravusios George‘o Floydo mirties, rašoma spaudos pranešime.

„Buvo be galo bloga žiūrėti, kaip George‘as buvo kankinamas iki mirties. Tai buvo labiau nei bjauru“, – interviu kalbėjo B. Dylanas, pagarsėjęs rasizmo priešininkas, garsiai kalbantis ir kuriantis apie baltųjų privilegijas kone penkis dešimtmečius – apie tai jis parašė ne vieną dainą.

Mirties ir gyvenimo temos įkvėpė ir visą „Rough and Rowdy Ways“ albumą, kuris gausus žodžių žaismo, ilgesio, komiškų sugretinimų, patriotizmo bei dvasinio pasitenkinimo.

Kone 17-os minučių kūrinys nepaliks abejingų

Daugiau nei 3 000 koncertų visame pasaulyje per 32 metus surengęs Bobas Dylanas į „Never Ending Tour“ gastroles leidosi 1988 m. birželį. Dėl pasaulinės pandemijos, kaip ir visiems, kovo mėnesį jam teko sustoti.

Būtent tada jis išleido kone septyniolikos minučių kūrinį „Murder Most Foul“, kurioje plėtojama J. F. Kenedžio nužudymo tema. Tai – paskutinė daina jo naujausiame albume, kuri iškart išsikovojo pirmąją vietą įtakingajame „Billboard“ muzikos tope.

Nobelio literatūros premijos laureatas pasistengė, kad tiek šis kūrinys, tiek visas jo ilgai lauktas albumas būtų gausiai pripildytas kultūrinių ir politinių aliuzijų. Kritikai jau dabar sutartinai sako, jog tai yra genialus darbas.

Pasiklausykite Bobo Dylano naujausio „Rough and Rowdy Ways“ albumo jau dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją