„Mašina Vremeni“ - vienintelė grupė, kurioje dainuoja visi, pradedant klavišininku, baigiant gitaristu. Nepaprastai didelę įtaką daro charakteringi A. Makarevičiaus tekstai – kartais ironiški, kartais labai patetiški. Plačiu muzikinių stilių spektru pasižyminti grupė sparčiai įsiliejo net tik į muzikos, bet ir į kino pasaulį: 1974 m. grupė nusifilmavo garsiajame kino filme “Afonia”.

Žurnalistams paklausus apie A. Makarevičiaus įvaizdį, apie anuomet madingą laisvės, „hipių“ temą ir dabar, kuomet grupės lyderis atrodo nepriekaištingai, į tai A. Makarevičius atsako: „Aš manau, jog tie laikai buvo sudėtingi. Aš neturėjau tokių galimybių, kurias turiu šiandieną. Nors aš domėjausi mada stipriau, nei dabar, nes buvau jaunas. Ir plačias kelnes mes siūdinome vieni kitiems. Aš ramiai žiūriu į aprangą. Bet kokiu atveju, na, ne Kirkorovas aš. Aš tiesiog dėviu tai, kas patogu.“

Artėjant Turino žiemos olimpinėms žaidynėms paaiškėjo, kad „Mašina Vremeni“ lyderis A. Makarevičius neš Olimpinę ugnį viename iš 64 dienas truksiančiame Olimpinės ugnies kelionės Italijoje etapų. Olimpinės ugnies startas prasidėjo gruodžio 8-ąją ir praeis per visą Italiją. Baigsis jis Turine vasario 10-ąją. Viso 11 300 km maršrute dalyvaus 42 šalių atstovai, kurių tarpe garsūs sportininkai, muzikantai, aktoriai ir paprasti sporto mylėtojai. A. Makarevičius Genujoje neš olimpinį deglą, kurį sukūrė garsus italų automobilių dizaineris Andrea Pininfarine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją