- Lietuvoje lankėtės prieš dešimt metų. Ką atsimenate iš šio vizito? Kaip žmonės sutiko jus?

- Tai buvo taip seniai, kad aš net negaliu prisiminti. Bet visur, kur besurengčiau koncertą, mano muzikos gerbėjai mane priima labai šiltai.

- O ką apie Lietuvą žinote dabar?

- Labai geras klausimas, bet gal paklauskite manęs kažko kito (juokiasi).

- Naujausias jūsų albumas pavadintas „Dreamchaser“ (erdvėlaivio pavadinimas-DELFI). Kodėl pasirinkote tokį neįprastą pavadinimą? Ką jis atskleidžia?

- Pagrindinė mano naujausio albumo idėja – įprasminti mano gyvenimo kelionę (53-jų metų britų dainininkė po šio pasaulinio gastrolinio turo ketina pradėti ruoštis skrydžiui į Tarptautinę kosminę stotį (TKS). S.Brightman jau gavo rusų kosmonautikos agentūros „Roskosmos“ pritarimą ir jei planai išsipildytų, atlikėja taptų pirmąja garsenybe - kosmoso turiste per pastaruosius metus - DELFI). Į tokią kelionę galima išsiruošti tik vieną kartą gyvenime. Savo albumą pavadinau „Dreamchaser“ būtent dėl šios priežasties.

- Kokia jūsų, kaip menininkės, misija? Vieni dirba dėl savirealizacijos, kiti siekia užsidirbti. O kas džiugina jus?

- Būti artiste – tai yra užprogramuota mano sieloje ir tai, ką aš darau visą gyvenimą, kiek tik save pamenu. Jeigu jauti aistrą tam, ką darai, publika tai irgi jaučia. Ir tai yra pats tikriausias tavo darbo įprasminimas. Bet aš nesu vien tik menininkė, taip pat užsiimu ir kita man malonia veikla. Visa mano veikla ir darbai – jie apibūdina, kas aš esu iš tiesų.

- Neretai esate pavadinama muzikos fenomenu, kiti sako, kad jūsų talentas beribis. Ar po tiek metų, kuriuos praleidote scenoje, komplimentai jums dar kažką reiškia?

- Net nežinau kaip reaguoti į jūsų klausimą, bet iš esmės tai yra nuostabu. Labiausiai mane džiuginantis dalykas yra tas, kad žmonės mane priima. Mums visiems reikia pozityvumo ir gerų emocijų. Visi tie komplimentai, kuriuos aš girdžiu, tik įrodo, kad publikai manęs reikia. Tai parodo, kad aš savo darbą atlieku tinkamai. Esu labai dėl to laiminga.

- Kokia yra jūsų ilgalaikės sėkmės paslaptis?

- Aš manau, kad svarbiausias mano sėkmės faktorius yra aistra, kurią jaučiu savo darbui. Kitas svarbus, bet labiau praktinis elementas – nebijoti dirbti daug ir sunkiai. Sujungus juos abu, galima tikėtis iš tiesų nemenkos sėkmės.

- Kaip atlikėja daug keliaujate po pasaulį. Kur jums patinka labiausiai? Ar turite tokią vietą, kur jums visada norisi sugrįžti?

- Dar vienas sudėtingas klausimas (juokiasi). Kiekviena vieta pasaulyje yra unikali. Tiek savo gamta, tiek kultūra, tiek žmonėmis. Mane labai žavi tas užburiantis unikalumas, todėl net nežinau, kurią vietą galėčiau išskirti. Žinau, kad naujų vietų aplankymas mane labai įkvepia.

- Lietuvoje buvote prieš dešimtmetį. Kodėl sugrįžti čia užtruko taip ilgai?

- Pasaulis yra toks didelis, o jame yra tiek daug vietų, kur esu kviečiama. Visur spėti tiesiog nelabai įmanoma. Be to, esu perfekcionistė, sukurti albumą ir susiruošti į pasaulines gastroles, taip pat užtrunka nemažai laiko. Taip tas dešimtmetis ir prabėga.

- Ko jūsų gerbėjai gali tikėtis koncerte Kaune?

- Mano gerbėjai į koncertą turėtų atvykti tikėdamiesi neįtikėtino. O iš tiesų, pažadu tikrai gražų vaizdą. Kol kas visame pasaulyje publika mano naująją programą sutinka neįtikėtinai gerai.

Baigdama pokalbį, viena garsiausių pasaulio atlikėjų perdavė linkėjimus savo gerbėjams Lietuvoje ir pridūrė: „Mėgaukites mano muzika“.

Koncertų akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)