Reklamuota, jog gausiai emigrantų iš Lietuvos apgyvendintuose miestuose turėjusiuose vykti festivaliuose „Lietuvai 100“ dalyvaus Džordana Butkutė, Kastytis Kerbedis, Gytis Paškevičius, Egidijus Sipavičius ir kt. Reklaminiuose pranešimuose taip pat buvo minima, kad renginius ves Indrė ir Mantas Stonkai.

„Iki „Lietuvai 100“ festivalių birželio 30 d. Dubline ir liepos 7 d. Londone liekant vis mažiau laiko, renginių organizatoriai džiaugiasi, kad pavyko sukviesti iš tiesų įspūdingą geriausių Lietuvos atlikėjų desantą, tačiau tai – dar ne viskas“, – išplatintame pranešime spaudai intrigavo organizatoriai.

Tačiau artėjant „We can feel Ltd.“ organizuojamiems renginiams paaiškėjo, jog jie visiškai neįvyks. Nebeliko ir galimybės įsigyti bilietus juos platinančioje platformoje. DELFI susisiekus su renginius organizavusiu Egidijumi Jaskoniu, šis sakė, jog bilietus įsigiję klausytojai jau kitą savaitę bus informuoti apie tolimesnius veiksmus.

Anot muzikinės grupės „Lemon Joy“ nario Olego Semionovo, koncertai turėjo būti vieni didžiausių. Atlikėjams organizatoriai taip pat negailėjo pažadų. „Kaip žmonės atgaus pinigus, yra didelis klausimas. Žmogus, prisidengdamas Lietuvos šimtmečiu, tik nori tiesiog surinkti pinigus ir dingti <...>. Dingo visi organizatoriai ir liko tik vienas“, – kalbėjo atlikėjas.

Jis taip pat sakė, jog organizatoriai atlikėjams nedetalizuoja, kas laukė ateityje. „Mes norime apginti savo vardus", - apgailestavo jis.

Koncerte taip pat turėjusios dalyvauti Džordanos Butkutės vyras ir vadybininkas Elegijus Strasevičius sakė, kad jie pirmąkart bendradarbiavo su E. Jaskoniu, tačiau pasitikėjimą jiems kėlė kitų rekomendacijos. Anot pašnekovo, nerimas kilo tik kiek daugiau nei prieš mėnesį, kai organizatoriai pranešė, jog nepavyksta parduoti visų bilietų.

„Iš pradžių viskas atrodė gerai. Buvo daug reklamos ir net jūsų portalas (buvo) pajungtas. Iš šono žiūrint tikrai atrodė, kad viskas buvo daroma teisingai, todėl nerimo nebuvo.

Tačiau dabar nežinome, kas bus toliau. Nežinome dar ko reikalausime. Tik galiu pasakyti, kad ačiū Dievui, jog koncertas yra ne solinis. Jei būtų vieno atlikėjo koncertas, žmonėms vienodai rodo, kas yra organizatorius. Kaltas lieka pagrindinis personažas. Kadangi tai yra festivalis, padėtis yra kitokia, bet mūsų visų atlikėjų vardams tai tikrai nėra pliusas“, – kalbėjo jis.

Elegijus pripažįsta, jog ir Džordana jaučiasi nusivylusi, o besiruošdama šiam koncertui atlikėja prarado kitus užsakymus. Tačiau jam skaudžiausia, kad tokie įvykiai priverčia žmones suabejoti atlikėjo sąžiningumu ir sunaikina pasitikėjimą.

Išgirdęs, jog atlikėjai kaltina jį dėl atšauktų festivalio „Lietuvai 100“ koncertų, E. Jaskonis sakė, kad reklamai buvo skiriama daug lėšų bei jėgų, o nesėkmės priežastis ir jam pačiam lieka paslaptyje.

„Tie bilietai sustojo ir nežinom, kokios yra priežastys. Problema buvo paprasta. Matėme, kad su Londonu turime minusą ir reikėjo spręsti šią problemą <...>.

Reklama tikrai buvo padaryta aukščiausiame lygyje. Galbūt įtaką padarė tai, kad kai kurie atlikėjai darė turus per miestus, kaip Džordana Butkutė, Kastytis Kerbedis ar Radistai. Galbūt žmonės pasirinko kitus renginius. Mes planavome atvežti geriausias Lietuvos grupes“, – pasakojo jis.

Anot jo, pirmiausiai paaiškėjo, kad problemų kils su koncertu Londone, nes tai, jog nepavyksta parduoti pakankamai bilietų šiame mieste, paaiškėjo anksčiausiai. „Bandėme dar daryti akcijas“, – sakė jis.

Pasiteiravus, kokias savo klaidas ir kaltę jis įžvelgia, Egidijus sakė, jog visą savo darbą atliko teisingai. Tik svarsto, kad sunkumų galėjo kilti dėl nesusikalbėjimo ir informacijos trūkumo. „Jei aš atsakymo neturiu, tai neturiu. Jei būtų renginys organizuojamas ir informacijos per maža, suprantu, bet savo darbą padarėme“, – sakė organizatorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)