Roko operos pasirengimo darbai taip pat pasiekė finišo tiesiąją. Ilgą laiką repetavę atskiromis grupėmis, solistai ir šokėjai susijungė į bendras dideles repeticijas, rašoma pranešime spaudai.

Susirinkus visiems drauge ir pradėjus repetuoti atnaujintą pastatymą, kalba natūraliai pasisuko apie pirmąjį roko operos parodymą prieš dvidešimtį metų Klaipėdoje, Jūros šventėje.

Iš tos sudėties šiandien scenoje išvysime pagrindinius solistus: Marijoną Mikutavičių ir Aistę Smilgevičiūtę, Kopų senio vaidmenį atliekantį naujos versijos režisierių Kostą Smoriginą bei pirmoje roko operoje šokusią, o dabar Motiną vaidinančią ir dainuojančią, Kariną Krysko.

Marijonas Mikutavičius sakė, kad prieš dvidešimt metų net patys nesitikėjo, kad parodymas taip gerai pavyks ir žmonėms taip patiks.

„Po premjeros namo vykome labai linksmai. Už vairo buvo Kostas Smoriginas, o be manęs automobilyje dar sėdėjo Janina Miščiukaitė ir Viktoras Malinauskas. Ko gero, jie irgi dalyvavo Jūros šventės programoje, nes ten buvo ne tik mūsų roko opera. Kelionė namo įsiminė, kaip labai neprailgusi, pilna kalbų, juokų, net dainavimo. Ir šiandien ypač gerai suprantu, kad nuo to vakaro vandens tikrai nutekėjo... Iš mūsų keturių buvusių tąkart automobilyje, šioje žemėje likome tik mes su Kostu...“, – pasakojo Marijonas.

Aistei Smilgevičiūtei iš pirmo parodymo liko šiltas prisiminimas apie abi į Klaipėdą atvykusias jos močiutes.

„Jos iš Žemaitijos, tai toli važiuoti nereikėjo. Atsivežė net savo kėdes. O renginys buvo stovimas, tai kažkokiu mistiniu būdu sugebėjome įkurdinti jas ant paaukštinimo šalia Anikės paminklo, kad ir sėdėdamos viską gerai matytų. Tai buvo tokia „močiučių VIP zona“, – prisiminimais dalijosi Aistė.

Jos vyrui, roko operos kompozitoriui ir sielai, Rokui Radzevičiui įsiminė juokingas ir šiandien sunkiai suvokiamas faktas: po premjeros Klaipėdoje jie likimo valiai scenoje paliko visas dekoracijas.

„Jos buvo metaliniais karkasais – be proto sunkios ir nepaslankios. Iki šiol nesuvokiu, kaip mes jas atvilkome ir pastatėme. Po pasirodymo supratome, kad neturime kaip ir kuo jų išvežti, neturime, kur sandėliuoti... Tai tiesiog… jas ten scenoje ir palikome. Iki šiol neįsivaizduoju, koks jų likimas…“, – sakė Rokas.

O Karina Krysko šypsodamasi prasitarė, kad roko opera „Jūratė ir Kastytis“ jai labai svarbi, mat debiutavo ten kaip šokėja, o dabar pasirodo kaip dainininkė.

„Galima sakyti, kūrinys apibrėžia mano scenos virsmą. Pamenu, prieš dvidešimt metų tik šokau keliuose nedideliuose teatro spektakliuose. Ir staiga pakvietė į didžiulę roko operą! Scenoje buvo ne tik Marijonas ir Aistė, bet ir Vladas Bagdonas, Olegas Ditkovskis, Kostas Smoriginas, dainininkė Saulė. Man jie visi buvo tokie dideli autoritetai. Kaip Dievai! Jaudinausi prieš premjerą, nes niekada dar nebuvo tekę pasirodyti prieš tiek daug žmonių. Ryškiausias atsiminimas – besiplaikstantys medžiagos gabalai, tarsi šleifai, su kuriais lakstėm mes – šokėjai. Labai bijojau, kad tik neištrūktų jis kam iš rankų ir nenuskristų į žiūrovus“, – savo atsiminimais pasidalijo Karina.

Roko operos „Jūratė ir Kastytis“ parodymai: gruodžio 17 d. – Kaunas, „Žalgirio arena“, 22 d. – Vilnius, „Compensa“ koncertų salė (išparduotas), 27 d. – „Šiaulių arena“, 28 d. – Vilnius, „Compensa“ koncertų salė (išparduotas), 29 d. – Klaipėda, „Švyturio arena“, sausio 10 d. – Vilnius, „Compensa“ koncertų salė (papildomas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją